Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


A választásokat Putyin nyerte

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A címnek ellentmondva, ez a cikk nem hivatott körülírni a fideszes autokrácia óriási győzelmét. Ezzel szemben arról is szól, hogy Orbán zugmédiája és hívei Putyin-pártiak, nem csoda ez, hiszen a népszerűnek mondott és csak nálunk oly erős orosz propaganda és szélsőjobb mögött az orosz titkosszolgálat áll, és erre nagy szükség is van. Putyin a mindene annak az embernek, aki maga is Putyin, nincs miért mellébeszélni. Erre a harsogóan újnáci propagandára úgy van szüksége a rezsimnek, mint nekünk az oxigénre. Ez élteti, hisz ez a médiahangnem és propaganda igazolja vissza a rendszerről alkotott pozitív képet, minden más meglátás aljasság, szabadkőműves háttérhatalmi méjnsztrím. Fenét, de híveknek szükségük van egy olyan médiatérre, ahol az Ukrajnában zajló háborús ocsmányság kerek egész, és beilleszthető a kereszténynemzeti narratívába.

Mindeközben úgy fest, senki nem vágódott hanyatt Orbán azonnali tűzszüneti tárgyalásokra vonatkozó javaslatára, amivel április 6-i sajtótájékoztatóján sok egyéb mellett dicsekedett. Például megfeledkezve arról is, hogy az újabb kétharmada okán gratuláló Donald Trump nem az USA elnöke. Az más kérdés, hogy olyan sokan mások nem állnak szóba vele. Van egy olyan bölcsesség, hogy bár az árulást elviselik, az árulót soha.

Ne feledjük, 1905-ben amikor a japán hadsereg azért nem vonult be Moszkvába, mert nem volt kedve hozzá, az Ohrana orosz cári titkosrendőrség olyan zsidó összeesküvés-elmélettel állt elő, ami mai napig él és virul és népszerű. A Cion Bölcseinek Jegyzőkönyvéről van szó, az alapműről, ami ma is hivatkozási pont sokak számára. Következzen néhány random hozzászólás a Mandiner egyik, a bucsai tömegmészárlásról szóló cikke (Bucsa és a háborús bűntettek) alól, mielőtt továbbmennénk:

• Teszek egy jóslást: 2026 – 2/3 a fidesznek. Kivéve, ha változtattok a stílusotokon.

• Azt hiszem, hogy a szolgálatok ezt hívják aktív intézkedésnek…..

• Egyetlen szemtanú nincs. Ez azt jelenti, hogy az oroszok háborús bűneiről szóló mesék: annak a provokációsorozatnak a része, amellyel Oroszországot le akarja szakítani a sémi-kazár uralom Európáról, a háború kiprovokálása ugyanezen kitervelt akció része. Ha Európa lemond a szabadkereskedelemről, szankciók, az az USA hallatlan mértékű felértékelődését jelenti a világgazdaságban, mert az USA nem mond le róla, nem mondhat le, lévén a beszerzési források-útvonalak a kezükben vannak. Ezzel Európa gazdasága B, C kategóriás futottak még kategóriába kerül, onnan fogva a kazár-sémi uralom totális győzelmet aratott, amire Adolf Hitler is megnyalná a szája szélét…

• Tokyo 100 000 halott 1945-ben az amerikai terrorbombázás miatt. A gyújtóbombák szépen elégették a várost és az embereket. Látod, nem atomoztam.

• „Bucsa és a háborús bűntettek”. A konstans fakenews mindkét oldalról, és az a tény, hogy az ukránok büszkén fegyverezik fel a civileiket, ezen dolgok miatt képtelenség megítélni, hogy pontosan mi történt.

• Ja, a háborús bűnösséget csak a támadó fél jegyzi! Bocs..

Azt gondolom, hogy Ukrajna megnyeri az agresszor elleni háborút, mert képes rá, és okosan harcol. Nyilván sok segítsége van ebben, modern technika, rugalmas hadviselés, valamint a rugalmas reagálásnak nevezett hadviselési mód, ami már régen megszületett. A horvátok és a bosnyákok is ezt vívták a jelenlegi orosz hadseregnél sokkal bátrabb, és sokkal jobban harcoló szerb hadsereg ellen a Balkánon.

A hadüzenet nélküli február 24-i orvtámadásra egy nappal az ukrán fegyveres erők napja után került sor. Az ukrán belügyi osztagok megvédték a Kijev körüli területet a repteret ért támadás után. Putyinék eredeti terve az volt, hogy bombázzák a légi utántöltési képesség nélküli orosz légierő hatósugarába került ukrán városokat, és elfoglalják az egész országot. Az első napokban nagyon megijedtem, de aztán láttam, hogy a Kijev védelmére bevonult fegyelmezett ukrán alakulatok mennyire rendezettek voltak. Küzdeni mentek a hazájukért, bátran, rendezetten, kb. egy zászlóalj gyalogosan. Ennyit láttam a tudósításokból egy kijevi felüljáró környékén, és ekkor kissé megnyugodtam, szinte ordítottam a szerelmemnek: Szilvi, az ukránok harcolni és győzni mentek!

Tény, hogy az ukrán katonák jó kiképzést kaptak taktikai szinten, eszközeik egy része meg kimondottan félelmetes. Ilyen a volt varsói szerződés sose exportált egyetlen szovjet nehéztankja, a T-64 harckocsi, továbbá aknavetők, számítógépes tűzvezető rendszerek, jó rádiók, jó kézifegyverek. Az orosz tankok a T-64-nél könnyebbek és közepesek. A T-72 vagy T-80, ami még mindig az orosz főerő, egyáltalán nem ugyanaz, főleg hogy közben a Javelin meg felülről a tornyot lövi szét.

A bátor ukrán sereg kiismerte a motiválatlan, orosz propagandán felnőtt putyini hadsereget. Azt se felejteném el orosz diktátorként, mennyi modern fegyvert adtunk el fű alatt, miközben most 30 éves gyalogsági harcjárművekkel (BMP-1 és BMP-2) és 50 éves páncélozott vontatókkal (MTLB) kéne világot hódítani. Sőt, az ukrán véderők olyan fegyvereket használnak, amelyekből van elég, utánpótlásuk megoldható, kezelni tudják őket, és bizony az oroszok még a szervezett légvédelmet se tudták se blokkolni, se kiiktatni, se megsemmisíteni a bombázóikkal. Közel se mernek repülni sehol, mert azonnal leszedik őket. Az ukránok tervszerűen csapást mérnek a városi harctól gyávaságból, felkészületlenségből menekülő, már 50 éve sem modern taktikával felvértezett, a miért haljak meg itt Putyinért hozzáállású orosz inváziós seregre. Az ukránok nem erőltetik a Hurrá, Iván, támadunk orosz mentalitást, ellenállnak, összegyűlnek, megfelelő hírszerzési adatokon alapuló ellentámadással operálnak, és kiűzik az oroszokat a megszállt ukrán földről.

Bár Kijevet már Nyemcov halálának évfordulóján (február 27) el kellett volna foglalnia a nagy orosz medvedeszantnak, ez nagyon nem jött össze. Sőt, az óriási orosz légierő (?) szeme láttára elfoglalták a megfelelő pozíciókat, és az időben érkező erősítés elűzte a Putyin-srácokat Kijev mellől, amit körül se mertek zárni az orosz inváziós erők, mert elcseszték. Mert a nevelésük ennyire tette képessé őket. Ez az oka a dühödt mészárlások végrehajtásának. Hiszen Ukrajnán valóban látszott az életszínvonal lassú emelkedése és a 2014-es rendszerváltás. Ez is Putyin ellen szólt, hiszen az elképzelhetetlen, hogy a szomszédos ukránok jobban élnek, mint az oroszok.

Innen már nincs szép visszaút az orosz seregnek, és nagyon remélem, hogy május 9-én az ukrán zászló még állni fog Mariupolban, mint ahogy sikeres lesz a Donbaszt felszabadító offenzíva is. Mint tudjuk, Putyin május 9-én, a náci Németország második világháborús kapitulálásának évfordulóján győzelmet akar hirdetni az Ukrajna elleni háborúban. Május 9-e a putyini győzelem napja kellene hogy legyen, hiszen ezzel felemelkedhetne a cári titulust kommunista önkéntesként vállaló nagy elődje, Sztálin szintjére.

Közben ne feledjük a saját ügyeinket. Orbánék egyetlenegy orosz oligarchát, egyetlenegy orosz diplomatát nem utasítanak ki. Fegyvert pedig azért nem adnak Ukrajnának, mert azokat az ukrán erők használnák a porondon lévő nagy példakép, Vlagyimir Putyin végóráinak érdekében. Az ukrán nép így is egy emberként küzd a SZABADSÁGÉRT. Jó két hónap, és szerintem elkezdődik az uszítás az ukrán menekültek ellen. Sőt, ez már el is indult a mélyorbáni, illetve a Toroczkai mozgalmához fűződő körökben, így arra tippelek, hogy a hivatalos fideszállami propagandában is előbb-utóbb el fog indulni.

Karakó Tamás

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.