Május 1,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Amikor az Origo mutat rá a gyáván sunnyogó Orbán és a harcra kész Márki-Zay közötti ordító különbségre, az egy igazán szép nap

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,614,500 forint, még hiányzik 385,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Már csak egyet kell aludni, és kitör a félnapos demokrácia. Elérkezik az az egyetlen nap, amikor mi is beleszólhatunk az országunk sorsába. Remélem, nagyon sokan megértik azt, hogy rajtuk is múlik, és rászánják azt az egy órát az életükből, élnek a jogukkal és kinyilvánítják az akaratukat, hogy a jelenlegi kormányt szeretnék továbbra is látni az ország élén, vagy változást akarnak. Az újsütetű békegalamb péntek reggel el is mesélte a magánrádiójában, ahol heti rendszerességgel szónokol a híveihez: vasárnap lesz 13 óránk, hogy eldöntsük Magyarország jövőjét. Igaz, ő úgy fogalmazott, mintha neki is ennyi jutna négyévente, de valójában csak ránk, szavazópolgárokra gondolt. Reményei szerint mi neki adunk felhatalmazást, és továbbra is ő fog döntögetni a mi sorsunkról, a gyerekeink jelenéről és jövőjéről úgy, hogy a szánalmas nemzeti konzultációkon kívül magasról tesz arra, hogy mit szeretnénk, mit akarunk. Egy normális kormány egy normális demokráciában nem így működik, de ez nem normális kormány, és még csak nyomokban sem demokrácia. Orbán Viktor pedig azon van, hogy ez továbbra se változzon, mert neki ez pontosan így jó.

Emberek 100 ezreinek szerzik meg az adatait, és utána politikai üzeneteket küldenek, anélkül, hogy ehhez az emberek hozzájárultak volna, ez nem csak egy választási csalás, hanem a szabadság kérdését is felveti.

Nyugi, nem a koronavírus elleni oltáshoz kötelezően megadott emailcímekre küldözgetett propagandaanyagokról van szó. Az teljesen rendben van a kormány és az ő összes szerve szerint. Szerintem egyáltalán nincsen rendben, mert én egészen biztosan nem adtam engedélyt arra, hogy a saját elektronikus postaládámban kampányoljon Orbán, de majd vasárnap lesz 13 órám arra, hogy megpróbáljak változtatni ezen. Ameddig erre a bizonyos 13 óra élettérre várunk, nézzük meg és tegyük el bizonyítékként ezt a videót:

Le a kalappal a telexes újságírók türelme előtt. Hét percbe sűrítve itt van az egész rendszer. A gyáva kisember, akitől távol kell tartani az újságírókat is, a nem fanatikus szektásokat is, mert már csak a beltenyészetben érzi biztonságban magát. Két mikrobusz jön, mint a hülyébb amerikai filmekben, amikor az Amerikai Egyesült Államok elnökét menekítik a terroristák és/vagy a botrányok elől. Csakhogy a kisember nem világhatalmi tényező, a világon senki nem akarja megterrorizálni, a sajtó pedig az embereket, a választópolgárokat személyesíti meg. Aki ilyen gyáván inal, annak nem tiszta a lelkiismerete. Azt egy másodpercre se feledjük el, hogy a bujkálást, a biztonsági embereket, a beszarit hurcoló autókonvojokat mi fizetjük. Ha Orbán és a hívei is komolyan gondolják azt, hogy az ő magánügyük minden, ami történik, annak van helye az ország miniszterelnökének kampányeseményén, akiben bízik és akit szeret Orbán, akkor azt javaslom, tartsák el ők maguk a bálványukat. Dédelgethetik, csodálhatják, őrizhetik akár napi 24 órában, fizessék a hobbijait – nem ám négyévente 13 órán át -, de ameddig ez nem így van, addig ennek az embernek egyszerűen nincsen joga a susnyásban lappangani. Ameddig mi fizetjük, ameddig a mi életünkre ráhatással vannak a döntései, hangulatai, alkui, ambíciói, addig ilyet nem csinálhat. Az pedig külön szánalmas, hogy Beszari-uram fészbukja csurig van a beltenyészeti gyűléseken készült fotókkal – a fotóst is mi fizetjük, nyugi -, mintha tényleg járna az emberek közé a kis hokedlijével. Esküszöm, megérdemlik egymást.

Ahogy beérett a külhoni magyarok támogatása és az erdélyi magyar média letarolása, úgy beérett az egyházak pénzelése, és Balog Zoltánnak, az egykori emberminiszternek püspökké való kinevezése is. Tegnapelőtt a református egyház nyilatkozatot adott ki:

Idén április 3-án az országgyűlési választásokon szavazatunkkal újra állást foglalhatunk. Hisszük, hogy ez nemcsak lehetőségünk, hanem állampolgári és keresztyén kötelességünk is.
A Biblia alapján valljuk, hogy „Isten maga rendelt mindenféle hatóságot az emberiség békességének és nyugalmának megőrzésére”.[1] Ezért a polgári kormányzat feladata, hogy Isten értékrendje szerint tegyen különbséget jó és rossz között, segítve ezzel az élet megőrzését és kibontakozását.
Keresztyénként a politikai életben nem olyan személyeket keresünk, akik majd elhozzák a tökéletes életet és igazságot. A megváltás nem emberi erő által, hanem Jézus Krisztus által történik. Ezért szabadok vagyunk azt vizsgálni, kinek az értékrendje és cselekedetei állnak közelebb a Szentíráshoz, tudva, hogy az emberi hibáktól és bűntől egyetlen kormányzat sem mentes, mint ahogy mi magunk sem.

Azt kérjük és javasoljuk, hogy azokat támogassák szavazatukkal, akik kiállnak a teremtési renden alapuló család, férfi és nő szövetsége mellett.
Azokat támogassák szavazatukkal, akik a nemzet szuverenitásáért és gyarapodásáért dolgoznak.
Azokat támogassák szavazatukkal, akik támogatják keresztyén küldetésünk betöltését, a templomok építését, az egyházi iskolákban folyó nevelést, a hit- és erkölcstant, az idősek és betegek gondozását.
A népszavazás kérdéseire gyermekeink védelme érdekében egyházunk biblikus tanítása és a józan ész alapján válaszoljunk „NEM” szavazatunkkal. Ez a döntésünk családjaink és a következő nemzedékek életét is befolyásolja.

Ha jól értem, Orbán Viktort személyesen a Jóisten lőcsölte ránk, és az ő közvetlen szolgáinak az az érdeke, hogy maradjon is, mert ad pénzt. Hát, ha ez nem gyönyörű, akkor tényleg nem tudom, mi lehet az. Talán ideje lenne megkoronázni a csútit és törvénybe foglalni, hogy a hatalma Istentől való, soha nem váltható le, a trónt pedig gyermekei öröklik. Francnak ez a bohóckodás a választásokkal!

Természetesen a fideszes polgármesterek is ezerrel kampányolnak Orbán mellett, a katolikus egyház sem maradhat ki, aki él és mozog, az fut a pénze, posztja után.

Holnap eldől minden, de még – ha nem is az utolsó szó jogán, mert bizony ha az ellenzék nyer, akkor is lesz véleményünk és okunk is beszólni, az biztos – szeretnék elmondani valamit. Nem különösebben kedvelem Márki-Zay Pétert, tehát távolról sem a rajongás beszél belőlem. De. Nem hiszem, hogy lehetett volna nála alkalmasabb embert találni erre a kampányra. Az lehet – biztos -, hogy mondott hülyeségeket, de elérte azt, hogy reggeltől estig róla szólt a média. Elérte, hogy a Fidesz által letarolt teljes propagandamédia róla beszélt reggeltől estig. Olykor hülyeséget mondott, aztán bocsánatot kért? Igen. A hülyeségről is cikkeztek, a bocsánatkérésről is. Rengeteg munkát elvégzett, amit el kellett végezni ilyen brutálisan egyenlőtlen feltételek mellett ahhoz, hogy egyáltalán értesüljenek róla az emberek, nem csak Orbán Viktort lehet választani. Irgalmatlan számú településre ment el személyesen. Merem állítani, sokan csak azért mentek el ezekre a kampányrendezvényekre, hogy beszóljanak neki, hogy lássák, ki az a hülye, akiről kedvenc pártlapjukban annyit olvastak, a kedvenc közpénztévéjükben annyit láttak. És ha már ott voltak, meg is hallgatták. Ha csak egy ember elkezdett gondolkodni a hallottak hatására, már megérte.

Orbán Viktor gyáva sunnyogása és Márki-Zay Péter bátor kiállása között olyan óriási a különbség, hogy az még a legelvakultabb híveknek is szemet szúr.

Felháborodott gazdák tüntettek a háborúpárti Márki-Zay ellen Örkényben – videó

Ez a rövidke mű tegnap jelent meg az Origon. Tudom, hogy sokan nem hajlandóak meg sem nyitni ezt a portált. Most arra kérem őket – és mindenki mást -, nézzék meg azt a videót. Nézzék meg, ahogy az ellenzék jelöltje nem fosik, nem bújik testőrök és biztonsági emberek mögé, nem az érte rajongó fanatikusok közé mer csak menni, hanem felheccelt, ordító fideszesek közé, akik beszopták Orbánnak és bűntársainak azt az ócska hazugságát, hogy háborúba akarja vinni az országot. Az Origo célja nyilván nem az volt, hogy rámutasson egy hatalmába belebuggyant, gyáván sunnyogó, állandó védelemre szoruló, szemmel látható módon rettegő miniszterelnök-jelölt és egy, a konfliktusokat, vitákat, akár az atrocitásokat is bátran felvállaló, a gyűlölködőket értelmes vitában meggyőzni akaró miniszterelnök-jelölt között, de végső soron mégis ezt csinálták. Erre lehet bátran azt mondani: ügyes.

Jó ébredezést, szép napot és jó gondolkodást kívánok mindenkinek, aki még nem döntötte el, kire fog szavazni. Holnapra döntse el, menjen el és voksoljon, mert pontosan rajta, az ő egyetlen szavazatán múlik minden. Mi pedig hamarosan jövünk vissza az első beszólással, mint mindig.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.