Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az önzőség nagy úr

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sokszor hallottam már én magam is azt, hogy a határon túli magyarok közül vannak bőven olyanok, akik felháborodnak azon, ha valaki megvásárolt szavazónak nevezi őket. Egyetértek azzal, hogy nem lenne szabad általánosítani, hiszen vannak olyanok is, akik egyáltalán nem mennek el szavazni, vagy ha el is mennek, akkor sem a Fideszre, annak ellenére sem, hogy milliárdos támogatásokat kaptak a településeiken. Őket sajnálom, de komolyan, hiszen olyanok miatt ítélik el őket, akik ennek pontosan az ellenkezőjét teszik. Mert hát több százezer olyan határon túli magyar van, akik csak azért, mert úgy érzik, hogy végre valaki törődik velük, egy olyan emberre szavaznak, aki leépítette a magyar demokráciát és teljhatalomra tett szert. Lehet, hogy végül választáson sikerül megverni őt két héten belül, de még ha ez be is következne, akkor sem lehet elfeledkezni arról, ami az elmúlt években történt.

Én magam is megkaptam, hogy értsem már meg, Orbán igenis nagyon sokat tett a határon túli magyar kettős állampolgárokért. Én ezt nem tagadom, hiszen tényleg irdatlan pénzeket költött arra a Fidesz, hogy támogassa ezeket az embereket, de aki egészen komolyan azt hiszi, hogy ennek nem kampánycéljai voltak, az nem nagyon érti a politikát. Jó, az tény, hogy Mari néninek Kárpátalján nem kell megértenie azt, hogy miért is olyan kedves vele Orbán, de itt azért bőven beszélhetünk olyan emberekről is, akik megértik az őket körülvevő világot, de csak azért, mert nekik Orbán segített, ezért úgy érzik, kötelességük leszavazni a Fidesz mellett.

Ezt persze törvényileg meg is tehetik, a gond nem ezzel van, hanem azzal, hogy sokszor egy kis rásegítés szükség ahhoz, hogy ez megtörténjen. Kapnak egy kis ajándékot a választások előtt, esetleg a helyi plébánián az istentisztelet után tudatosítják bennünk, hogy kinek köszönhetik ezt a sok szép dolgot az elmúlt évekből. Ez alapvetően a választások befolyásolása, de mivel a hatóságok az ilyen eseteket soha nem vizsgálják ki, ezért büntetlenül tehetnek azt, amit csak akarnak. Most is egy ilyen eset történt, ami alább olvasható.

Kedves Örvéndiek!

Vasárnap, az istentisztelet után 12.30-ra hívunk és várunk mindenkit a kultúrotthonba RMDSZ gyűlésre. Szó lesz a népszámlálásról, ami a közösségünk számára nagyon fontos! Ugyanakkor Örvéndre is megérkeztek az Anyaországi szavazó borítékok. Arra kérek mindenkit, hogy szavazzunk közösen. Nem egyszerű feladat, ezért mindenki, hozza magával a lakcímkártyáját is, mert a szavazat csak akkor lesz érvényes, ha jól van kitöltve a szavazó nyilatkozat. Éljünk szavazati jogunkkal, hiszen Orbán Viktor megérdemli, hogy támogassuk!

Ezt Alsólugos polgármestere, Sorbán Levente írta le egy privát Facebook csoportban, amelyet a Magyar Hang közölt le nemrégiben. Az RMDSZ színeiben nyert legutoljára, ezért is történhetett meg az, hogy a saját pártja gyűlésére hívta meg támogatóit. A kérdés viszont az, hogy egy polgármester tehet-e olyat, amelyet itt fentebb olvashat a nagyérdemű? Közös szavazás, mert nem egyszerű helyesen kitölteni a szavazónyilatkozatokat? Emellett az Orbán Viktor melletti kiállásra hív fel? Pont az ilyen és ehhez hasonló esetek miatt – és amiatt, hogy egy-egy ilyen találkozón igen sokan részt vesznek és szépen leszavaznak a Fideszre – van már elege a Magyarországon élőknek azokból, akik a határon túl mindenféle gondolkodás nélkül, parancsszóra voksolnak egy olyan pártra, amely alapvetően nem az ő országuk kormányát vezeti.

Persze megértem én, hogy Orbán a magyar adófizetők pénzéből milliárdokat juttat el a határon túlra, aminek az ott lakók egészen biztosan örülnek, de nem önzőség csak azért szavazni valakire, mert az megsegített minket? Nem kellene gondolni azokra is, akik az ő uralma alatt, szegénységben élnek? Csak az fontos, hogy nekünk mit adott, a többség már nem számít? Olyan ez, mint mondjuk a véres gyémántok esete, amelyet ha elfogad, vagy megvásárol az ember, akkor ahhoz járul hozzá, hogy azok bányászata miatt további munkások ezrei szenvedjenek, vagy haljanak meg. De szépek ezek a gyémántok, meg hát nem is látjuk, hogy hogyan szenvednek azok az emberek, mit érdekel az minket? Hasonló véleményem szerint az Orbánra leszavazók gondolatmenete is, hiszen tudomást sem vesznek arról, hogy mi az ára annak, hogy ők új sportcsarnokot, vagy templomot kapnak. A lényeg az, hogy ők ezt kapják, amit meg kell hálálni.

Kérdés, hogy mikor jön már el végre az az idő, amikor a határon túli magyarok többsége képes lesz végre belegondolni abba, hogy egy diktátor uralkodásához asszisztálnak azzal, hogy négyévente alamizsnáért cserébe voksolnak rá. Ne lepődjenek meg azon, hogy egyes Magyarországon élő honfitársaik már haragosak amiatt, hogy ennyire meggondolatlanul cselekszenek egyesek. Nem a pénzt sajnálja a magyar társadalom a határon túl élőktől, hanem azt sajnálja, hogy ennyire megvezethetőek. Tény, hogy ilyen emberek sajnos Magyarországon is élnek milliós számban, de ők itt élnek és ide adóznak, ezért jogukban áll hülyének lenni, de aki egy mások ország állampolgáraként teszi meg ugyanezt, azt meg fogják szólni. Ez akár tetszik nekik, akár nem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.