Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hogy lesz így illiberális hatalomátvétel?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, jó ébredezést ezen a sokadik hétfőn! Tegnap egy férfi késsel megtámadott egy papot mise közben, és a pap segítségére siető apácát is megsebesítette. Az eset Franciaországban történt, a hatóságok úgy vélik, hogy a támadó zavart elméje okozta a bajt. Szörnyű, de sajnos olyakor előfordul ilyesmi. Már azt sem pontosan értem, miért volt ez hír mindenhol – eleve, az MTI-re hogy került be -, a kontinensen óránként történik hasonló, legfeljebb nem pap, hanem cukrász, tanár, pizzafutár az áldozat. Arról sem számol be a komplett média, erről miért? Akár nagyobb összegben is mernék fogadni arra, hogy napokon belül felbukkan a pártmédiában a történet, csak picit színesebben, szagosabban, a keresztényüldözés bizonyítékaként. Apropó, média! Az orosz hadsereg első dolga az elfoglalt ukrán területeken, hogy benyomulnak a szerkesztőségekbe, és átállítják a sajtót orosz propagandára. Miután nehezen tudom elképzelni, hogy az agresszor egyből küld a hadsereggel szerkesztőket és propagandacikkek gyártására alkalmas firkászokat is, nem marad más lehetőség, mint helyi erők bevetése. Ha Putyin elfelejt fékezni az ukrán határon, itt legalább kevesebb dolga lesz ezzel. Értse mindenki, ahogy akarja.

Akit érdekel, az Indexen olvashat a beiktatását bizonyára nagy izgalommal váró új köztársasági elnök férjéről, aki a magyar történelemben először nem first lady lesz, hanem first gentleman. Szerintem mondjuk az sem lesz, mert nem Magyarország elnöke lesz Novák Katalin – olyan nálunk nincs is -, még csak nem is választáson nyerte el a posztot, hanem Orbán Viktor kegyelméből lesz köztársasági elnök, de oda se neki. Sőt, szerintem egészen nyugodtan ki lehet nevezni valamilyen posztra az összes vezető politikus összes családtagját, bár ez a kinevezett köztársasági elnök esetében pont nem érvényes, neki már van jó kis állása Matolcsy mellett. Igaz, a többiek esetében erősen kell majd keresgélni olyan családtagot, akinek sem egy pár trafik, sem egy darabka anyaföld, pár szálloda, néhány kastély, zsíros állami megbízás, de legalább egy jól fizető állás nem jutott. Ez is azt bizonyítja, hogy a legalkalmasabb emberek vannak a megfelelő posztokon, mert családon belül, genetikai úton öröklődik a tehetség. Kevés olyan férj, feleség, szülő, testvér és távolabbi rokon van, aki simán maradt volna pedagógus, nyugdíjas, kozmetikus, titkárnő, kertész, akármi. Mindegyiken kitör a fékezhetetlen zsenialitás, bár a Novák-Veres házaspár tagjain nagyjából egyszerre tört ki, szemben mondjuk Rogán Cecíliával, Kósa Lajos nyugdíjas anyjával, Matolcsy György csemetéivel, jelenlegi feleségével, anyósával, a feleség testvérével, a teljes Orbán és Tiborcz család összes ágával, és még hosszasan lehetne sorolni, ki mindenkivel, és kinek a kicsodájával, akiken kicsit később ütközött ki a mindent elsöprő üzleti érzék. Egy biztos: valamikor kiütközik.

Nade.

Menczer Tamás – Pest megye 2-es választókerületének megválasztott Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője – a Szőlősgazda Háza Református Templom és Gyülekezeti Központ felszentelésén arról beszélt, hogy az egyik legfontosabb keresztény érték a közösség.
    A családi, vallási, kulturális és nemzeti közösségek akkor tudnak megmaradni, „ha mindig a másik mellé lépünk, ha megtartjuk a másikat, ha megfogjuk egymás kezét” – mondta. (MTI)

A templom 830 millió forintunkba került, Balog Zoltán is jelen volt, de mindez nem érdekes. Az sokkal inkább, hogy ideje lenne, ha valaki szólna fideszéknek, hogy a világon rengeteg olyan közösség él, amelyiknek semmi köze nincs a kereszténységhez. A közösség – bármelyik közösség, akár családról, akár településről, akár nemzetről beszélünk – NEM keresztény érték, hanem emberi érték. Az pedig minimum álszent dolog egy fideszes szájából, hogy ők odalépnek bárkihez, hogy bárkit önzetlenül megtartanak, bárki kezét megfogják. Már bőven bebizonyították, hogy csak egymást segítik, de ebbe nem tartoznak bele a saját szavazóik sem, kizárólag a felső párezer. Senki más. Egymást azonban mindenki más kárára támogatják.

Végül a jó hírek. Marine Le Pen a vártnál nagyobb különbséggel kapott ki a francia választásokon. Európa illiberális elfoglalásának szép terve tehát kútba esett. Szerencsére. Szlovéniában sem Orbán Viktor vágya szökkent szárba, Janez Janša pártja elégé csúful alul maradt, Robert Golob balközép Szabadság Mozgalom nevű pártjára szavazott a többség. Ez a két választás nem csak azért alakult Orbán számára keservesen, mert így igen nehéz lesz összetákolni a szélsőjobbos pártcsaládot az Európai Unióban, hanem azért is, mert mi lesz, ha az új szlovén kormány (majd amikor megalakul) nem akar üzletelni vele? Igen sok pénzről van ám szó. Ennél is nagyobb baj azonban, hogy alig maradt szövetségese a környéken, Putyin most mással van elfoglalva, lassan már egészen messzire kell elzarándokolnia a kipcsakok vezérének, hogy egy magához hasonló széljobbos diktátorral pálinkázhasson. Persze csak akkor bosszantja a dolog a főnit, ha az MTI-ről tájékozódik. Merthogy ott egészen mostanáig egyetlen hír sem említi Le Pen sajnálatos kudarcát, így aki ott akarna erről értesülni, az aligha fog.

Ezek a hétfő reggeli hírek, de a legjobb talán mégis az, hogy kisütött a nap végre. Remélem, nem csak nálunk látni az eget. Kellemes ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.