Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Megyünk át a tű fokán azon a járművön, aminek kapitánya szembe megy mindenkivel, a féket nem ismeri, jobbról előz, ráadásul kanyarban

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az hagyján, hogy az orosz hackerek úgy nézegetik a magyar állam levelezéseit és bel- illetve külpolitikai ténykedéseit, mint ha a képújság híreit olvasgatnák, de természetesen ez már megint ki a faszt érdekel? Maximum minket, akik értjük, látjuk, érzékeljük azokat a tragikomikus és egyben a maga módján penetráns kormányintézkedéseket, amit ezek  politikának és kormányzásnak neveznek. A 2/3-os apokalipszis és annak portyázó és fürkésző lovasai, akik Illés tüzes szekerén képzelik magukat, miközben hangos ostorcsapkodások közepette vágtatnak át mindenkin, aki nemtetszését fejezi ki, az általuk elbaszott és irányított dolgokkal kapcsolatban. Itt tartunk, tartottuk eddig is, és csak egyre veszélyesebben lavírozunk, és megyünk át a tű fokán azon a járművön, aminek kapitánya szembe megy mindenkivel, a féket nem ismeri, jobbról előz, ráadásul kanyarban. Ezt nem én mondom, hanem ő(k). Állítólag stratégiai nyugalomban leledzik a mi háborúellenes Woodstock-sztárunk, és olyan átszellemült ábrázattal tolja a „béke veled, testvér” narratívát, mintha világ életében valami zen buddhista lett volna, valami lótuszvirágokkal borított szent kertben, és a békéről papolt volna 12 éve, mióta a hatalomba belenövesztette a seggét. Mert ő mindig is békepárti volt, csak a baloldal találta ki, hogy nem.

Érdemes megnézni a hétfői Csatt adását, amiben egy minimum Oscar-díjra esélyes produkciót adott elő a Deák Dániel – Bencsik Gábor páros. Sajnos a videó még nem került ki az ATV-oldalára, de ami késik, nem múlik. Mindenesetre arról volt szó, hogy ha nem Orbán, akkor tényleg mind meghalunk, és ha netán, ami kizárt, de mégis az ellenzék, akkor a Márki-Zaytól „az isten mentsen meg minket”, így fohászkodott az agrármérnökből lett politikacsináló Bencsik. Persze a fiatal titán, a takonygerincű Deák is hozta a formáját, a XXI. Század Elemző Intézet vezető elemzője, aki a rendszerváltást maximum az édesapjával egy fotelből nézhette végig, izgága hímivarsejt formájában, de ez tényleg mellékes. A gátlástalan, felsőbbrendű, ki ha én nem stílus, amit Bencsik végig helyeslően támogatott, és vállt vállhoz vetve kinyilatkozták, hogy itt nincsen gyűlöletpolitika, és Belgiumban magasabb az infláció, és tényleg, de komolyan csak Orbán tudja lemenedzselni ezt a senki által nem tervezett, különleges katonai hadművelet által okozott fennforgást. A többi csak duma. És győz a Fidesz, a baloldalon meg mindenki alkalmatlan és idióta, és az ellenzék tuti fix, hogy háborúba fogja sodorni ezt a rózsaszín kanapés buborékok közt lebegő parányi országot. Az aggastyán Ken baba, és a lelakott külsejű Barbie, aki nem mellesleg az ökomenikus segélyszervezet nagykövete. 

A Telex próbált vele kommunikálni, de nem nagyon volt képben Ani, aki szerintem azt sem tudta, milyen rendezvényen van. Egy pillanatra azt hittem először, hogy egy a segélyszállítmányok körül sertepertélő takarítónővel akarnak riportot készíteni, de nem. Ő a magyar First Lady, nem tudom, hogy sajnáljam vagy megvessem Orbán feleségét, aki szemmel láthatóan ki lett oktatva – vagy ha nem, az még borzasztóbb -, hogy ha kérdezik, akkor véletlenül se mondjon véleményt az orosz agresszióról. „Lehetne inkább másról beszélni?” Lehetne, Ani. Senki nem akarja, hogy áldozata legyél egy családi perpatvarnak csak azért, mert mondjuk elítéled az agresszort. Az eszedbe se jut, hogy a férjedet is egy lapon emlegetik Putyinnal, és ugyanaz a megítélése a nemzetközi és hazai szintéren, mint az orosz agresszornak. Védjed, terelj, beszélj mellé. Ez nem a te bizniszed, pedig de! Te megteszed ami tőled telik, amiért a kirakatba tettek, hogy eljátszd az 5 gyermekes családanyát, aki otthon mos, főz, takarít és gyereket nevel. Aztán ha elmúlnak 18 évesek, akkor majd apuka saját lábra állítja őket a tőlünk ellopott adóforintokból. Vagy jobbat mondok, ha kistafirungozásról van szó, akkor apuci lop egy kis uniós pénzt is, hogy legyen hol ráznia a rongyot a vejednek, és a lányodnak. Kapis? Csinálj úgy, öltözködj úgy, mintha egy lennél közülünk, játszd a hülyét mint a férjed, legyél te is puritán, ti egy család vagytok, ti egy vérből valók vagytok. Minek lop ennyit a férjed, ha egy normális ruhát nem vesz neked? Szégyen, a focira bezzeg nem sajnálja a lóvét, meg a közmédiára! A vér kötelez téged is, tedd a dolgod, támogasd Viktort, támogasd a családod. Az a legfontosabb, a többi le van szarva, nemde?

Ani! Ha egyszer ennek az ámokfutásnak vége lesz, akkor neked is. Csak szólók. Ha valaki, akkor te tényleg közel vagy tűzhöz, te biztos tudod a frankót, ezért asszisztálsz hozzá. Az apósod, a sógoraid, a lányod, a vejed mind cinkosok és haszonélvezői a férjed műsorának, ezzel remélem tisztában vagy? Mint ahogy tudtommal a te neveden is igen sok szőlőbirtok és föld van, amit szintén a férjedurad intézett neked Tokaj-Hegyalján? Vagy javíts ki, ha tévednék! Ezek biztos csak aljas és gusztustalan rágalmak, de az a szerencse, hogy majd nem nekünk, hanem neked kell elszámolnod ezekkel, és nem csak anyagi értelemben, hanem erkölcsileg is. Már ha van még neked olyan. Mert egyszer mindenkinek színt kell majd vallania, és ez nem az olasz maffia, meg a cosa nostra, ahol gondoskodnak azoknak a főnököknek a családjáról, akik veszítettek a háborúban. Ez még egyelőre Európa, és azon belül egy uniós tagsággal rendelkező ország. Jogállam, ha így jobban átmegy. Jogász vagy te is, nem? Az, hogy a most éppen békegalambot játszó férjed pont a jogállamiságot építette le, és ezért mi nem kapunk pénzt, az megvan ugye? Na, ezeken gondolkozz el, és ha valahol ott legbelül majd esetleg megszólal egy hangocska, amit úgy hívnak lelkiismeret, na te azzal ne foglalkozzál, mert úgy látom, ezt az érzést ökomenikusan jól elnyomtad magadban te is. Szégyen. Rohadtul nagy szégyen. Ani.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.