Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Önmagában a seggnyaláshoz való jog még nem szabadság

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt!

 Az Európai Bizottság még elemzi azt a levelet, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök küldött múlt pénteken a Bizottság, az Európai Tanács és az Európai Parlament elnökének. (privátbankár.hu)

Ha van rossz hír, ez biztosan az. A levélkét elemzik. Amúgy azt már elemzés előtt is lehet tudni, hogy nem jött be a jajveszékelés, az eddigi feltételek most is érvényben vannak, ameddig azokat nem teljesíti Magyarország, nincs pénz lóvéra. Közben Nagy Feró, Fidesz-díjas művész meghatározta a liberális lét lényegét, ahogy ő gondolja. Szerinte alapvetés, hogy hadd nyalja már ő azt a segget, ami neki tetszik. Hát nyalja, kedves egészségére. De ez még önmagában nagyon egyoldalú liberalizmus, akkor válik teljessé, ha másnak joga van nem nyalni azt a segget, mégsem nevezi senki árulónak ezért. Önmagában a seggnyaláshoz való jog még nem szabadság, csak olyasmi, mintha egy cirkuszi majom eldönthetné, melyik cirkusz porondján akar ugrálni. Az igazi szabadság az, ha a majom dönthet úgy is, hogy visszamegy az erdőbe. Tudom, hogy nem egyszerű megérteni, de nem is lehetetlen.

Nem sok idő telt el, máris jött a diadaljelentés:

A baloldal uniós forrásokkal kapcsolatos hazugságainak ékes cáfolata, hogy kevesebb, mint egy hét után Orbán Viktor kezdeményezése beindította az Unió gépezetét, és a Bizottság a REACT-EU rendelet módosítására tett javaslatot – mondta Havasi Bertalan.
Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy néhány hét múlva Magyarország számára mindenfajta előfeltétel nélkül 300 millió euró forrás nyílik meg.(MTI)

Ezzel csak az a gond, hogy nem teljesen igaz ebben a formában. Cseh Katalin uniós képviselő azt állította az Egyenes beszédben, hogy ez a pénz nem az a pénz. Ez a 300 millió euró nem a helyreállítási alapból származik, hanem a határ mellett, vagy a határtól távolabb lévő, menekülteket befogadó országok kapnak támogatást egy erre létrehozott másik alapból. Ennek a pénznek a kiosztását már 10 nappal Orbán levelének megírása előtt eldöntötte az unió, tudnia kellett róla a magyar miniszterek elnökének is. Valószínűleg éppen ezért írta meg azt a levelet, hogy amikor bejelenti az unió a pénz hozzáférhetővé tételét, azt lehessen mondani, hogy megint győzött Orbán. Cseh szerint a fejlesztési alap esetében nincs változás, ameddig a jogállami feltételek és a korrupciós elvárások nem teljesülnek, az a pénz továbbra is zárolva van. Azt pedig csak remélni lehet, hogy ez a pénz – a 300 millió euró – nem Mészároshoz, Tiborczhoz és nem a Matolcsy csemetéhez jut zömében, hanem azokhoz a szervezetekhez és civilekhez, akik egészen idáig a kormány helyett kezelték a menekültválságot. Ha a kiosztáskor már nem Orbán Viktornak fogják hívni a miniszterek elnökét, akkor egyszerűbb lesz a dolog.

Jutott más hazugság is tegnapra. A fővezér diadalittasan jelentette, hogy megvédte a magyar érdekeket, az ő akarata érvényesült a NATO csúcson, nem lesz légtérzár és nem mennek NATO katonák Ukrajnába. Na, ez nem a magyar álláspont, hanem NATO álláspont. Soha, egyetlen percig sem volt szó arról, hogy a NATO beavatkozna az ukrajnai hadműveletekbe. Szóval nem kellett harcolni, csak bólogatni. Szijjártó Péter nagyotmondása kicsit viccesebb. Egészen idáig azt harsogta a magyar kormány, hogy ide aztán nem jönnek NATO katonák, mert már vannak, a magyar katonák ugyanis NATO katonák, az nekünk bőven elég. Erre azt mondta most a NATO, hogy pont leszarja, mit akar a magyar kormány. Jönnek katonák öt országból, elég komoly létszámban. Mégpedig azért, mert Magyarország az Európai Unió és a NATO határországa is, és meg kell védeni ezt a határt. Pont.

A Századvég és a Schmidt Mária-féle XXI. Század Intézet egymáson keresztülzuhanva elemzik a helyzetet. Századvégék szerint nekünk jobban fájnak a szankciók, mint Putyinnak és ha az unión múlik, mimagyarok fizetjük meg a háború költségeit. Deák Dániel, Schmidt Mária legeslegfőbb elemzője pedig hosszasan fejtegeti, hogy mindenképpen a stratégiai nyugalomba merevedett Orbán Viktorra van szüksége az országnak, mert aki fél kézzel, nyakig gumicsizmában megállította az árvizet, annak meg sem kottyan egy háború. Hát, franc tudja. Nekem annyira nem a nyugalom jut eszembe Orbán pénztarháló leveléről és semmiről, amit művel mostanában. A háború árát pedig mi is, a többi ország is meg fogjuk fizetni. Akkor is, ha nem tetszik. Az a rossz hír, hogy még mindig olcsóbban (nem csak anyagiakról beszélek) jövünk ki, ha sikerül megállítani Putyint, és meggátolni egy világégést, mint amilyen árat akkor fogunk fizetni, ha semmit nem teszünk ellene. El nem tudom képzelni, ki az a megveszekedett barom, aki elhiszi, hogy mi leszünk az a csodálatos ország, amelyiknek nem kell semmit áldoznia Európa békéjéért.

És most jöjjön valami nagyon, de nagyon más. Azok az olvasóink, akik régóta kitüntetnek minket a bizalmukkal, egészen biztosan emlékeznek arra az emberre, akinek elvesztése mindannyiunknak nagyon fájt. A kommentszekcióban Sobmalag Lucaként ismerhették őt, valójában Galambos Éva volt a neve. Nekünk marad örökre Luca, aki mindig elmondta a véleményét, aki örült a verseknek, akihez bárki fordulhatott privát üzenettel, senkit nem utasított el soha. Okos tanácsokat adott, vagy egyszerűen csak meghallgatta az embert, ha arra volt szüksége. Imádta a kutyákat, imádta az embereket és imádott élni. Nagyon, nagyon szerette volna látni a rezsim bukását. Biztos vagyok abban, hogy Karácsony Gergely főpolgármesteri győzelme boldoggá tette volna. Sajnos a teste nem bírta tovább, de talán lát mindent onnan is, ahol most van. Sőt, talán ő azt is tudja, amit mi még nem. Tegnap volt három éve, hogy Éva elment. Azóta is hiányzik, a mai napig keresem a hozzászólását a cikkek alatt.

Lucának jó pihenést, nekünk jó ébredezést! Hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.