Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mi persze soha nem vagyunk hibásak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A nem kormánypárti szavazók háromnegyede úgy látja, hogy több esély lenne a kormányváltásra, ha Gyurcsány visszavonulna, azaz ők egyelőre nem követnék az úton.

Ez egy nemrégiben készült felmérésből derült ki, amelyben azt is kivesézték, hogy miért is tehet az ellenzék jelentős részben arról, hogy elveszítették a választásokat. Hogy nekem ezzel mi a bajom? Az, hogy már megint bűnbakot keres az ország az elsöprő fideszes győzelemre, amiért senki mást sem lehet hibáztatni, mint a magyar társadalmat. Nem minden magyart, hiszen volt közel 2 millió ember, aki változást szeretett volna, de aki nem ment el szavazni, illetve aki a Fideszt támogatta szavazatával, az igenis tehet erről a helyzetről. Nyilván a Fidesz szimpatizánsai örülnek a kialakult helyzetnek, hiszen nyeregben érezhetik magukat, de aki a másik oldalon van, és az ellenzéket hibáztatja a vereségért, az véleményem szerint óriási hibát követ el.

Nem állítom, hogy az ellenzék hibátlan kampányt folytatott volna, vagy hogy nagyszerű politikusokból áll, de attól tartok, ez még csak nem is rajtuk múlott. Ez bizony a magyar szavazókon múlott, akiknek egy jelentős része úgy volt vele, hogy semmi nem jó. Kevés a kampány, nem érezték megszólítva magukat, apolitikusak voltak. Meg hát Gyurcsány, ugye. Szerintem menjen már el a fenébe az, aki csak azért nem szavazott az ellenzéki összefogásra, mert Gyurcsányt ki nem állhatja. Vagy azért, mert MZP sokszor valóban ökörségeket mondott, esetleg azért, mert nem szereti Dobrevet. Aki ilyen szempontok alapján döntött április 3-án – márpedig vélhetően erről is szó van -, az fel sem fogta azt, hogy mekkora lehetőség volt ez a választás az ország számára. Fel sem fogta, hogy egy utolsó utáni esély volt arra, hogy megmentsük a jövőt a felnövekvő generációknak.

Hogy lehetőséget biztosítsunk arra, hogy ne kelljen elhagyni a hazájukat azért, mert normális életet akarnak élni. Aki azért nem ment el szavazni, vagy azért szavazott esetleg a Fideszre, mert a fenti esetek valamelyike vonatkozik rá, az véleményem szerint ugyanúgy asszisztált a maffiakormány fennmaradásához, mint az elvhű Fidesz-szavazók. Lényegében mindegy is, hogy miért támogatta valamilyen formában az állampártot, amennyiben ezt megtette, úgy ne siránkozzon később. Ne a kifogásokat keresse, hanem vállalja fel büszkén, hogy ő valóban bízik ebben a rablókormányban. Ne Gyurcsányra vagy Márki-Zay Péterre fogja a saját döntését, hanem tanuljon meg élni azzal, hogy asszisztált az ország további kirablásához. Mert neki pont így van jól minden, ahogy van.

Arról nem is beszélve, hogy az is jól mutatja a magyar társadalom helyzetét és állapotát, hogy lényegében Gyurcsány és Orbán határozza meg a magyar politikát immár két évtizede. Ennyi idő alatt lényegében egyetlen olyan politikust sem sikerült kitermelnünk, akinek a meghatározó szerepe, akár csak megközelítette volna e két politikusét. Ez is Gyurcsány hibája? Esetleg az elmúlt nyolc év a hibás? Nem, a magyar társadalom emelt olyan politikusokat a magasba, akik erre soha nem voltak érdemesek, most mégis itt tartanak. Ez a két egykori és jelenlegi vezető egy demokratikus, jól működő országban a kormány közelébe sem kerülhetne. Hibáztathatjuk állandóan a politikai elitet, meg azt, hogy nálunk egyszerűen nincsenek megfelelő politikai vezetők, de kétlem, hogy ez valóban így lenne. Ahol van igény a becsületességre, a megbízhatóságra, a jövőben gondolkodásra, ott az ilyen politikusokat kitermeli a közösség.

Magyarországon a korrupció, a hazugság, a csalás és lopás egyszerűen a mindennapok része. Elfogadjuk, együtt élünk vele és sokan már egyszerűen rá sem csodálkoznak a dolgokra. A politikus azért politikus, hogy hazudjon a saját szavazóinak és meglopja azokat, ez a normalitás. A kérdés az, hogy ez valaha is fog-e változni Magyarországon, vagy örökre egy olyan nép maradunk, amely a saját kirablóit tapsolva, kétharmaddal választja újra? Európában már eddig sem arról voltunk híresek, hogy milyen hatalmas demokráciaigényünk van, de az elmúlt 12 évvel csak azt bizonyítottuk, hogy ezen változtatni sem kívánunk. Mindig valaki mást, mindenki mást hibáztatunk, és képtelenek vagyunk felfogni azt, hogy ha változást akarunk, akkor nekünk, mint társadalomnak kell változnunk. Ameddig ez nem következik be, addig hibáztathatjuk Gyurcsányt, az elmúlt éveket, sőt, még akár Kádárt is, de ha egyszer erre van igénye a társadalom egy jó részének, akkor min csodálkozunk?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.