Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Keressünk bűnöst

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Szalonna adományokból tartja tartja fenn magát. Mióta így van, nehezebben veszem rá magam az írásra. Nem azért, mert ha „rosszat” írok, akkor nekem „nem jut”, hanem az emberek miatt. Elárulom, soha nem kaptam, és nem is kértem pénzt azért mert írok. Sőt: Nekem megtiszteltetés, hogy a Szalonna szerkesztősége befogadja, és leközli a véleményem. A problémám a gondolkodásra képtelen, hisztérikus, feketén/fehéren látó emberekkel van. Pl. Most olvasom a 444-en a kommenteket, ahol egy-két ember közli, hogy Ő ugyan már többet nem fizet elő, mert a 444 arra képtelen, hogy megváltoztassa valakinek a véleményét. Azaz a hírportálra zúdítja a felelősséget, és a csalódottságát, mert nem az ellenzék nyert. Ezt akartam mindig is elkerülni a Szalonnával kapcsolatban. Én írok, amit írok, aztán jön egy ilyen hisztérika, mindenkit túlüvöltve keresztbe tesz a portálnak.

A hideg rázott ettől a koalíciótól. MSZP, Jobbik, DK. Önállóan egyikre sem szavaztam volna. A DK-tól kiver a víz, mert a híveik csak a nevükben különböznek a Fidesz híveitől. A stílus ugyanaz. A Jobbik a másik fele. Soha, de soha nem értettem egyet a politikájukkal, de például  itt, ezen a felületen „megvédtem” Vona Gábort. Megvédtem, mert undorítónak tartottam azt a nemtelen, aljas támadást, ami a családját érte. Senki nem mer f2f (face to face) vitázni, mert ez is módi lett az Orbán uralomban. Csak gerinctelenül, hátulról, családot, barátot. Az MSZP-t meg hagyjuk. A létbe való kapaszkodáson kívül semmit nem látok tőlük.

Összeszorítottam a fogam, a seggem, mindenem, és leadtam a szavazatom az ellenzéki összefogásra. Még voltam bátor egy álmodozástól sem mentes véleménycikket is írni. Naiv bolond vagyok. Mi a bánatot vártam? Anno elmondtam a véleményem MZP-ről, elmondtam, hogy nagyon nem tetszik, hogy a választások előtt két hónappal a nemlétező koncon marakodnak. Szeretném egyenesen feltenni a kérdést Jakab Péternek, Gyurcsány Ferencnek, meg a többi magát vezetőnek tartónak: Hol a picsában voltatok a szavazás estéjén? Te Karácsony? Te hol a faszba voltál? Mennyit pofáztam a saját tapasztalataimról, hogy mennyire undorító dolog előre küldeni valakit, majd hátul lapítani, és megfutamodni. Gerinctelenek. Márky-Zay Péterben volt tisztesség. Odaállt, mögötte ott volt a családja, ti hol a rákban voltatok? Csak akkor tömörültetek volna, ha odafértek a kondérhoz? Úgysem kapok választ, de a következtetéseim levontam. Nem MZP vesztett, hanem TI.

Rossz lóra tettem veletek. Nagyon rosszra. Megmutattátok, mennyire vagytok gerinctelenek. Azt még hadd tegyem hozzá, hogy az MKKP-os Kovács Gergelytől többet vártam volna, mint köpködést. Az, hogy Gyurcsány és Jakab köpköd, azt megszoktam. Egy biztos: Nem voltatok ti összefogás, csak egy kellemetlen pattanás az ember seggén. Semmi több. Arra volt eszetek, hogy Sándor Mária mögött felvonuljatok molinóval, és mikor már az ezredik nemtelen, aljas támadást kapta miattatok, akkor eltüntetek. Becsónakáztatok diáktüntetések farvizére, aztán menekültetek. Most mit fogtok csinálni? Beálltok a tanárok mögé? Ne tegyétek, csak bajnak vagytok, semmi másnak. DK, Jobbik, LMP, MSZP, Momentum, Párbeszéd: Takarodjatok a bánatos picsába. Annyit értek, mint bikán a csöcs. Semmirevaló, összefogásra képtelen, haszonleső, szar banda. Két ember van közöttetek, aki az elmúlt években cselekedtek, és tették a dolgukat, ezzel kivívták a tiszteletem. Szabó Tímea, és Hadházy Ákos. Ők nem csak fideszes ellenszélben, hanem az általatok generált szarcunamiban is ott voltak a szeren. 

Nincs megváltó, messiás, bálvány, hát mindenki bűnöst keres. Nem hazudom azt, hogy én nem, főleg, hogy most „mosakodtok”. Az sem hazudom, hogy nem vagyok dühös. Az viszont igaz, hogy a fentebb felsorolt, évek óta a nyakunkon rohadó, magát ellenzéknek nevező senkiháziakat tartom felelősnek abban, hogy ide jutottunk. (Donáth Annában van gerinc). Mire „megjelenek”, lehet, hogy más is növeszt.

Egyszer azt mondtam, befejezem. Persze van, aki úgy emlékszik, hogy többször, de hát mit csináljak ezzel. Nem mondom, hogy befejezem. Szünetet tartok. Egy időre elegem volt. Elegem volt az okoskodó, nyelvtannáci kommentekből, elegem volt az idiótákból, akik beidézik a cikkem első mondatát, majd sértegetésre váltanak. Elegem volt az álszentekből. Elegem volt, hogy rögtön mindenki „ruszki bérencezik”, ha azt mondom, hogy az nem szankció, ha egy zenekar nem játszik Csajkovszkij-műveket, hanem szervilis seggnyalás és megfelelni akarás.

Végezetül: Szeretnék köszönetet mondani minden önkéntesnek. Aki ellenzékiként részt vett a választásokon. Legyen az aktivista, szavazatszámláló, bárki. Köszönöm nektek. Szeretném kérni, hogy a fentiek miatt TI ne érezzetek haragot. Én úgy látom, hogy ti a jó ügyért áltatok ki, és áldoztátok az időtöket, energiátokat. Szerintem az ügy jó volt, az „ügyvezetők” szarok. Köszönetem a külföldön élő, kilométereket utazó, órákat sorban álló honfitársaimnak is. Tudom, szerettetek volna változást, de legközelebb ne tegyétek. Nektek nem éri meg. Mint látjátok, ide sem értek még a szavazataitok, már eldőlt minden. Egyébként is, vagy átírják, elégetik, vagy a nagykövet törli vele a seggét.

Akinek pedig problémája van a fentiekkel, ne a Szalonnát, és a szerkesztőséget mocskolja. Nyomjátok a „bátor” kommenteket, úgy sem olvasom. A nevem pedig itt van alul. A pereskedni vágyóknak nem nehéz kideríteni, hogy hova küldjék az ügyvédet. Annak sem, aki azt tervezi, hogy a „szart kiveri belőlem”.

Ropolyi Péter                                         

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.