Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezt a harsány hazudozást fogjuk még hallgatni három napig. Meglátjuk, mire lesz elég

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt mindenkinek! Ez az utolsó olyan péntek, ami Orbán Viktor teljhatalmával kezdődik és végződik. A tavasz egy időre felfüggesztette magát, de remélhetőleg gyorsan befejezi a duzzogást és visszatér. Új időmérő rendszert vezetett be ártunk és ormányunk, mert nem elég nekünk a hülye óratekergetés évente kétszer. Onnan lehet tudni az idő múlását, hogy a gusztustalan kinézetű, a nagypapi alatt erőst rogyadozásnak indult kanapén minden nap egyel több Orbán-unoka bukkan fel. Ezzel nem csak az a baj, hogy a nagy hadvezér a gyerekekkel kampányol, hanem az is, hogy alighanem azokat a dedeket is nekünk kell majd saját lábra állítani. Bár gyanítom, már születésük előtt megtettük, de a jóból soha nem elég. Biztosan megoldjuk azt is, hiszen legfeljebb tovább növekszik a kórházak adóssága, az meg ki a francot érdekel? Naugyehogy.

A propaganda már csak azt tudja hajtogatni, hogy az ellenzék háborút akar, és persze ki akarja fosztani az ország népét. Szerintem háborút senki nem akar, az embereket pedig nehéz lesz kifosztani, mivel az már régebben megtörtént. És nem az ellenzék csinálta. Nekem azért nem lenne képem ilyen ócska, demagóg szöveget tolni, ha az egész pereputtyomat milliárdossá varázsoltam volna közpénzből. A Medián a napokban fergeteges fideszes győzelmet jósolt, ami el is gondolkodtatna, ha előtte egy vagy két nappal nem látom Deák Dániel arcán azt az átfutó vigyort, amikor azt mondta, várjuk meg a Medián eredményét, amiről ő már tud annyit előre, hogy remek lesz. Mármint nekik remek. Fene tudja, nekem gyanús szokott lenni, amikor valaki előre megmondja egy később megjelenő kutatás eredményét. Már persze, ha az illető nem jövőbelátó mágus.

Az eléggé sajnálatos, hogy a kormánynak nem jut ideje a pedagógusok, a tanulók és a szülők problémáival foglalkozni, annyira győzni akarnak. Tartok tőle, ha győznének, még magasabbról szarnák le a dolgot, csakhogy a bajok a legritkább esetben sem oldódnak meg attól, hogy nem foglalkozunk velük. Lehet persze görgetni egy darabig, de mivel az előző kormányok is görgették, az Orbán-kormány is 12 éve görgeti, elég nagy lavina lesz ezekből a hógolyókból. Még akkor is, ha Kocsis Máté éppen azt találta ki, hogy amennyiben az ellenzék győz vasárnap, nem lesz fűtés az ovikban és az iskolákban, de még a kórházakban sem. Szerintem nem kellene itt megállni, hanem úgy lehetne spilázni a hazugságokat, hogy az ellenzék elveszi a homokozóvödröt és a kisautót, meg persze a mesekönyveket is.

Meglehetősen döbbenetes amúgy figyelni a kormánypárt eszement propagandáját. Százszoros túlerőben vannak, ami a propagandalehetőségeket, hirdetéseket, plakátokat, a kampányra vagy éppen szavazatvásárlásra költhető pénzt illeti. Nekik dolgozik az ÁSZ, a választási iroda, a mindenki. Az ő kezükben van a választási informatikai rendszer, mindenhol ott vannak, mindent letaroltak, úgy és annyiszor változtattak törvényeket, ahogy és amennyiszer akartak. Ennek ellenére szó sincs arról, hogy fölényesen vezetnének, a brutális lehetőségeik ellenére is legalább annyi ember akarja leváltani őket, mint ahányan rájuk szavaznának (és hogy abból hányan vannak, akik valóban önként, szabad akaratukból és a tények birtokában, meggyőződésből szavaznának rájuk, az már egy másik kérdés), ez pedig a lehető legsúlyosabb indok annak bizonyítására, hogy szarul csinálják, és csak a teljhatalomnak köszönhetően maradhattak eddig is kormányon.

Tegnap este már azt találta ki a vezér – talán valamelyik unoka viháncolás közben véletlenül a fejére ugrott -, hogy elmagyarázza a híveknek, a baloldal (természetesen az ellenzékre gondolt a nagyfater, ami nem baloldali, hanem mindenféle) annyira más, hogy nem csak most, de soha az életben nem lehet velük egy országban élni:

A baloldal a bevándorlás ügyében, a család, a nemzet fontosságának a kérdésében a másik oldalon áll, nem a magyar többség oldalán. Ők úgy gondolják, hogy nekik külföldi segítség nélkül soha nem is lesz többségük Magyarországon. Kulturálisan annyira mást képvisel a baloldal, mint a magyar többség, hogy ez a szakadék nem hidalható át egy politikai kampánnyal, tehát nekik külső erőforrást kell bevonniuk, ha hatalomra akarnak kerülni. A külső erőforrást persze nem adják ingyen, annak mindig megvan az ára, Magyarország ennek fejében el is veszítené függetlenségének egy jelentős részét.

A Facebookon osztotta meg a szektavezér ezeket a míves hazugságokat, hátha jó sokan elhiszik. Egyrészt ugye a Fidesz és a szélsőjobb nincs többségben, soha nem is volt. Az ellenzék nincs kisebbségben. A külső erőforrás áráról pedig valóban Orbán mesélhet hitelesen, hiszen ő az, akik oroszokkal és kínaiakkal csencsel hosszú idő óta, multikkal rakta tele az országot, nehogy a magyar vállalkozói réteg meg tudjon erősödni. Ő az, aki Keleten látja a jövőt és az is ő, aki most utolsó csepp nyáláig véri Putyint akkor is, ha ezzel rengeteget árt Magyarországnak. Igen nagyon le lehet kötelezve személyesen is, ha annak ellenére sem fordul az agresszor ellen, hogy most egyértelműen ez lenne a személyes politikai érdeke. Valószínűleg ő az az uniós politikus, aki ezt nem teheti meg.

Odáig is elmennek, hogy ha előnyt remélnek attól, hogy Magyarország időben nem jut hozzá a neki járó uniós forrásokhoz, akkor ezt a hatalmi kártyát gátlástalanul ki is játsszák.

Igazán kár szerénykedni. Egyedül Orbán Viktor és a Fidesz érte el azt, hogy az Unió nem folyósítja a fejlesztési forrásokat Magyarországnak. A kormány feladata megfelelő tervezetet benyújtani a forrás felhasználásáról, ez mostanáig nem sikerült. Nem az ellenzék írja azt a tervet, csakafidesz. Továbbá a kormány dolga az is, hogy az uniós szerződésben lefektetett alapelveknek megfeleljen az ország minden tekintetben, ebbe sem tud beleszólni az ellenzék, csakafidesz. Végezetül az Unó elvárja, hogy a fejlesztési források oda kerüljenek és arra fordítódjanak, amire érkeznek, és ne vigyék el a döntő részét Orbán oligarchái és strómanjai. Amúgy pedig biztosan nincs is rászorulva az Orbánság holmi uniós forrásokra, ha még a választás előtti utolsó héten is tízmilliárdokat utalgat Orbán ismeretlen rendeltetésű és tulajdonosi hátterű alapítványoknak. Értem én persze, hogy jó lett volna még az uniós forrásokat is átcsatornázni, de sajnos erre most nem lesz mód. Esetleg lemondhat róla a kormány, ahogy a Norvég Civil Alapok pénzéről is lemondott lényegében – pontosabban elveszítette – csak azért, mert az alapkezelő nem volt hajlandó nekik adni azt a pénzt is, ami a civil szervezeteknek járt volna.

Ezt a harsány hazudozást fogjuk még hallgatni három napig. Meglátjuk, mire lesz elég.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.