Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


5 perc alatt egy cigit nem lehet elszívni, egy sürgős hívást nem lehet elintézni, egy kávét nem lehet meginni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

5 perc hírnév. 2022-ben Magyarországon. Ahol állítólag papíron egy demokratikus országnak kellene üzemelnie, ami többek között azt jelenti, azaz evidenciának kéne lennie annak, hogy a közmédia pártatlanul, függetlenül  és objektíven tájékoztatja a polgárokat. Hogy a közszolgálati médiaszolgáltatás számos papíron lefektetett célja közül csak kettőt említsek:

– kiegyensúlyozott, pontos, alapos, tárgyilagos és felelős hírszolgálatás, illetve tájékoztatás;

– eltérő vélemények ütköztetése, a közösség ügyeivel kapcsolatos viták lefolytatása, megbízható tájékoztatáson alapuló hozzájárulás a szabad véleményalkotáshoz.

Most ugye ott tartunk – bár emberemlékezet óta az a „trend” -, hogy négyévente a választások előtt beengedik az ellenzéki politikusokat, és 5 percük van arra, hogy elmondják az agymosás alatt álló közönségnek, hogy mit gondolnak a jelenről, mit tennének, ha megválasztják őket. 5 kibaszott perc. Fogalmam nincs, hogy a hörgő, krákogó, szájrágcsáló, nyakkendőrángató, nyelvöltögető vezérőrnagy mit szólna, ha fordított esetben ennyi időt kapna a szereplésre. Szerintem kint várná az orvosi stáb, mert a guta ütögetné azt a nagyon okos fejét.

Az orbáni, illiberális, putyini autokrácia a kétharmados felhatalmazásával maximálisan visszaélve, nemhogy nem engedi működni a demokráciát, de páros lábbal tiporja sárba. Mi több, egyenesen arra használja ezt a mindenki adójából fenntartott intézményt, hogy álhíreket, dezinformációkat terjesszen, és napi 24 órában lejárassa az ellenzéket. Mínusz műsorszünet. Ha még létezik egyáltalán ilyen, mert nagyon régen nem nézem ezeket a kanálisokat, különösen az M1-et. Ha csak ezt az egyetlen esetet nézzük, és ennek alapján értékeljük a közmédia állapotát és működését, akkor önmagában ennek az egy ténynek bőven elég bizonyítéknak kellene lennie arra nézve, hogy mennyire csorbul a szólásszabadság, a szabad véleménynyilvánítás, a korrekt tájékozódáshoz való jog ebben az országban. Megszoktuk, tudomásul vettük, mit lehet csinálni?

A drágalátos Varga Juditka, aki általában hisztirohamot kap, ha bárki véleményt mond az illiberális demokráciájukról, aki páros lábbal száll bele bárkibe (Brüsszelbe, színészekbe, autóversenyzőkbe, tökmindegy) és sértődötten kéri ki magának a mindent is, érdekes módon ezzel az országon belüli durva jogsértéssel kapcsolatban még soha nem kelt ki őrjöngve magából, még soha nem követelte a helyzet igazságos rendezéstét. Pedig vérlázító ez az intézmény, ami évi 130 milliárd forint közpénzt éget el arra, hogy nagyüzemileg mossa az emberek agyát, hogy mindenféle következmény nélkül terjessze a Putyin-féle dezinformációkat, hogy igénytelen és színvonalon aluli műsorokat gyártson, hogy lassan az időjárásjelentést is meghamísítsa, hogy szervilis, alkalmatlan figurák olvassák fel a kezükbe adott hazugságokat. Az ellenzék csak és kizárólag negatív színben van feltüntetve, a beszédeiket megvágják, személyeskedő, lejárató anyagokat hoznak le róluk, aztán meg pereket veszítenek a lejáratottakkal szemben, amelyek után aztán közpénzből fizetik ki az esetleges bírságot.  

Baloldali médiafölény, az. A mini Duce lement a sarki újságoshoz, vett pár darab ellenzéki újságot, és megállapította, hogy el van nyomva a véleménye. Miközben tényleg megtörténhetett ebben a kuplerájban, hogy az ellenzéki képviselőket erőszakkal baszták ki a Kunigunda utcai székházból, utána meg golyóálló védőpajzsot húztak fel azért, hogy véletlenül se lépjen be oda olyan, akinek ugyan joga lenne hozzá, de emezek nem engedik. Trollok! Erre kérnék egy épkézláb magyarázatot, ha lehet. Köszönöm. Ahol csont nélkül lemegy élőben (aztán még milliószor felvételről) Orbán ünnepi hörgése, de az ellenzék mintha nem is létezne. Egyébként köszi, ATV az élő közvetítést! Igen, tudjuk, a Spiriten lement az ellenzéki nagygyűlés, de azt ki az isten nézi? Németh úr vajon mennyit kapott azért, hogy ezt is elszabotálja, és véletlenül se lássa senki, mit akar üzenni az ellenzék az embereknek? Egy ilyen súlyos propagandakörnyezetben, egy ilyen 95%-os média túlsúlyban, rohadt nehéz eljutni azokhoz, akikhez el kellene. Ha itt valós és korrekt lenne a tájékoztatás 12 éve, Orbánék a küszöböt nem érnék el, azt garantálom.

De nincs korrekt tájékoztatás. 5 nyomorult perce van arra az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének, hogy felvázolja, mit szeretne, mit ajánl a választóknak, mit tenne, ha ő lenne az ország miniszterelnöke, és miért rossz és elfogadhatatlan az, amit a kormánypárt művel. 5 perc alatt egy cigit nem lehet elszívni, egy sürgős hívást nem lehet elintézni, egy kávét nem lehet meginni, de az ország jövőjével kapcsolatos víziókat és terveket el kell szavalni ennyi idő alatt. Amikor nem egy Jehova tanújának vagy egy telefonos értékesítőnek kell 5 perc alatt meggyőznie minket valamiről, vagy eladnia valamit nekünk, hanem egy egész ország jövőképét kellene felvázolni az ország leendő miniszterelnökének, akkor az évi 130 milliárdból erre 5 perc jut. Persze komolytalan, meg mini Feri, meg MZ/X, meg Soros- és porszívóügynök, beszélni sem tud, egy idióta, de akkor is! Megnéztem volna azt a miniszterelnök-jelölti vitát, amit a bátor harcos nemrég hebegve-habogva tolt el magától. Amikor véletlenül a parlamentben egy valódi, spontán kérdéssel találta szemben magát, azonnal lefagyott a rendszere. Ha azok is látták volna, akik szentül hiszik, hogy csak ő vezetheti ezt az országot, senki más, ha a hívei naponta látnák, hogy a félistenük mennyire szánalmas és hazug senki, ha szembesülnének azzal, hogy az ellenzék programja utcahosszal jobb és korrektebb még azokra nézve is, akik úgy lógnak az orbánizmus csecsén, mintha ez lenne az élet rendje, akkor most nem úgy állnának a csillagok minden idők legkorruptabb pártja fölött, ahogy állítólag állnak. 

5 perc. Remélem, egyszer Hágában ennyit adnak majd neked. Az utolsó szó jogán. Remélem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.