Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ebben a bűzös iszapban akarunk dagonyázni életünk végéig?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Remélem, azt sokan tudják és értik, hogy vasárnap nemcsak pártokat, hanem értékeket is választunk. Ez sok mindennel összefügg, sok mindenben megnyilvánul, de ez jutott eszembe arról, hogy miután átverte a romákat is, az összes celebcigányt betolta a totálplánba a nagy rendező és producer. Gáspár Győző és Kis Grófo után még szólni kellett volna például Jollynak és a többi Fideszhez bekötött mulatós haszonlesőnek, hogy dáridózzák már át a Pártot a választásokon. Nem kérdés, hogy mindent és mindenkit fel, illetve ki kell használni, rohadt nagy a tét. Abban azért bízom, hogy nem adnak majd amnesztiát a sok életfogytos köztörvényes bűnözőnek a szavazatokért cserébe, bár ettől a bandától az is kitelik, ha a hatalomba maradásról van szó. Senki és semmi nem számít, nincsenek, és soha nem voltak elvek, játékszabályok, vagy tisztességes vetélkedés. Helyette csak a szokásos, ami a Fidesz és Orbán védjegyévé vált: simlizés, hazudozás, rágalmazás, szemétkedés, karaktergyilkolás, állítások, amelyekre nem érkezhetnek azonnali cáfolatok, vagyis egyirányú, hazug kommunikáció. A totálisan leuralt média révén, beleértve a nem ritkán kollaboránsként viselkedő ATV-t is. Ezzel a monstrummal szemben kellett, kell harcolni, és védekezni a hazugságcunami ellen. Ezeknek a gátlástalan, magukat politikusnak nevező, alapvetően megélhetési seggnyalóknak a közpénzből finanszírozott Facebook-kampányaival szemben kell megvédeni az egységes ellenzék álláspontját, vízióit. A primitív butaság és a józan ész viadala lesz a vasárnapi. 

Egy nemzet akkor hal meg, amikor az elitje elporlad. 

Ezt Albert Camus írta 1943-ban Charles de Gaulle-nak, és ha ez így van, akkor elmondhatjuk, hogy nálunk ez már bekövetkezett. Nincs és nem is lesz felelősségvállalás, önbecsülés és hazaszeretet. Helyette vannak érdekek, szervilizmus és kirekesztés. Gyűlölet és hergelés, félelem és megalkuvás. Ha marad minden, akkor vége. Véglegesen vége. Ez a társadalom nem bír el még 4 évnyi terrort abból a fajátból, amit Orbán hajt végre azokon, akik 12 éve okkersárga színű epét hánynak tőle és attól az ideológiától, ami nemcsak súrolja, hanem lassan meg is testesíti a legundorítóbb eszmét, ami egyszer már lángba borította a világot. Ránk fog égni ez végérvényesen, levakarhatatlan lesz az a bélyeg, amit már most is joggal rásütöttek a politikájára, és rajta keresztül az egész magyar társadalomra. Egy kalap alá fogunk kerülni azokkal, akik ezt az alakot hatalomban tartják.

Sokan gondolják, hogy majd legfeljebb Kanosszát jár Brüsszelben a pénzekért, de nem fog. Annál ő felsőbbrendűbbnek képzeli magát, lassan már tényleg ott tartunk, hogy egyenesen Isten leszármazottjaként tekint saját magára, ami jó esetben neki lenne kezelendő mentális problémája, de sajnos a rajongótábora is pontosan így viszonyul hozzá. Mintha tényleg az lenne. Fel sem fogják, hogy ha marad, akkor sem lesz már habzsidőzsi, mert nincs pénz, nincs hitel. Azon felül teljesen elveszett a bizalom vele szemben az Európai Unió irányából is, Merkel távozása óta még jobban összezártak ellene, és hát az USA elnöke sem az a populista adócsaló, akivel olyanok, mintha ikertestvérek volnának. De ami talán a legsúlyosabb, hogy a visegrádi négyek is úgy vágta ki a soraiból, mint egy mérgező fekélyt az egészséges szervezet. 

Szégyen és gyalázat a pali és az őt körülvevő szalonképtelen társaság. Észre kellene venni, fel kellene fogni, hogy így tényleg a vesztünkbe rohanunk. Ebből a Putyinnal való hancúrozásból sem lehet már jól kijönni, bármennyire is azt próbálja előadni, hogy ő stratégiai tetszhalott állapotban leledzik a témával kapcsolatban. Ez nem így működik. Horthy, emlékszünk ugye? Horthy, akit ezek a derék alakok rehabilitáltak, akit felmentettek a bűnei alól, sőt lényegében hősként kezelik. Ezt akarjuk? Tényleg? Ebben a bűzös iszapban akarunk dagonyázni életünk végéig?

És akkor kanyarodjunk vissza az elejére, vegyük szemügyre a nézését meg a járását! Én nem akarok egy lakodalmas csujogató szintjén leledző miniszterelnököt, aki disznókörömből issza a pálinkát, miközben rángó szájjal és forgó szemekkel öl le egy disznót. Minket öl le, mi vagyunk az a disznó. Amely disznót csak azért tart, nevel, és zabáltat ideológiai moslékkal, hogy utána ő jól bezabálhasson belőle. Könyörgöm, nézzünk rá! Vegyük észre, hogy ez nem egy menyegző, ez egy halotti tor, ami fölött vígan elvan ez a hétmérföldes gazember. Felejtsük el, hogy itt az ország érdekeiről akár egy pillanatra is szó van, ő csak a saját érdekeit nézi. Felejtsük el a hazug szólamokat, az eltorzult bájvigyort és az idétlen cukiskodást! Jó, tudom, nagyon sokan tudnak azonosulni vele meg a tahó viselkedésével, mert ezt a filmet fűzte be magáról, ezt vetíti a nagyérdeműnek, ebbe szerettek bele a hívei. Ez még nagyobb baj, mert ha sokaknak ez az alapvetés, akkor nemcsak ő leledzik a béka segge alatti, agresszív, neveletlen hülyegyerek imidzse mögött, hanem a követői is. Persze ezt tudtuk, de nem mondtuk ki, ha meg igen, akkor mindenki kikelt magából, hogy micsoda sértés ez, hiszen ő magyar meg nemzeti meg keresztény meg államférfi. Nem, nem, óriási a tévedés. Ez nem egy nemzeti vonás, főleg nem magyar, de legfőképpen nem felvilágosult és nem európai. Ez kirekesztő, megbélyegző, gőgös és gyalázatos. Avétos, ha így jobban tetszik.

Tudom, akiknek ezt szánom, aligha értik, talán nem is akarják érteni, amit mondani próbálok, de azért legyen ez leírva. Legyen ez a kiindulási pont, mert valamihez viszonyítanunk kell majd. Később. Amikor egyenként is megítéltetünk. Hogy ki mit tett, vagy nem tett azért, hogy bármi is jobb irányba változzon. Most lehet tenni. Mindenkinek, aki elmegy szavazni. Ott és akkor a fülkében senki nem lesz egyedül. Mindenkivel ott lesz a lelkiismerete, amellyel mindenkinek el kell számolnia majd, ha úgy alakul. Vagy így, vagy úgy. 

 

Szolgálati közlemény: A Szenteltvíz vodkával és jéggel című regényecske nyár elején jelenik meg, de már most lehetőség van az előrendelésre, ahogy pont egy éve a Disztópia esetében. Természetesen ennek a könyvnek a megvásárlásával is támogatod a Szalonnát, a bevétel egy részé az oldal életben maradását szolgálja. Az előrendelés a Disztópia oldalán lehetséges. Köszönettel: Vogronics András

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.