Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A háborúnak egyszer vége lesz, és akkor mindenkinek tükörbe kell nézni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Felvilágosult jó reggelt és sok fényt kívánok mindenkinek! Óraátállítás utáni vasárnap van, azaz már csak hetet kell aludni a négyévenként aktuális történelmi sorsfordításig. Más szavakkal: már csak egy hetet kell valahogy kihúznia az orosz dezinformációs propaganda nyomvonalán magabiztosan haladó, gatyás békegalambnak öltözött állampártnak, hogy a súlyos gazdasági recesszió és a rég nem látott megszorítások felé száguldó, kizsigerelt, leharcolt, tartalom nélküli, ámde annál hangzatosabb primitív csatakiáltásokkal szellemileg és erkölcsileg leamortizált, hülyére hergelt országban a saját szavazóit maximális harci pszichózisban tartsa. Annyira, hogy április 3-án, a háború megúszásának reményében eszük nélkül rohanjanak zsinórban negyedszer felrobbantani a fülkéket, és Európa leghírhedtebb, európai jelentésekben név szerint emlegetett oligarchájának enyves kezeibe adják újabb négy évre az országot.

Ebbéli vergődésükben már csak a szellemileg rövidnadrágos néprétegekkel kommunikálnak a nertársak, kizárólag rájuk építenek, nekik muzsikálnak, őket uszítják. Nekik szólnak azok a megélhetési gyűlöletkonyhában fröccsöntött békeharcos szlogenek, mint hogy a magyarok pontosan tudják, hogy az a legjobb háború, amelyet sikerül elkerülni; Magyarország Magyarország oldalán áll; mindent megteszünk annak érdekében, hogy Magyarország kimaradjon a háborúból; meg fogjuk akadályozni, hogy a magyar emberekkel fizettessék meg a háború árát, és így tovább. Hangzatos és riasztóan üres vagy éppen hazug frázisok, ahogy 12 éve megszokhattuk. Ha nem mostanában láttam volna a Hogyan váljunk zsarnokká című koncentrált dokumentumfilm-sorozatot, most is hangosan röhöghetnék azon, hogy tényleg létezik egy európai nép, amelynek választott vezetői (akiknek élet-halál kérdése megnyerni a zsinórban negyedik választást) képesek elhitetni az istenadtával, hogy nem a moszkvai tömeggyilkos jelenti a legnagyobb veszélyt rájuk, nem Moszkva a legnagyobb fenyegetés, ami aktuálisan Európára és Magyarországra leselkedik, hanem a baloldal és Brüsszel (vagy akár NATO, a nyugati szankciók, ésatöbbi).

Sőt! Mint Rákay Fülöp Kálmántól, Budai Gyulától, Bayer Zsolttól meg úgy általában az állampárti propagandától tudjuk, valójában a moszkvai tömeggyilkos diktátor által lerohant, szétbombázott, felégetett ország miniszterelnöke jelenti a legnagyobb fenyegetést mimagyarokra. Ő támadott meg minket. Most éppen minket. Nem mindennapi teljesítmény, egyenesen páratlan bravúr Volodimir Zelenszkij részéről, hogy miközben a hazája éppen a moszkvai nagybeteggel háborúzik, még arra is van energiája, ideje és késztetése, hogy a magyarországi választásokba is beavatkozzon. Agyhalál. Ide vezet az, amikor egy európai diktátorkezdemény udvartartásának különböző rangú szolgái egymás tyúkszemére taposva, egymással versenyezve sértődnek meg és hányják az epéjüket, ha a gazdájukat valaki bírálni merészeli. Vagy történetesen egy fél világ előtt civilizáltan szénné égeti. Ezek után nem zárható ki, hogy jövő csütörtökön már simán azt fogják terjeszteni, hogy a háborúpárti baloldalnak van pofája beavatkozni a választásba. Is.

Helyesbítek. Ha esetleg nem láttam volna az említett sorozatot, akkor se lenne semmi okom arra, hogy szanaszét röhögjem a fejemet azon, hogy van 2 és fél millió vagy fene tudja hány ivarérett ember, akivel bármit és bárminek az ellenkezőjét is meg lehet etetni. Akik ’48 meg ’56 büszke örököseinek tartják magukat, akiken a leghangosabban hasad szét az ing a nemzeti büszkeségtől, akik a legjobban rezonáltak Orbán és az elmúlt 12 év (mindenféle tét nélküli) szabadságharcos propagandájára, de akik 174 vagy éppen 66 év távlatából, egy igazi, vérre menő háború szomszédságában azoknak szurkolnak, azokat mentegetik, azokat magasztalják, akiknek ősei több ízben vérbe fojtották a magyar szabadságot. És akik most is egy szabad nemzetet öldökölnek, kórházakat bombáznak, atomerőművekre lövetnek, kenyérért sorban álló ártatlan és fegyvertelen civilekre nyitnak tüzet. Zárójel:

Az agresszornak mindig remek propagandája van, és meg tudja adni az okát annak, hogy miért kellett agresszorként viselkednie. ’56-ban is végül, ha az oroszokat hallgattuk, kiderült, hogy mi tehetünk arról, hogy ők kénytelenek szétlőni Budapestet és itt állomásozni Magyarországon. (Orbán Viktor, 2008)

Akiknek ezek szerint nem volt elég a kiszolgáltatottságból, a hülyének nézésből, a milliárdos mutyik árnyékában osztogatott könyöradományokból, akiknek semmit nem jelent a jogbiztonság, a demokrácia, a valódi szabadság levegője. Akiknek jó a csirkefarhát, mert a marhát amúgy is utálják; akiknek nincs iskoláskorú gyerekük, tehát nem érdekli őket, hogy a más gyerekeit már nincs ki tanítsa; akik szívesen várnak éveket is egy csípőprotézisre vagy egy zöldhályog műtétre, mert úgy tudják, hogy máshol se jobb a helyzet; akik az összkomfortos nyomorúságukat úri kényelemnek hiszik, és szentül meg vannak győződve róla, hogy Brüsszeltől a baloldalig, az Egyesült Államoktól az Európai Unióig, Sorostól külön Gyurcsányig mindenki az életükre tör. Akik elhiszik, hogy a 400 forintos euróról, az üresen kongó államkasszáról, az elszabadult élelmiszerárakról, a következésképpen szart se érő megemelt éhbérről mindenki más tehet, egyedül a kétharmaddal uralkodó, nem létező járvány idején is korlátlan felhatalmazással uralkodó magyar kormány nem tehet semmiről. Akik úgy kapaszkodnak a kiszolgáltatottság és alacsony életszínvonal szimbólumának számító, orosz gáz alapú rezsicsökkentésbe, hogy közben halvány fogalmuk nincs róla: nincs olcsó orosz gáz, csak kiszolgáltatottság van az orosz gáznak, és fenntarthatatlan rezsicsökkentés.

Nekik muzsikál a korrupt teljhatalmába belegárgyult hatvanpusztai földbirtokos, aki követeli (ahogy az uniós támogatásokat és hiteleket is), hogy a háború idejére függesszék fel az energiaárak emelésére épülő brüsszeli politikát. Az életéért futó népi manipulátor szerint nem szabad büntetni se a szénből, se az olajból, se a gázból származó energiát, mert ma nem az a kérdés, hogy mi lesz a klímával, hanem az a kérdés, hogy mi lesz a családjainkkal. Ez pont olyan félreérthetetlen veszélyes beszéd az erkölcsileg megsemmisült hatalommániástól, mint hogy a Moszkva által Ukrajna, azaz Európa ellen indított háború közepén Brüsszel ellen szólítja harcba a szektáját. Mert baszki, a klímaváltozás következményei nem a családokat érintik, ma, holnap, 5-10-30 év múlva? Igen, az Orbán-unokák jövőjét is beleértve. Ha jól értem, a hatalommániás gengszter azt is leszarja, hogy a saját unokái jövőjét zabálja fel, csak azt a tetves választást behúzza. Szóljon valaki, aki még öntudatánál van a környezetében, akibe még szorult némi józanság és jóérzés, netán felelősségtudat, hogy a klíma az a családja, a gyerekei, az unokái és a semmibe vett mimagyaremberek jelenét, jövőjét, életét jelenti. Ha ma nem foglalkozik vele, holnap globális katasztrófa lesz belőle, aki ma kényelmet hazudik, azt holnap felzabálja az élhetetlenné váló bolygó, és nem lesz elég rövidgatyára vetkőzni, ahogy a rezsicsökkentéssel hülyített hívek gondolják abban az alternatív propaganda-univerzumban, ahol egyetlen dolog biztos: hogy a valódi problémák vagy nem léteznek, vagy ha mégis, akkor demagógiával, populizmussal lehet orvosolni őket, a kitalált, nem létező problémáktól pedig csak a Fidesz mentheti meg a nemzetet.

Nyilván. Orbán minden lépése a választási győzelmet szolgálja, le vannak tesztelve a csatakiáltások, a hívószavak, a békéről, biztonságról szóló rigmusok. A hatalom megszállottja semmi olyat nem mond, nem tesz, ami nem a választási győzelmét szolgálja. Már csak egy hétig kell valahogy kihúznia. És mivel a hatalommánia nem hozható közös nevezőre az államérfiúi viselkedéssel, ezért bármekkora árat hajlandó megfizettetni az országgal a győzelemért. Ha az utolsó európai szövetségeseitől való elszigetelődés az ár, ha a fél világ megvetése az ár, akkor azt is kifizeti. A Bayerek, Budaik, Rákay Kálmánok meg majd szépen a lengyelekre, csehekre és a többiekre is boldogan ráhányják az epéjüket, akik szintén beavatkoznak a magyar választásba, azért mondják, amit mondanak. Igen, a háború és Orbán putyinista politikájának árát a magyarok fogják megfizetni és nagyon sokba fog kerülni nekik. Többe, mint az elmúlt 12 év, pedig már most is sokba kerül. Nincs semlegesség, nincs kimaradás. Minél tovább tart a háború, annál többet kell majd fizetnie a Moszkvának kiszolgáltatott Magyarországnak, amelyik minden európai országnál jobban tenyészik Putyin seggében. Senki más nem áll annyira a leszopott pénisz rossz végén, mint Orbánisztán, az oroszt kiváltani hivatott közös uniós gázbeszerzés aláírását tekinthetjük beismerő vallomásnak.

A nem létező olcsó orosz gázról szóló propagandaátverésnél (és most ne beszéljünk arról, hogy mi mindent ír alá a brüsszeli zárt ajtók mögött és a hülyére vett magyarok elől hogyan titkolja el) is nagyobb gyalázat a rezsicsökkentés megvédésével kampányolni a fegyveres segítségnyújtás ellen (látott már valaki fegyverszállítás miatt katonai célponttá váló uniós országot?), miközben a szomszédos országban kórházakat, civileket bombáznak, ártatlan embereket deportálnak és végeznek ki. A hazug rezsicsökkentéssel zsarolni, a háborús veszéllyel riogatni szavazatok reményében az egysejtűeket, miközben senki nem akar katonákat küldeni Ukrajnába, senki nem akar háborút, olyan fokú aljasság, amire nincsenek szavak a szótárban. Ha ezzel a minden korábbinál súlyosabb és gyávább valósághajlítással választást lehet nyerni, akkor szégyellhetjük magunkat. Mert a háborúnak egyszer vége lesz, és mindenkinek tükörbe kell nézni. Nemcsak a 12 éves keleti nyitás politikája címszóval az országot kiárusító haramiáknak, hanem azoknak is, akik asszisztáltak hozzá, tapsoltak, neki és a békéről, biztonságról, kényelemről, megúszásról szóló hazugságok oltárán taposták el az emberségük utolsó darabjait. Ennek az ámokfutásnak olyan gazdasági, diplomáciai következményei és olyan súlyos ára lesz, amit el se tudunk képzelni. Jóval kevésbé súlyos, ha április 3-án a nép véget vet a velejéig hazug stratégiai pávatáncnak.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.