Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Megsüvegelendő teljesítmény, hogy még mindig szabadlábon uszíthatnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Akkor tegyük egymás mellé, alá a következő két hírt:

Mostantól azért is 15 év börtön jár Oroszországban, ha valaki külföldön dolgozó tisztviselőkről terjeszt álhírt.

• Rendőri kísérettel dobatták ki a Keleti pályaudvaron az ukrajnai menekülteknek heteken át 0-24 órában önkéntes segítséget nyújtó Migration Aid alapítóját az újabban a kormány által menekültfogadóként szolgáló BOK csarnokból.

A laikusnak bizonyára az tűnik fel, hogy semmi hasonlóság nincs a két hír tartalma között. Nem a lónak a nemi szervét, azt! Éppen ez az, hogy még hülyének sem kell lenni ahhoz, hogy az ember ne vegye észre az ordító párhuzamot. Mi már nem is China Town vagyunk Európában, hanem Russia Town, és talán nem is kell hosszasan magyaráznom, hogy mire gondolok. Igen pont arra, amivé vált az orbánista magyar állam az ő berendezkedését illetően. Nem túlzás azt mondani, hogy nyugodtan visszatérhetünk a legvidámabb barakk cseppet sem megtisztelő elnevezés használatára. Lehet, hogy most annyira nem vicces a hangulat, de eddig kétségkívül az volt. Most inkább tragikomikus, bár az elmúlt 12 év is szolgáltatott igen sok abszurditást, amiből kifolyólag az ember ha nem is jóízűen, de kínjában biztosan jókat röhögött. Vagy sírt. Vagy sírva röhögött.

Mint volt már többször szó róla, pár napja az történt, hogy a Migration Aid alapítóját, aki eddig civilként igen komoly karitatív, tolmácsolási feladatot látott el a Keleti pályaudvaron – amely súlyos karitatív munkát egyébként 2015-ben kizárólag a civilek szerveztek meg, amikor a szíriai háború elől menekülőket kellett ellátni -, egész egyszerűen kibaszták a BOK csarnokból, mint macskát szarni. (Azt most hagyjuk, hogy mi mindent gondolunk arról, hogy három hét semmittevés után a kormány váratlanul indulatba jött, és áthelyezte a menekültek fogadását a BOK csarnokba.) Ennyi. Hogy miért? Azért mert nyilatkozni mert az aktuális helyzetről, és volt bátorsága elmondani, hogy szerinte mit kellene azonnal megoldani, amire ott és akkor szüksége lehet egy háború elől menekülőnek, amit a kormánynak nem sikerült megoldania. Erre mi a válasz? Megint az orbáni pusztítás, a kézivezérelt hozzá nem értés, rosszindulat és azoknak a semmibe vétele, akik nélkül mára pont akkora káosz lenne, mint volt 2015-ben. Embertelen, kétszínű alakok. És pont leszarom, hogy mondjuk a legutolsó biztonsági őrről van szó, aki végrehajtotta a kitessékelést, vagy arról, aki erre parancsot adott neki. Teljesen mindegy, hogy pontosan kik az elkövetők, végrehajtók. Aki ebben hajlandó részt venni, szégyellje magát, van miért. Az ilyenek miatt tartunk ott, ahol tartunk. Az ilyen szarházi, az állam utasításait feltétel nélkül teljesítő alakok miatt tehetnek meg bárkivel bármit, ezek a semmihez sem értő, önálló gondolkodásra képtelen és embertelen alakok. Érdemes meghallgatni a riportot, és elgondolkodni azon, hogy mi folyik ebben az orosz kottából játszó, minden szempontból lezüllesztett országban.

Ehhez szervesen hozzátartozik az a szégyenletes eset, amiről szintén több ízben volt már szó, ami csütörtökön az Európai Tanácsban történt, ahol Volodimir Zelenszkij ukrán államelnök videós bejelentkezésében többek között megköszönte az európai országok által nyújtott támogatást, miközben Orbánt különös figyelemben részesítette, és arra kérte, hogy tegye egyértelművé álláspontját az oroszokkal kapcsolatban. Kedves Zelenszkij elnök úr! Sajnos nincsenek jó híreim az idétlenül repkedő békegalambbal kapcsolatosan, őt sajnos alighanem megvették kilóra, azaz elég félreérthetetlenül sakkban tartja Putyin. Úgyhogy nyugodtan lehúzhatja arról a listáról, amire a valódi és potenciális támogatói nevét felírta. Nekünk is ez jutott. Egy világ előtt éget minket, egy világ előtt járatja le az országot és annak jobb érzésű lakóit, mert az orosz gáztól és kőolajtól függünk, no meg attól a szöges nyakörvre kötött póráztól, ami a mi utcai harcos kutyánk nyakába lett téve, és az orosz medve kezében van, amin keresztül emezt rángatja. Annyit azért hozzátennék, hogy a mi nemzeti pitbullunk nem annyira veszélyes, mint ahogy azt ő előadja, mert ahogy az lenni szokott, ő is csak ugat, de nem harap. Sőt, ha jutalomfalatokat kap, azokat rendre meg is eszi, nehogy másnak is maradjon belőle.

És ha már itt tartunk egy héttel az újabb választás előtt, szintén nem ide kapcsolódik egy sokkoló adat 2018 márciusából, ami után kétharmaddal nyert a Fidesz. Orbán Viktor 2010-ben történt hatalomra kerülése óta barátai és családtagjai egyre sikeresebbek a közbeszerzések elnyerésében – ezt állapította meg a Reuters magyarországi közbeszerzésekről készült elemzése. Összesen 10 úgynevezett üzletember – köztük Orbán gyermekkori barátja, Mészáros Lőrinc, valamint veje, Tiborcz István – kezében lévő cégek 2010 óta összesen 7,85 milliárd dollárnak megfelelő 1975 milliárd forint értékben nyertek meg tendereket.

Hála istennek azóta is rendben van az étvágya az illiberális kutyának. De mi nem segítünk, mi kimaradunk, mi itt sem vagyunk, kérem tisztelettel, ez nem a mi ügyünk, nekünk fontosabb a rezsicsökkentett gáz, amihez ugyan vér tapad, de ki nem szarja le, nehogy má’ velünk fizettessék meg a háború, bocsánat, különleges harcászati művelet árát! És továbbra is előre megyünk nem hátra, ennek csak egyetlen parányi bizonyítéka, hogy 1975 milliárd forintot sikerült ellopni a dinasztia nevére íratni csak nyolc év alatt. Mit ne mondjak? Megsüvegelendő teljesítmény. Az pláne, hogy az elvtársak még mindig szabadlábon uszíthatnak, elhallgattathatnak, sumákolhatnak a hipernemzeti, vérkeresztény hívők lelkes támogatása közepette. Mi több, Orbánon kívül senki más nem tudja majd megoldani a jelenlegi helyzetet és lemenedzselni a közelgő válságot. Ezzel szemben én azt gondolom, hogy csak ennek a történelmi mennyiségű pénznek a lenyúlása önmagában igazolja a rezsimmel kapcsolatos kritikákat. Az összeset. Szép volt, fiúk! Ria-ria Hungária! 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.