Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem véletlenül plakátolták tele hazugságokkal az országot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Listaáron számolva az ellenzékhez képest nyolcszoros túlerővel és a törvényi előírásokat közel háromszorosan túlköltve zajlott a Fidesz érdekében a plakátkampány márciusban – írja közös elemzésében a K-Monitor, a Political Capital és a Transparency International.

Az elemzés szerint a Fidesz, a kormány és a CÖF összesen 3,09 milliárd forintot költött 12 171 darab plakátra, míg az ellenzéki összefogásnak 390 millió forintja volt 1564 plakátra.

Ezek után kinek vannak kétségei afelől, hogy a Fidesz teljesen semmibe veszi a törvényeket és a megengedett kampányköltés sokszorosát használják fel a választásokat megelőzően? Elég csak megnézni, hogy 12 ezer plakát áll szemben 1500 plakáttal, ami teljesen kiegyenlítetlen esélyeket mutat. Propagandában a kormány verhetetlen, hiszen az adófizetők pénzét használja fel pártcélokra, ami elviekben törvénytelen, de ma már mit számítanak a törvények? A Fidesz nem először költekezett túl a törvényi kereteken, de hány alkalommal is büntette őket meg az Állami Számvevőszék? Na ugye. Ellenben az ellenzéki pártokat több alkalommal is százmilliókra büntették, miközben ők iszonyatos hátrányban vannak évek óta a Fidesszel szemben.

Tiszta választásokról már évek óta nem lehet beszélni, amit egyébként az EBESZ is megállapított, de semelyik hazai hatóság sem érezte úgy, hogy ezen változtatni kellene. Továbbra is hagyják, hogy Orbánék az adófizetők pénzéből milliárdokat elköltve nézzenek teljesen hülyének mindenkit, aki ebben az országban él. Ha a Fidesz újra megnyeri a választásokat, úgy esélytelen abban gondolkodni, hogy a pártot megbünteti bárki is, viszont ha vereséget szenvednek, akkor talán ez megtörténhet, noha Orbánéknak lesz nagyobb bajuk is, mint hogy az ÁSZ megbünteti a pártot, vagy sem. Egy valódi büntetőeljárás a NER tagokkal szemben egy valódi lehetőség a vereséget követően, amitől mindennél jobban retteg a politikai „elit”.

Nem véletlen, hogy tényleg mindent bevetnek még az utolsó napokon is és nem véletlen, hogy meg sem próbálják megmagyarázni azt, hogy miként történhetett meg, hogy orosz hackerek évek óta monitorozzák, hogy miről beszélgetnek a magyar külügyben. Arról sem kívánnak nyilatkozni, hogy miért hullott szét a V4 és miért döntöttek úgy az elviekben partnereink, hogy inkább nem mutatkoznak Orbánnal. A Fidesznek most a győzelem létezik és semmi más, hiszen vereség esetén nem csak arról van szó, hogy ellenzékbe, hanem akár börtönbe is kerülhetnek. Már csak ezért is mindegy már nekik, hogy 1-2, vagy 3 milliárd forintot lopnak el az adófizetőktől ahhoz, hogy megtolják a kampányukat. Egy vereség esetén a felelősségre vonás elkerülhetetlen, ha azonban nyerni tudnának, akkor úgysem számítana a lopás mértéke.

Ha viszont annak ellenére is sikerül nyernie az ellenzéknek, hogy lényegében alig maradt számukra kampányfelület, ahol tájékoztatni tudták volna a választókat a saját programjukról, akkor a Fidesz megérdemli ezt a vereséget. Az ő kezükben van minden, amivel befolyásolni tudják a választásokat és ezzel élnek is, de lehet, hogy még ez sem lesz elég, hiszen élnek annyian ebben az országban olyanok, akik változást szeretnének, hogy mindez nem számít. Nekik beleordíthatják az arcukba, hogy Gyurcsány, meg háborút akar MZP és egyéb más hazugságokat, de ezzel szemben mit kínál a kormány? Az elmúlt 12 év eredményeit? Az elképesztő korrupciót, a nemzeten belüli gyűlölet elszabadulását, a xenofóbiát, a külföldi partnereink elhatárolódását, az oktatás szétverését, az egészségügy lerohasztását?

És milyen sokáig tudnám még sorolni azokat az „eredményeket”, amelyeket ez a kormány az elmúlt 12 évben elért. Ezek nem előre, hanem hátra, vissza a múltba mennek. Kádár-kori eszközökkel hallgattatják le ellenfeleiket, listázzák a nem kormánypárti művészeket és lassan már ott tartunk, hogy ételjegyeket fognak osztogatni. Ez lenne az elmúlt 100 év legjobb 10 évének eredménye? Egyszerűen nem tudnak mivel büszkélkedni, hiszen ami valóban állami feladat lett volna, azt képtelenek voltak ellátni. Tökéletes bizonyítéka ennek az elmúlt hónap menekültválsága, amelyet ismételten a civilek oldottak meg, az államnak pedig egy hónapjába telt, hogy összehozzon valamit. Az, hogy épültek stadionok, templomok és egyéb épületek, én nem nevezném sikernek, hiszen azok végső soron nem hoznak bevételt és azon kívül, hogy júl mutatnak, nem teszik jobbá senki életét sem.

Nem véletlenül nem a sikereikkel, hanem hazugságokkal plakátolták tele az országot. Egyszerűen nekik ennyire telik.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.