Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Akit visszatapsolt a nép, az vigyoroghatna

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, vidám pénteket, jó szórakozást kívánok mindenkinek az időnként tavasznak látszó évszak közepe felé haladva. Még meg sem alakult a vadiúj kormány, úgyhogy még a régebbi nevében tartott kormányinfót Gulyás Gergely, Szentkirályi Alexandra pedig ott állongott mellette, de legalább megtudhattuk a szépséges hölgytől, hogy egyáltalán nem összeférhetetlen semmivel az, hogy a kormány az ő férjének a cégétől vesz pár repülőgépet. Amúgy én sem értem már a kérdést sem. Miért is lenne összeférhetetlen bármi bármivel ebben az országban? A kormány rájött, hogy kell neki néhány repülőgép (a nép fizeti), Szentkirályi Alexandra férjének pedig pont van egy olyan cége, amelyik tud adni ilyen gépeket. Szerencsére mostanában olyan ötlete támadt Szalay-Bobrovniczky Kristófnak (ő a férj), hogy a kaszinók mellé jó lenne venni egy repülőgépgyárat, és a kormány volt olyan kedves, hogy kezességet vállalt az ötvenvalahány milliárdos hitelhez, úgyhogy lett neki többségi tulajdona a gyárban. Én is szoktam néha venni ezt-azt, hátha majd még jó lesz valamire (például jégkockacsináló zacskót, mert nem tudtam, mire való, vagy vendégpapucsot, pedig nálunk nem kell levenni a cipőt, a kutyák sem szokták). Csak nekem ritkábban van szerencsém az ötletszerű vásárlásaimmal, bár nem is költöm rá egy kisebb ország havi GDP-jét, a kormányszóvivő asszony férjét jobban kedveli Fortuna, mert alig pár héttel később máris bizniszelhetett a magyar kormánnyal. Vannak ilyen véletlenek, mi ebben a különös?

Azt is megtudhattuk a kormányinfón, hogy nem lesz önálló egészségügyi minisztérium. Igaz, minek is kellene? Pont elég Kásler Miklós, ő remekül kézben tartja a dolgokat (akkor is, ha majd az új kormányban máshogy fogják hívni a mindenhez is értő minisztert), erre tökéletes példa Hadházy Ákos posztja.

Orbán Viktor Rómában tiszteletét tette a pápánál (vitte az asszonyt és Semjén Zsoltot is, mindketten szépen megfésülködtek), majd ha már ott járt, összefutott a haverjával is.

Matteo Salvinivel, az olasz Liga párt vezetőjével is tárgyal Rómában Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke – erősítette meg az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az erről szóló olasz sajtóhíreket.

A tárgyalás középpontjában Olaszország és Magyarország nemzetközi helyzete és kapcsolatai állnak, különös tekintettel a gazdaságra és a beruházásokra – írták olasz lapok a Ligára hivatkozva.
    Hozzátették: Salvini számára ez egy alkalom arra is, hogy személyesen gratuláljon Orbán Viktornak a választási győzelméhez, és „kifejezze a római és a budapesti kormányzat közötti barátság és együttműködés érzéseit.” (MTI)

Amennyire én tudom, Salvininek olyan nagyon nem jött be a politikai karrier, akkorát bukott, mint egy ólajtó. Pont mindegy, ki tárgyal vele és ki nem. Igaz, olyan nagyon Salvininek sem lehet fontos a dolog, mert nem nagyon hencegett a találkozóval a közösségi oldalán, bár estefelé végül megeresztett egy posztot ő is, Orbán is. Érdekes, a magyar kormány fejének sajtóbrigádja valamiért nem akarta bejelenteni a találkozót, de ha már megírta az olasz sajtó, akkor megerősítették, mert tagadni nem igazán lett volna értelme. Jó is az, amikor a nagy harcostársak kölcsönösen szégyellik egymást. Végül csak sikerült feltolni két fotót az MTI-re, egészen csodálatos látvány. Orbán elhagyta valahol a kincstári vigyorát, vagy megfájdult a foga, mert nem tűnik boldognak. Pedig akit visszatapsolt a nép, az vigyoroghatna. Főként, amikor az elvtársával bulizhat. Felhúzhattak volna a kisportolt testükre két putyinos pólót, és masírozhattak volna egy kört a városban, hadd lássa a nép, hogy töretlen az összefogás.

Ha el is maradt Róma utcáin a Putyin melletti kiállás, a pártsajtó szerencsére nem feledkezik meg a kötelességéről. A Magyar Nemzet néven futó orgánum lelkesen számol be arról, hogy a világ nagyobbik fele nem ítéli el az orosz agressziót. Ezt úgy sikerült kiszámolni, hogy az ENSZ az orosz agressziót elítélő határozatot fogadott el, a 193 tagországból 141 elítélte, 5 nem ítélte el, 35 pedig tartózkodott. És most jön a csavar! A portál kiszámolta, hogy mivel Kína, India, egy csomó afrikai ország, Irán, Szíria tartózkodott, és az összlakosságot tekintve ők vannak többen. Úgy előttem van a kép, ahogy ezekben az országokban a kormány megbeszéli a polgáraival, hogy kivel értenek ők egyet, és ennek fényében szavaz az ENSZ-ben. Ahol amúgy az országoknak ebben a kérdésben egy szavazatuk van, nem lakosságarányosan voksolgatnak. Olyan ez, mint az összes propagandafogás. Mindig találnak valami olyan részeredményt, vagy összehasonlítási alapot, ami megtámogatja a saját koncepciójukat. Ugyanez remekül működik minden esetben. Ha például a koronavírus első hulláma gyakorlatilag nem érte el Magyarországot, a déli országokat pedig igen, akkor a halottak számát mérték össze. Amikor nálunk is elkezdtek hullani az emberek, akkor már nem a halottak számát, hanem az oltások számát hasonlítgatták egymáshoz, mert Putyinnak és Kínának köszönhetően Magyarországon előbb megkezdték a védőoltások beadását mint azokban az országokban, ahol csak bevizsgált, az unió hatóságai által ellenőrzött és engedélyezett vakcinákat nyomtak bele a polgárokba. Nem sokkal később ezekben az országokban is megkezdték az oltásokat, dicső hazánk nyomban visszacsúszott az átoltottsági rangsorban, ezzel párhuzamosan a lakosságarányos halálozások száma dobogós helyezést ért világszinten, úgyhogy jött a következő ötlet: nem a halálozások számát és nem az oltások számát méregették össze, hanem az egy főre jutó lélegeztetőgépeket. Mert abból igencsak jól állunk, az egész Európai Unió teljes lakosságának elegendő gépet vásárolt össze valaki a magyar adófizetők zsebére. Egyszóval mindig van a világon valami olyan adat, amihez képest mi jobban teljesítünk. Már megint.

Én pedig azt mondom, teljen jól mindenkinek a hét utolsó munkanapja, bírjuk ki még ma a pocsadék időt, állítólag holnap már jobb lesz. Jó ébredezést mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.