Május 1,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csodálkozunk, okosodunk, jól élünk, hálálkodunk és megnyugszunk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,614,500 forint, még hiányzik 385,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, kellemes elázást mindenkinek! Akinek van egy kis szerencséje, az belülről ázik el, mi többiek pedig kívülről, ami nem annyira kellemes, viszont nem lesz másnapos az ember. Legfeljebb náthás. Ésakkor:

A PRO-MOT Hungária Kft. a múlt héten tájékoztatta az aligai polgárokat, hogy – nagyúri kegyként – az idei szezonban nem zárják el a partot a nagyközönség elől. Ám az aligaiak nem ezt várták.

Azt várjuk, hogy a tulajdonviszonyokat rendező szerződést végre elfogadják, és ne a befektetők jóindulatán múljon, hogy a magyar állampolgárok lejussanak a Balaton partjára. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő álláspontja szerint a közterületek közterületként történő nyilvántartásba vételéhez már csak a PRO-MOT nyilatkozata hiányzik. Kérjük, nyilatkozzanak végre.

Azt is kérjük, hogy álljanak végre szóba az aligai polgárokkal. Közleményeikben azt állítják, hogy a fejlesztéseket a nagyközönség érdekében tervezik, szerintük Aliga jobb és szerethetőbb lesz, mint eddig bármikor. Egyelőre azonban csak annyit tudunk – a napokban közzétett környezeti engedély alapján -, hogy az ikonikus aligai partfalat le akarják rombolni, valamint hogy a parti területeket máris parcellázták, a nagy haszonnal kecsegtető eladás érdekében.

Az aligai polgárok és egyesületünk akár még partnerek is lehetnek a parti területek szebbé és jobbá tételében, feltéve, hogy a befektetők igénylik ezt. Azt kérjük, hogy – a sajtóban üzengetés helyett – a befektetők és a PRO-MOT tartson legalább egy fórumot, melyen ismertetik a terveiket, és amelyen megismerhetik azt is, hogy mit szeretnének az aligaiak.

Kiadó: Aligai Fürdőegyesület (MTI-OS)

Én örömmel felháborodom, meg is lepődöm, ha van rá okom. Most nem nagyon lelek ilyesmit. Az elmúlt 12 évben nem ez ment? De. Megkérdezett valaki valakit arról, mit szeretne? Ebben az esetben – mint minden esetben, amikor rengeteg pénzről van szó – ott kering a konc körül a komplett NER, szokás szerint Tiborcz időben kiugrott, egymásnak adják át a cégeket és vagyonelemeket, hogy azt állíthassák, közük nincs hozzá. A választás előtt is tudni lehetett, mi a terv a tóparton. Azt is tudni lehetett, hogy ki van az egész projekt mögött. A településen, a környéken, a megyében kire szavaztak többségben? Na, akkor most ezt végig kell csinálni szépen, nincs megoldás, nincs védelem és nincs segítség. Amit szakajtottunk, azt szagoljuk. Azok is azt szagolják, akik mást szakajtottak. Egymilliárd légy nem tévedhet-alapon esszük a lószart nagykanállal.

Magyarország épül, szépül, fejlődik.

Elindult a Ficsak Családi TudásTár, amely több mint harminc írásos és videós anyaggal, több mint tizenöt szakértővel, havonta élő, online előadásokkal segíti a családokat többek között a gyermeknevelésben és a jövőtervezésben – közölte a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) kedden az MTI-vel.

    A szervezet közleménye szerint a tudástár célja, hogy a felhasználók megbízható, hiteles információkhoz jussanak a családi élettel és a gyermekek fejlődésével kapcsolatban, az édesanyák pedig női létük, testi-lelki egészségük építéséhez is szakértői segítséget kaphassanak. (MTI)

Akinek a női léttel kapcsolatban kérdései vannak, máris megoldást találhat. Ezer szerencse, hogy vannak ilyen szervezetek. Kicsit sokba kerülnek ugyan – a központi költségvetésből 2020-ban 180, 44 millió, a Bethlen Gábor Alapkezelőtől, a Szerencsejáték Zrt-től és az EMMI-től (tehát szintén közpénzből) összesen szintén rengeteg pénzt – több jogcímen – kaptak, úgyhogy teljesen civil tevékenységet folytatnak. Nem úgy, mint a sorosista bitangok. Folytassuk fékezés nélkül:

A vajdasági magyar közösség a parlamenti választáson történt rekordrészvétellel bebizonyította, hogy számíthat rá az anyaország, mi pedig azt mondjuk, ők is számíthatnak ránk a következő időszakban – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Szabadkán.

    Szijjártó Péter közölte, a vajdasági magyarok minden korábbinál nagyobb számban vettek részt a történelmi jelentőségű magyarországi parlamenti választáson, a több mint 60 900 Szabadkán leadott szavazat a másfélszerese annak, amit 2018-ban adtak le. A vajdasági magyarok ezzel hozzájárultak ahhoz, hogy folytatódhasson a nemzeti kormányzás Magyarországon. (MTI)

Ezt értelmezzük azért egy kicsit! A külügyminiszter azt mondja az ő szájával, hogy az anyaország – tehát Magyarország – azonos a Fidesszel? Merthogy azt mondja ő. Az ellenzék, és nem csak az ellenzéki pártok, hanem a kormányváltást akaró emberek – és ők sem húszezren vannak, hanem milliós tömegről beszélünk – ott vannak leszarva, ahol vannak. Ők nem magyarok, és ezt most a külhoni magyarok szavazatai is jól megtámasztották. Ez igazán felemelő és csodás. De komolyan.

Megszólalt az ország két pénzügyi zsenije. Csányi Sándor az államilag szabályozott hatósági árakkal nincs kibékülve, Matolcsy Györgynek is vannak ellenvetései a gazdaságpolitikával kapcsolatban. Nekem az a benyomásom, ez is a cirkuszhoz tartozik, el kell kezdeni csepegtetni a gondolatot, hogy bizony változtatásokra lesz szükség a gazdaságban, mert nincs pénz lóvéra. Most persze ott tartunk, hogy Deutsch Tamás fellőtte a humorbombát, mely szerint Csányi Sándor: a rezsicsökkentés nem jó. Rezsicsökkentés: Csányi Sándor nem jó. De ettől még a helyzet egy szemernyit sem fog változni, az olcsó csirkefarhát nem fogja megoldani a gazdasági problémákat. A kormány ma fogja eldönteni, hogy május elseje után marad-e az árstop. Semjén Zsolt tegnap tájékoztatta a sajtót arról, hogy meg van ő alakulva – és a KDNP frakció is, már csak egyetlen olyan választást szeretnék látni, melyen önállóan indul a KDNP és kiderülne, hogy létező pártról van szó, nem a Fidesz egyik kinövéséről -, és azt is mondta, majd ma megszakértik a helyzetet és eldöntik, szükség van-e továbbra is az árstopra, vagy nincs. Nem Semjén mondta, hanem én, hogy hamarosan a benzin árával is kell valamit kezdeni, mert a kis kutak záros határidőn belül csődbe fognak menni. Márpedig a vidéki ellátásban, különösen a kis falvakban ilyen kis kutak jelentik a lakossági ellátást.

Meglepő – vagy csak engem lepett meg – hogy a magyar propagandamédia ismét elővette azt a néhány hetes hazugságot, hogy Parászka Boróka az erélyi félig elégetett levélszavazatok felelőse. Az Origo egészen hosszú lejáratócikket lapátolt össze a témában – a többi pártlap természetesen sorra átveszi -, amiből valószínűnek tűnik, hogy végig akarják vinni a karaktergyilkosságot. Csak az okát nem értem. Ha rájövök, majd elmondom. Csak nem fosik annyira a Fidesz, hogy egyetlen külhoni magyar újságíró veszélyeztesse az erdélyi pozíciójukat. Ha mégis, az érdekes lesz.

A nyolcaska nem Parászka Borókáról, hanem az ukrán elnökről rántja le éppen a leplet. Hogy offshore-cégekben volt érdekelt, az oroszokkal is üzletelt. Megnyugtatásul közlöm, Európa eddig is tisztában volt azzal, hogy Ukrajna nem egy virágzó demokrácia, senki nem gondolta, hogy Zelenszkij földre szállt angyal. Most azonban nem ez a fő probléma, hanem az, hogy Putyin fegyveres haderővel lerohant egy független országot, gyerekeket, nőket, öregeket, civileket gyilkol. Momentán nem a valós vagy vélt korrupció a legyőzendő ellenség, hanem Putyin. Ha ez megvan, lehet foglalkozni minden egyébbel, és az lesz a jó világ, amikor ez lesz a fő gondunk.

Végezetül: mindenki nyugodjon meg, bár a hírek szerint az oroszok mától nem szállítanak gázt Lengyelországba és Bulgáriába, Szijjártó Péter New Yorkból megüzente, hogy nálunk továbbra is lesz gáz. Ennek tudatában kívánok jó ébredezést, és szép napot mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.