Május 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem a béke, hanem a közös gyűlölet tartja össze őket

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 412,710 forint, még hiányzik 2,587,290 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Békemenetet tartott a Fidesz, aminek persze nem sok köze volt a békéhez most sem. Erőfitogtatás volt ez, mint eddig mindig, ezt egyébként a menetet közvetítő Hír Tv stúdiójában ülő fideszes megmondóemberek is sokszor kifejtették. Mindenki pontosan tudja, hogy a cél nem más volt, mint hogy megmutassák az ellenzéknek a választásokat megelőzően, hogy ők többen vannak, ergo ők a többség, ezért ne is álmodozzon senki arról, hogy itt egyhamar kormányváltás lesz. De most alapvetően nem is erről szeretnék írni, hanem arról, hogy az Magyar Kétfarkú Kutya Párt egyik passzivistája kvázi meghekkelte a menetet, T-rexnek öltözve csatlakozott a vonuláshoz, amely elviekben a békét hivatott szimbolizálni. Na most ezt az embert kétszer állon verték, ruháját ollóval megpróbálták kiszúrni és el akarták küldeni a büdös francba. A rendőrök gyűrűjében kellett menetelnie a békemenet kellős közepén, ami tökéletesen mutatja, hogy mennyi köze van a békességhez ennek a vonulásnak.

Provokátornak és nyilván hazaárulónak is tartották ezt a szerencsétlen dinoszauruszt, hiszen hogy merészel ott úgy megjelenni, hogy őt oda nem hívták. A Békemenetre csak olyanok mehetnek, akik egyet gondolnak a meneten résztvevő egyénekkel, és akik minimum akkora kokárdát hordanak, mint a Feszty-körkép. Ehhez persze kell még egy méretes nemzeti zászló és legalább egy orbánviktoros kitűző is, de természetesen a provokátor dínó ilyet nem viselt, emiatt gyorsan ki is utálták a tömegből. Lehet persze ezen napestig viccelődni, de azért gondoljunk már bele abba, hogy valakik többször megütnek és lényegében ollóval megszurkálnak egy embert egy vonuláson. Ki az az elvetemült egyáltalán, aki ollóval megy békemenetre? Mire gondolt, amikor elhagyta a lakását? Ez majd még jól jöhet, hátha mocskos provokátorokkal kell szembeszállni?

Nyilván itt mondhatnánk azt, hogy egyedi esetről van szó, de az elmúlt években ezeken a vonulásokon készített videók adtak tanúbizonyságot arról, hogy egyáltalán nem beszélhetünk egyedi esetekről. Hány és hány olyan szavazó jelent meg ezeken az eseményeken, akik legszívesebben megütötték volna azokat, akik nem Orbán támogatói? Ezek az emberek simán arcba vágtak olyanokat, akik nem értettek egyet velük, esetleg leköpték, vagy éppen megrugdosták őket. A békemenet soha sem a békességről, az összefogásról, a megértésről szólt, hiszen erre képtelenek a kormánypárt fanatikus szavazói, ők hergelve vannak, nekik parancsba adták ki, hogy mit gondoljanak, és miért ítéljék el a másikat. Ők ezeket a parancsokat pedig kérdés nélkül teljesítik is.

De ma már ott tartunk, hogy a 12 éves agymosásnak az lett az eredménye, hogy a megkérdezettek képtelenek önálló gondolatok kifejtésére, ha megkérdezi őket valaki, akkor szó szerint felmondják a kormánypropagandát. Lehet mondani, hogy szegény szerencsétleneket megvezették, de azért csak felnőtt emberekről van szó, akik szavazókorúak, valamilyen iskolát elvégeztek, ivarérettek, gyermekeket neveltek fel. Ne kelljen már felmentést keresni arra, hogy miért ennyire tudatlanok a valósággal kapcsolatban. Értem én, hogy sokan közülük már nem meggyőzhetőek, őket már teljesen beszippantotta a kormánypropaganda és az összeesküvés-elméletek, de talán még van lehetőség egyesek felvilágosítására, jobb belátásra térítésére. Aki viszont ollóval szurkál meg, esetleg állon ver egy dinoszaurusz jelmezes illetőt teljesen indokolatlanul, annak szerintem már körülbelül mindegy is.

Az ilyen emberek küldtek pénzt Isaura felszabadítására, vagy Esmeralda szemműtétjére. Léteznek ostoba, megvezethető emberek, de nem tudok olyan kormányról az Orbán Viktor-félét megelőzően, amely szinte kizárólag a megvezethető emberekre építkezett volna. Értem azt is, hogy ez megy a legkönnyebben, ráadásul kifizetődő, de hogy tud egy ország vezetője a tükörbe nézni azután, hogy pontosan tudja: olyan embereket bírt rá a Fidesz melletti szavazásra, akik parancsra talán még a saját szomszédaik ellen is fellépnének? Szegény, éhező, fázó vidékieket vezetnek meg azért, hogy még több szavazatuk legyen a választásokon. Aki magát kereszténynek vallja és erre képes, az szinte bármire képes.

Béke akkor lenne ebben az országban, ha eltakarodna végre az a politikai erő, amely már évek óta másra sem képes, csak arra, hogy mindig valaki ellen uszítsa a híveit. Ők azok, akik a menekültek, a homoszexuálisok, vagy épp az ellenzéki szavazók ellen hergelik a saját táborukat. Ők azok, akik árkokat ásnak, amelyeket ki tudja mikor tudunk majd végleg betemetni. A békemeneten résztvevőket nem a béke, hanem a közös gyűlölet tartja össze, amit ez az apró incidens is tökéletesen bizonyít. Bár másképp lenne és másról lehetne beszámolni, de én változást nem láttam. Ha lehet, talán csak még rosszabb lett a helyzet azt követően, hogy kirobbant a háború a szomszédban. A kampány eddig is gusztustalan volt, de ezt követően talán már az undorító jelző sem lesz túl erős arra, hogy az ember pontosan leírja, minek is a szemtanúja.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.