Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha maradnának az egyszerű lopás-diktatúra kombónál, nem fogyna annyi papír és festék, még a környezetet is kímélnék

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép, esős reggelt mindenkinek! Itt a szombat, bár feltételezem, nem csak itt, hanem Győrben és Nyíregyházán is. Kevés szó esik róla, de múlt vasárnap nem csak a bűnbanda visszatapsolása történt meg, hanem szavaztunk is népileg, a gyermekvédelemre hivatkozva. Mármint a kormánypárt állította azt, hogy arról szól a referendum, pedig dehogy. A fideszes népszavazás szokás szerint érvénytelen lett, ez a tény azonban – szintén szokás szerint – semennyire nem zavarja fideszéket és az ő vezérüket.

Ugyan jogi értelemben nem kötelező eredménnyel végződött a gyermekvédelmi népszavazás, de soha egyetlen kérdésben sem voltak ennyire egységesek a magyarok, mint most. Egyértelmű politikai kötelezettség áll fenn a népszavazást illetően. (Orbán Viktor)

Egyszóval megint erősen felhatalmazva érzik magukat, hogy azt csináljanak, amit akarnak. Mintha érvénytelen népszavazás nélkül nem tudnák ugyanezt megtenni. Nem is értem, mi a francnak bohóckodnak mindig ilyesmivel. A népszavazásra szánt milliárdokat simán is el lehetne lopni, Semjén bármelyik éjszaka be tud nyújtani bármilyen javaslatot, reggel pedig elbábozza a parlament, hogy megszavazták. Ez sincs ingyen, mert mi fizetjük a parlamentet is, de legalább nincs az a hercehurca a nyomdával és egyéb hülyeségekkel. Ha maradnának az egyszerű lopás-diktatúra kombónál, nem fogyna annyi papír és festék, még a környezetet is kímélnék. A végeredmény pedig pontosan ugyanez lenne. Nézzük, milyen hülyeséget lelünk még:

Az utánpótlás fejlesztése állt a középpontban a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Telkiben tartott pénteki közgyűlésén, melyen Csányi Sándor elnök lázas betegsége miatt nem vett részt.

Az elnöki beszámolót Csányi távollétében Vági Márton főtitkár tartotta, aki jelezte, „a szokottnál is tényszerűbb és szárazabb” lesz, kritikát nem gyakorol, azt majd az elnök teszi meg, aki az európai szövetség 55 tagországának nyolcadik legrégebben regnáló vezetője.
    A Teret a tehetségnek címet viselő előadásból legfontosabb változásként az derült ki, hogy az élvonalban „erős pénzügyi ösztönzés lesz” arra vonatkozóan, hogy legalább egy U21-es labdarúgó pályán legyen. A másodosztályban viszont kötelező lesz egy U20-as, az NB III-ban pedig egy U19-es futballista szerepeltetése. Erre azért van szükség, mert a Magyarországgal azonos méretű országokhoz – például Dánia, Szlovákia, Horvátország, Ausztria – képest kevés 21 éven aluli tehetség játszik az OTP Bank Ligába. A cél az lenne, hogy egy akadémiai csapat 21 tagjából legalább három eljusson az élvonalig.
    Vági Márton ebben a témakörben tolmácsolta Csányi Sándor üzenetét, miszerint 12 év kiemelt kormányzati támogatás és az MLSZ szakmai segítsége után joggal elvárható, hogy 33 mérkőzésből 20-22 találkozón szerepeljen utánpótláskorú labdarúgó. (MTI)

Ahhoz azért már lenni kell valakinek, hogy az ember lázáról az MTI is beszámoljon. Ha én jól értem a dolgot, még több pénzt fognak önteni a fociba, ami az eddig beleölt milliárdok ellenére is pontosan olyan szar, amilyen akár ingyen is lehetne. És ez nem csak a felnőtt falábúak esetében csúcsosodik ki, hanem már az utánpótlásnál is. Mondjuk azt sem ártana átgondolni, hogy kit akarnak Csányiék utánpótolni, Mert ha a mostani tehetséges focistákat, akkor talán nem érdemes erőlködni annyira.

Ha eddig aggódott valaki, akkor az a valaki nyugodtan nyugodjon meg. Nyitrai Zsolt, a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott ki- és bejelentette, hogy bár a gazdaság eléggé szar állapotban van a koronavírus-járvány, az energiaárak berobbanása és az orosz-ukrán háború miatt, ezért valamit kell csinálni a költségvetéssel, de

az embereket érintő megszorítás egészen biztosan nem lesz.

Cukika. Akkor milyen megszorítás lesz vajon? Megint megsarcolják a multikat? A bankokat? Az önkormányzatokat? Csak szólok: olyan megszorítás nem létezik, ami az embereket nem érinti. A multik, a bankok, az önkormányzatok nyomorgatása eddig is a lakosságon – tehát az embereken – csapódott le, ezután is ez lesz. Akkor is, ha nem közvetlenül ránk verik, sőt, a jóságos kormány megpróbálja azt hazudni, hogy minket nem érint. A dinamikusan emelkedő képviselői fizetések árnyékából valószínűleg nem lesz drámai a dolog, de a kisnyugdíjasok, alacsony jövedelműek – és az ország nagyobbik része az – bizony meg fogják érezni. Ahogy az inflációt is megérzik. Kérdés, hogy a saját pénztárcájuknak hisznek, vagy a kormánynak. Nem, mintha eddig ez kérdéses lett volna, úgyhogy lehet folytatni a szép hagyományt.

Akiben esetleg felmerül valamilyen gyanú, hogy mégis hülyének van ő nézve, az bátran forduljon Kovács Zoltán nemzetközi szóvivő úrhoz, ő majd szépen elmagyarázza, hogy semmi nem úgy van, hanem minden teljesen máshogy. Aki képes azt állítani, hogy semmi gond nincs azzal, ha Magyarország rubellel fizet az orosz gázért akkor, amikor az Európai Unió szankció alá vonta a rubelben fizetést, az bármit képes megmagyarázni. Erre lesz is igény hamarosan, például majd el kell mondani a kedves fideszes szavazóknak, hogy miért nem maradt egyetlen szövetségese sem Magyarországnak, miután már a lengyelek sem igazán állnak szóba Orbánnal, pedig idáig nagyon jó cimborák voltak. Bár az az érzésem, a híveknek a lengyel-magyar barátság lesz a legkisebb gondjuk, a kenyér, krumpli, tej, buszjegy árának azonban nem fognak annyira örülni. Oda se neki, majd a kormány kijelölt beszélő fejei elmagyarázzák szépen, hogy Brüsszel tehet róla, a lakosság amúgy sincs megszorítva, egyébként pedig ne sírjanak, mert meg vannak védve a buziktól a bölcsisek és az ovisok, és nem kell háborúba menni a magyaroknak. Ezt ígérte a Fidesz? Ezt. Megtartotta? Meg. Ja, hogy amúgy sem fenyegette senki az ovisokat, és szó sem volt arról, hogy háborúba kell menni, akárki is lesz kormányon? Az nem baj. Az a lényeg, hogy szépen gömbölyödjön az Orbán-birodalom a Mészáros-Tiborcz tengelyen, a többi egyáltalán nem számít. Hogy a hívek nem a dinasztia dagadására szavaztak? Dehogynem.

Jó ébredezést mindenkinek! Örömmel jelentem, hogy közben elállt az eső, a nap is kisütött, tehát semmi nem áll a boldogságunk útjába.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.