Május 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A vő a saját lábán stabilan fog állni a körbálán Spanyolországban is, mi pedig elszontyolodva tovább gyakorolhatjuk a kesztyűbe dudálást

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 412,710 forint, még hiányzik 2,587,290 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Gebinesek

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Mit van úgy odáig? Pufog itt kend nekem, hogy követválasztásról irkálok kendnek, közben pedig a valóságban csak szem-, és fültanúkat delegáltunk az egyik kis összeszerelő melléküzemág parlament nevű bábszínházába! Csuda dolgokat lát és mond kend öregségére.

Én már csak tudom. A nagyi és a tata még csak most kezdte ezt a megélt-időarányos szellemi tevékenység bővítést, de már elegük van. Nem győzöm őket vigasztalni. A nagyi például „szóban cselekszik”. Azt mondja, hogy „majd a kék kockás abroszt teszem fel”, és ezzel a részéről már be is fejeződött az asztal leterítése. A következő feladatra koncentrál erősen és az asztal takaratlan marad. A tata ugyan ezt a kazánsalakozással megcsinálja, sőt egy hétig képes naponta így megborotválkozni. Tevékenységi területük mostanában „mozdulattervezéssel” gyarapodott. Nem mindegy nekik, hogy hol térdelnek vagy guggolnak le, mert egyszer fel is kell onnan állni, és ha nincs kibe-mibe kapaszkodni, akkor nagy gáz van, tartósan talajt fognak. Ezért mielőtt rámozdulnának a tettre, fejben forgatókönyvet készítenek a visszaútra is.

Szóval az életkor által redukált cselekvési lehetőség módfelett ciki tud ám lenni még annak is, aki fejben nagyon ott van a spiccen. A tata két vasmunkástestvére hajdan – a szocializmus építése közben diktatórikusan előírt ebédszünetben – vakon akár három schnell sakkpartit is lenyomott úgy evés közben, hogy a takarító néni az egyik kezével rakta a bábukat a hűtő tetején, a másikkal törölgette a polcokat. De ugye az ilyesmi csak az összeszokott csapat esetén eredményes, kommunista diktatúra idején. Főleg proliknál. Ebben a dzsentrimajmoló diktatúrában nyögve nyelős kínlódás az egész. A vasmunkások jobbággyá demokratizálódtak, ebédszünet nincs, mert úgysincs mit enni, a sakk pedig logikai játék, amihez gondolkodni kéne tudni, ami a proliknak nem tanácsos, mert verekedősek lesznek, mint a lyoni takácsok, akik kigyógyulva a jobbágysorból szétverték a manufaktúrák masináit.

Persze tudom, mondani se kell, hogy nem ilyesmiket kellene firkálnom és untatnom kendet. Hanem. Fene nagy bölcsességeket. A tata laborban hallottakat. Legalább kivonatosan. De ne feddjen már meg mindig azért, amiket írok. Én csak írom, amit hallok. Ha jó, ha rossz. Ha zavaros, akkor úgy (bocsika). 

Küldtem hát a nagy okosságokat! Kivonatosan, de lényegre törően. Legutóbb a körte pálinkával ízesített előrehozott Béla nap alkalmából, a tata laborból, nyárikonyha vélemény feltéttel. Errefel kend nekem esik és kioktat: nem az, és nem úgy van/volt makro szinten! (Már csak ez a makro hiányzott!)

Kend – ha jól értem – azt állítja: Ezek, odafönn, a kakasülön marxista közgazdaságtanból államvizsgáztak meg filozófiából is. A „megszüntetve megőrizni” és a „tőkekoncentráció” nekik beépült, Madách Ember tragédiáját még ingyen látták az iskolával igazi, celebmentes színészek tolmácsolásában, és az érettségi tétel miatt jókora szöveget kívülről bemagoltak a műből. Úgyhogy vulgárisan, de otthonosan mozognak a globalizált terepen. Mivel a gondolkodás időigényes, működtetik a falansztert, kiszolgáltatják választóikat a tőkének. Válságokat csinálnak és ettől a gazdagok gazdagabbak, a szegények még szegényebbek  lesznek. És amíg az államok és kormányok gebinesként kiszolgálják a multinacionális tőkét, addig Michelangelo széklábat fog faragni. Írja ezeket nekem nagy morcosan. És elvárja, hogy majd én elővezetem a kend által vázolt tuti valóságos tulajdon- és az ebből következő társadalmi viszonyokat az ősöknek.

És még morcosabban azt tanácsolja a tata labor népének, hogy ha valaki megkérdezi tőlük, hogy kié az Antenna Hungária, akkor kérdezzenek vissza: hány órakor? 

És nyugtassák meg a kedves érdeklődőt, hogy amíg a kamion időben a rendeltetési helyére viszi a magyar jobbágyok verejtékével politúrozott széklábakat, addig a bábok mozgási energiáját biztosító euró löket jön, és a vő a saját lábán stabilan fog állni a körbálán spanyol honban is, mi pedig elszontyolodva tovább gyakorolhatjuk a kesztyűbe dudálást.

Bütyökfalva, 2022. április 13.

Mirtill

P.S: Friss hír. Az Állami Számvevőszék kivizsgálta és megállapította, hogy a magyar pedagógusok tudnak spórolni. Azt már vizsgálat nélkül, eddig is tudtuk, hogy egykori tanítványaik közül a pártpolitikussá torzult és a multinacionalista tőke szolgálatában közhatalomba szorult bábok erre képtelenek, sőt uralkodásuk alatt megduplázták az államadósságot. Mivel a nemzetikeresztény oktatáspolitikára való áttérés „tanulj tinó, ökör lesz belőled” következtében egyre kevesebb közjószág jelentkezik a felsőfokú oktatásba, kend szerint elképzelhető, hogy az uniós támogatásokat az oktatásban feleslegessé váló nemzet lámpásainak portfoliójába a nemzet malacperselye feladatellátás is bekerül?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.