Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tényleg egy trágyadomb

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„Az Emmi egyébként egy trágyadomb. Olyan embereket gyűjtenek össze a közszférában, akik sehol nem kellenek, csupa ilyen kisebbségi komplexussal rendelkező lusta ember”.

Mivel április 3-án akkorát csuszamlott az anyaföld Magyarországon, hogy a Holdról is látni lehetett, már aligha emlékszik bárki (már akihez egyáltalán eljutott a híre annak, hogy Magyarország régi és új kormánya legendásan bensőséges kapcsolatot tart fenn a korrupcióval), de ezt mondta Völner Pál bűnözőgyanús bűnöző Schadl György bűnözőgyanús bűnözőnek egy alkalommal, amikor a Kásler Miklós vezette emberminisztériumot szidta az állami fővégrehajtónak.

Senkire nem vet jó fényt, hogy egy kenőpénzekkel seftelő korrupt ex-államtitkár szavaira hivatkozik, azokkal érvel és mélyen egyet is ért velük, de az az igazság, hogy miután tegnap kiderült számomra, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma tényleg képes volt/lesz fellebbezni a Fővárosi Törvényszék ama elsőfokú ítélete ellen, amelyben arra kötelezték a vízfejű tárcát, hogy adja ki, hány lélegeztetőgépet sikerült értékesíteniük, miután a magyar állam 300 milliárd forint közpénzért több mint 17 ezer darabot vásárolt (miközben a legpesszimistább járványügyi becslésekben sem szerepelt soha sehol, hogy 2000 lélegeztetőgépnél többre szükség lehet, és még ennyit sincs személyzet, aki működtessen), nincs mese, be kell látnom: Völner Pálnak tökéletesen igaza volt, van és lesz.

Az Emmi tényleg egy rohadt nagy trágyadomb. És nem csupán azért, mert azzal védekeznek, hogy a lélegeztetőgépek eladásáról nem áll rendelkezésükre semmilyen adat – miközben kormányhatározat kötelezte őket a gépek összeírására -, és mert ők úgy tudják, hogy nem kötelességük az adatigénylés miatt új adatbázist előállítani, hanem mert ezek után is rohadtul ők állnak az erdő felől:

„A baloldali sajtó a Fővárosi Törvényszék elsőfokú, nem jogerős ítéletét arra használja fel, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumát alaptalanul rossz színben tüntesse fel, megtévesztve az olvasókat”

– ezt voltak képesek felböffenteni Káslerék, megjegyezve, hogy minden más ezzel kapcsolatos híresztelés valótlan. Nem, nem vagyok ideges, ha véletlenül fel akarnám idegesíteni magam, akkor arra gondolok: végül is 3 millió ember erre szavazott, és ezt is fogja az arcába kapni. Egy 300 milliárd = 300 000 000 000 forintos brutális eszközparkról nincs semmilyen adatuk, de az alaptalan rossz színük miatt aggódnak. Nem vagyok ideges, csak jelezném, hogy ugyan ez a 300 milliárd forint közpénz nem éri el Mészáros Lőrinc vagyonát, de mondjuk egy random megye mélyszegény településeit azért már ki lehetne vakarni belőle a szarból. Ennyiben mégiscsak érdemes néhány szóban összefoglalni, mit művel a hobbi csontkovács minisztériuma.

Van egy kormányhatározat, amely elrendelte, hogy az emberi erőforrások minisztere a belügyminiszter, valamint a külgazdasági és külügyminiszter bevonásával határozza meg az értékesítésre szánt lélegeztetőgépek pontos mennyiségét, típusát és sorszámát. Ez az adat állítólag nincs meg Kásleréknek, úgyhogy meg vannak sértődve. Ezért felmerül a kérdés: ha nincs adat, akkor honnan tudják, hogy mit lehet eladni? Ha viszont eladtak lélegeztetőgépeket, akkor hol van a bevételről szóló adat? Hogy van az, hogy miközben egy random sarki boltot, kisvállalkozót, kereskedőt szarrá szopat a NAV, ha az utolsó csavarral nem tud elszámolni, mert nincs nyilvántartása róla, egy közpénz százmilliárdok fölött diszponáló minisztérium nem tartja nyilván a 300 milliárdos (!) lélegeztetőgép parkjában végbement változásokat, a bevételeit, kiadásait? Ennek a töredékéért egy mezei kisvállalkozót kerékbe törnek, felnégyelnek, tönkreteszik az életét, ezek viszont meg vannak sértődve. Ráadásul úgy, hogy az a maláj üzletember, akinek a cégétől a legtöbb lélegeztetőgépet vették (6400) a hatalmas lélegeztetőgép-biznisz után jachtot és magánrepülőt vett.

Már abba is belebukott volna minden demokratikus európai országban legalább egy miniszter, ha nem az egész kormány, hogy 9-10 millió lakosra 17 ezer lélegeztetőgépet vásárol úgy, hogy 2 ezer mellé sem tud megfelelő számú személyzetet biztosítani. Abba pláne belebukott volna, hogy a piaci ár több mint duplájáért, az Európai Unióban a legdrágábban szerezték be ezeket a gépeket, amelyeket senki nem látott, és most már azt is tudjuk, hogy nyilvántartás sincs róluk. Félő, hogy nemcsak az adatok nincsenek meg, de a lélegeztetőgépek se, a pénzből meg maláj, kínai és egyéb rosszarcú maffiózók zsírosodtak. Mimagyaroknak marad a kretén műsor: az Emmi nem tud/nem hajlandó elszámolni a rábízott közpénzzel. Jelen esetben 300-szor 1000 millió forinttal. Holott bírósági ítélet van arról, hogy virítani kéne a közérdekű adatokat. Ha pedig erre az a válasz, hogy nem rendelkezünk ezekkel az adatokkal, akkor ez annak a beismerése, hogy Kásler (Pintér és Szijjártó bevonásával) trehányul kezeli a közvagyont. Káslernek nemhogy fellebbeznie kellene, nemhogy sértődött közleményeket kellene kiadnia, de már erre a kis időre be se kéne mennie dolgozni. Nem tudom, rá és a bandájára nézve melyik az árulkodóbb: vállaltan alkalmatlan (eddig is tudtuk, csak nem sejtettük), vagy ennyire gátlástalanul hazudik bele a nyilvánosság pofájába.

Ebből a pofátlan maszatolásból alighanem az következik, hogy a hűtlen kezelés minősített esetével állunk szemben, ami miatt akkor is vádat kellene emelni az Emmi vezetői ellen, ha lejárt a mandátumuk, és Káslert már nem fogják visszatapsolni az ötödik Orbán-kormányba. Ugyanis közleményben tudatták, hogy hűtlenül kezelték a közpénzt, ha és amennyiben azzal nem tudnak elszámolni, mert nincs róla nyilvántartásuk, hogy mit adtak el mennyiért. E teljesen átlátszó titkolózás után felmerül a kérdés, hogy egyáltalán valaha megvoltak azok a lélegeztetőgépek abban a számban, amit állítottak az elvtársak, egyáltalán volt mit eladni az elajándékozás mellett, vagy csak a hasukra csaptak, leszámlázták, kifizették, majd a bizniszben résztvevők megosztoztak a zsetonon? Úgy értem, vajon az elajándékozás és az eladás csak az ócska fedősztori a lopásra? Tudom, hogy április 3-a után röhejes azzal jönni, hogy nincs még egy ország Európában, ahol egy ilyen bírósági ítélet következmények nélkül maradna, úgyhogy utolsó lehetőségként felvetem: talán az Emmi tényleg nem hazudott. Ha nem volt és most sincs eladnivaló horkolásgátló és lélegeztetőgépük, akkor azt nem is kell nyilvántartani, pláne a nyilvántartást nyilvánosságra hozni. 300 milliárd forint közpénz pedig igazán nem nagy ár azért az áldásos munkáért, amit Kásler – Szijjártó és Pintér bevonásával – (nem) végzett (el).

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.