Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A gerinctelenség hamarosan már nem lesz kifizetődő

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A TV2 arcai tegnap meghúzták azt, amiért négy évvel ezelőtt megbüntették őket, vagyis nyíltan Orbán Viktor mellett álltak ki és arra buzdították a csatorna nézőit, hogy Orbán Viktorra szavazzanak. Noha Orbán Viktorra nem lehet szavazni, hiszen ő nem indul egyik választási körzetben sem, a szavazóknak ez nem számít. Talán a Fidesz rajongói is pontosan tudják, hogy olyan már régen nincs, hogy Fidesz, olyan van csak, hogy Orbán Viktor. A döntéseket ő hozza, mint ahogy az irányt is ő szabja meg, efelől senkinek sincs kételye. Meg sem próbálnak úgy tenni, mintha a Fidesz pártként működne, hiszen ahhoz az kellene, hogy legalább egyesek néha más véleményen legyenek és másként voksoljanak egy-egy szavazáskor. Ilyen egyszerűen elő sem fordulhat, hiszen akkor igen gyorsan elbúcsúzhat az állásától az illető.

A Fidesz úgy működik, hogy ahhoz az csatlakozhat csupán – pláne kormányzati szinten -, aki parancsnak veszi Orbán kijelentéseit. Megkérdőjelezni, pláne azzal egyet nem érteni egyszerűen tiltott, nem véletlen, hogy a parlamentben a 133 bátor ember mindig egy emberként voksol. Ha esetleg előfordulna, hogy valaki másként szavazott, akkor gyorsan magyarázkodásba kezdenek és kiderül, hogy véletlenül nyomott rosszul az illető, csupán félreértésről van szó. A TV2 propagandista szakmunkásai ezzel a videóval ismételten csak hűségesküt tettek annak a hatalomnak, amely reményeik szerint továbbra is az ország vezetésére kap majd felhatalmazást vasárnap, ezzel bebiztosítva állásukat. Mert azért ne felejtsük el, hogy ezek az emberek vélhetően milliókat keresnek azzal, hogy kormánypropagandistának álltak.

Ha viszont a Fidesz elveszíti a választásokat, akkor – remélem – felkészülnek arra, hogy nem lesz olyan csatorna, vagy újság, amely szerződtetné őket, hiszen az elmúlt években bizonyították, hogy nem függetlenek és képtelenek arra, hogy professzionális munkát végezzenek. Nem a politikai véleményük miatt nem érdemelnek munkát – hiszen politikai véleménye mindenkinek van -, hanem azért, mert ismert emberekként, a médiában dolgozó egyénekként nyíltan buzdítottak arra, hogy egy bizonyos emberre szavazzunk. Ez egy demokráciában egyszerűen elfogadhatatlan, ezért nem pénzbüntetés a megoldás az ilyen emberek megregulázására, hanem az, ha szembesítjük őket a valósággal.

Ilyen, magukat újságírónak tartó embereknek egyszerűen semmi keresnivalójuk sincs a médiában. Pont. Az ilyen viselkedést nem lehet megmagyarázni semmivel sem, ugyanis nincs az a pénz, amiért egy médiában dolgozó ember elárulhatja a függetlenségét. Aki ezt megteszi, annak valami teljesen más állást kell keresnie, de mivel Magyarországon immár 12 éve kifizetődő az, ha valaki a kormánypártokhoz dörgölőzik, ezért egyre többen vállalták fel nyíltan a pártszimpátiájukat. De más dolog zenészként kiállni Orbán Viktor mellett és megint más egy televíziós csatorna ismert arcaként kiállni és egy videóban elmondani, hogy te Orbán Viktorra fogsz szavazni és mindenkit arra kérsz, hogy ők is így tegyenek. Ilyen egyszerűen egy demokráciában elő sem fordulhatna.

Dehogy kell listázni ezeket az embereket, de jó lenne, ha emlékeznénk rájuk, hiszen asszisztáltak ahhoz, hogy egy maffiakormány maradjon hatalmon és április 4-től is vígan asszisztálnának, hiszen nekik ez pénzügyileg megéri. Nem tudom sajnálni az ilyen embert, hiszen tévésként meg kell, hogy legyen az esze ahhoz, hogy pontosan tudja, mihez adja az arcát. Ők nem mondhatják azt, hogy a kistelepülésükön, ahol élnek, ott csak a kormányzati propaganda elérhető és fogalmuk sem volt arról, hogy amiből ők tájékozódnak, az színtiszta hazugság. Ezek az emberek pénzért adták el a gerincüket és váltak propagandistákká, ami jól mutatja, hogy milyen emberek.

Hogy mennyire fogják őket büntetni ezúttal, az engem egyáltalán nem érdekel, hiszen nincs az a büntetés, ami helyrehozhatná ezt. Ők azt érdemlik, hogy valamilyen más munka után kelljen kutatniuk, hiszen szakmájukban valami olyat tettek, ami miatt teljesen ellehetetlenültek. De nincs gond, hiszen mint ahogy az általuk olyannyira istenített Orbán is elmondta annak idején többször is, van itt munka mindenkinek kérem szépen, Magyarországon csak az nem dolgozik, aki nem akar. Lehet utcát söpörni, árkot ásni, gyorsétteremben krumplit kisütni. Csupa olyan munkahely, ahol akkor is lehet dolgozni, ha ez embernek éppenséggel takonygerince van, hiszen ott az elvégzett munka számít csupán, nem a párthűség. Ott igen gyorsan kirúgják az embert, ha nem teljesít, ami miatt talán rádöbbennének arra, hogy idáig egy olyan helyen dolgoztak milliókért, ahol semmiféle valódi teljesítményt sem tudtak felmutatni. A gerinctelenség és hazudozás ugyanis nem teljesítmény.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.