Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mert most aztán bebizonyosodott, hogy a magyar értelmiség elméletileg tud fára mászni. Csak a fákat nem ismerik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Szafari

 

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Jó, hogy nem jött. Legalább kimaradt kend a harmadikán megtartott palimadár számlálásból. Ne is jöjjön egyhamar. Várja meg, amíg vége lesz az országos elsötétítésnek. Addig meg olvasgasson kend ott, a nyugodalmas jómódjában. Itthon úgyse tudna. Se könyv, se pénz könyvre. A tömeges sírás-rívás, az államkincstár által finanszírozott gúnykacaj, no meg a kicsorbult farkasfogak csikorgatása miatti zajtól pedig tiszta ideg lenne kend. Feleslegesen.

Azt is olvassa persze, amiket én írok kendnek. Mert a nyárikonyha- és a tatalabor-népnek elméje intenzíven üzemel. Van hír dögivel. Mást ne mondjak például, hogy a fenti jeles napon kaka került a nassolásra központilag adományozott palacsintába. Én fogok írni kendnek – sötétben, egysávos úton, létrával a vállamon, ha lesz mit -, mert a nagyiék szerint aki embernek született, az nem lehet tehetetlen. És bármennyire is tekintenek engemet a szakértők „gyári hibásnak”, azért amit hallok, azt le tudom írni. 

Attól nem kell félnem, hogy lecsuknak a kendnek írott leveleim miatt, mert teli a börtön a nyilvánosság elé merészkedő szegényekkel (egyébként is megmondta a győztes, hogy nincsen ingyen ebéd, csak előrelátóan a börtöneiben lakóknak biztosíttat az államával teljes körű szociális ellátást, hogyha ő is beutalásra kerül, akkor a menüben jogilag legyen megalapozott a csülkös pacal). A proli-gázolásban rutint szerzett öreg kettős állampolgár viszont bármikor átruccanhat értem Ausztriából. A biztonság kedvéért egy baráti, ötödáron szállított fiola novicsokkal. Amilyen pedáns körültekintéssel takarította el a juhászt, vélhetően rám se kellene rokkantnyugdíjat pazarolni. 

Előre szólok, tartalmában nem lesz pozitívélmény-dús, amit írni fogok. Viszont örülnie kell annak, hogy a konyha és műhely népe együtt és külön-külön is egy véleményen van, vagyis semmiféle uszításra nem hajlandók ölni egymást. A Szarvasölő meg a közpénzen vadászagárnak átképzett papokkal kénytelen tovább folytatni a humanistagondolathajtó-vadászatot. 

Úgy bizony! Mert most aztán bebizonyosodott, hogy a magyar értelmiség elméletileg tud fára mászni. Csak a fákat nem ismerik. Kimerészkedtek a jó meleg kuckóból a magyar dzsungelbe egy laza szafarira és tessék, sehol az odabenn jól elképzelt vegetáció. Így fordulhatott elő, hogy most a nótafa helyett a bitófa alá terelték a közjószágból haszonállattá tenyésztett bennszülötteket. 

És most az államadósság csúcsáról a Holdra lenéző uralkodó pártot a munkásosztály pártjának látja az egyik politikaielnyomórendszert-levezénylő „mikor, kinek és mennyiért ellenzéki” korifeus, míg a G1 uszítására egykor Agárdon Gyurcsány heréit marcangoló pitbull, most DK ölebként sunyítva vinnyog.

Nos, vázlatosan ennyit a közelmúltról, kommentestől. A két kompánia javaslatára is kíváncsi kend? Már írom is; Három a magyar igazság! Harmadszorra is temessék el Nagy Imrét. Ha valódi ellenzéki képviselők, akkor ne vegyék át a mandátumot. Kerüljék el még a parlament épületét is, és a friss sírhalomnál esküdjenek fel arra, amiért megválasztották őket, a népképviseletre, és kezdjék el már végre a valódi rendszerváltásra alkalmas bennszülöttek toborzását. A nyárikonyha és tatalabor népe népfelkelőként máris jelentkezik.

Bütyökfalva,2022. április 8.

Mirtill

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.