Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán nem csapatjátékos, ezért egyszerűen genetikailag alkalmatlan arra, hogy önmagán kívül bárki más érdekeit fontosnak tartsa

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Hivatalosan is célegyenesben vagyunk. Ember nem tudja megmondani, hogy egy hét múlva mi lesz, az azonban biztos, hogy a Fidesz egyetlen módon tud hatalomban maradni. Kétharmaddal. Minden más esetben változnak a dolgok. Van tehát még majdnem egy hét, ami egészen biztosan zsúfolva lesz hazugságokkal, féligazságokkal és csúsztatásokkal. De főként hazugságokkal. Mert hazugság az, hogy a NATO átvette Orbán döntését, azért nem szállnak be az ukrán-orosz háborúba. Soha nem is akartak beszállni, soha nem is mondtak mást. Hazugság az is, hogy Orbán olyan kurvára megvédené az országot azzal, hogy nem enged át az országon védelmi fegyvereket. Gondoljunk csak bele, mi történne, ha a többi ország ugyanezt csinálná. Ha nem juthatna be Ukrajnába fegyver, az emberek nem tudnák megvédeni magukat. Semmi nem állna az uniós országok és Putyin agybaja közé. Most az történik, hogy a többi ország védi meg Magyarországot azzal, hogy vállalja a hadieszközök átengedését a területén és a légterén. Magyarországnak éppen annyira elemi érdeke Putyin megállítása, mint Romániának, Lengyelországnak, Szlovákiának és az egész Európai Uniónak. Orbán nem azért nem tesz semmit az ország védelmében, mert ezzel magyarok életét kockáztatná. Az összes többi ország pontosan ugyanannyit kockáztat. Valami egyéb van a háttérben, valami sokkal személyesebb, aminek köze nincs Magyarországhoz, sokkal inkább a miniszterek elnökéhez.

A tegnap reggeli rádiós okoskodás gyakorlatilag az elejétől a végéig hazugságokra épült. Az egyik legócskább ezek közül az, hogy az ország elemi érdeke, hogy érkezzen orosz gáz és olaj. Pontosabban ez nem hazugság, valóban szükségünk van rá, nem lehet lemondani róla, mert akkor beleállunk a földbe. A hazugság része ott jön, hogy erről az áthidalhatatlan függésről senki más nem tehet, csak és kizárólag Orbán Viktor. Ő a bűnös azért, mert nem kezdte el visszabontani az oroszoktól való függést, hanem  megerősítette és kiterjesztette. Senki más, Orbán Viktor a felelős az ország totális kiszolgáltatottságáért. És pont. Ezt a függést lehet majd enyhíteni, de az évekig tartó folyamat. Bár egyértelműen nem az Orbán-rezsim kezdett először üzletelni az oroszokkal, régre visszanyúló örökség ez, de Orbánnak 12 éve lett volna olyan időszakban, amikor már nagyon sokat fejlődött a technológia, el lehetett volna mozdulni a megújuló energiák irányába, lehetett volna más megoldásokat keresni, sőt, atomerőművet sem csak az oroszok tudnak építeni, mégis hozzájuk kötötte az ország szekerét. Ez a valóság, a többi ócska duma. Abban igaza van, hogy szükségünk van az orosz energiahordozókra, nem szabad, nem is lehet elzárni a csapokat. Ám nem is várja ezt senki, még Putyin sem. Ugyanis a függés kétoldalú, nem csak Európa van kiszolgáltatva az orosz energiahordozóknak, Oroszország is ki van szolgáltatva az európai piacnak. Putyin nem azért ad olajat és gázt, mert jó ember, hanem azért, mert a mezők kitermelését nem lehet leállítani, és mert kell a pénz ahhoz, hogy az orosz gazdaság ne dőljön össze máról holnapra.

Hogy jön a gáz és az olaj, az nem Orbán győzelme, hanem az oroszok elemi érdeke. Ugyanúgy megy a németekhez is, máshová is, ahová eddig is ment. Függetlenül attól, hogy az adott ország szállít fegyvereket vagy nem szállít, ad harci eszközöket vagy nem ad. Orbán Viktor és udvartartása nem az orosz agresszor ellen, nem a szomszédos ország szabadságáért küzd. Nem a rezsicsökkentésért harcol, mert azért nem kell harcolni. A szerződéses áron jön a gáz, a költségvetés hozzáteszi, amit hozzá kell tennie ahhoz, hogy a fogyasztó kezébe nyomott számlán ne látszódjon a valódi ár. A fogyasztó úgy fizeti a piaci árat, hogy nem is tud róla. Az pedig köztudott, hogy amit nem tudunk, az nem fáj. Orbán eladta a nagy hazugságot, és van rá fizetőképes kereslet. Olyan ez, mintha bemennék a boltba és vennék egy darab kenyeret. A darab kenyér ára 300 forint. De oda van írva, hogy kötelező zacskóba tenni. A zacskó pedig 200 forint. Így a kereskedő 300 forintot blokkol, de a vevő tudja, ő 500 forintért vette a kenyeret. Ez van a rezsicsökkentéssel is, csak sokan nem fogják fel az agyukkal, hogy hülyének vannak nézve.

Orbán az ellene induló ellenzék ellen, az ország lakóinak fele ellen, a saját hatalmának megtartásáért harcol. Az égvilágon semmi más nem érdekli, soha az életben nem is érdekelte. Orbán nem csapatjátékos, ezért egyszerűen genetikailag alkalmatlan arra, hogy önmagán kívül bárki más érdekeit fontosnak tartsa. Ez életveszélyes, mert az Európai Unió és a NATO nélkül jelentéktelenek és erőtlenek vagyunk. Akkor is, ha égig ér a nemzeti büszkeség. Orbán saját hatalma, a saját vagyona, a pereputty vagyona. Ennyi érdekli az egészből, semmi más. Mindegy, hogy mit hazudik akár ő, akár az ő kegyelméből valahová felkapaszkodott udvaroncai. Orbán miniszterelnök akar lenni, Szijjártó, Varga, Varga, Kásler és a többi miniszter akar maradni, Tiborcz hatalmas és gazdag üzletember akar maradni, Orbán Győző sok pénzt akar, Mészáros Lőrinc talán nem tudja, mit akar, de élvezi a dolgot. Az van, hogy a magyar kormány és a nerencek már nem csak anyagilag, hanem erkölcsileg is tökéletesen kifosztják az országot. Gyáva, hazug taktikázással akarják megnyerni a választást, ám a szégyennel és a kifosztottsággal nekünk kell majd együtt élnünk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.