Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mióta Brüsszel feladata biztosítani a magyar állam működését?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Civilizált, kulturált jó reggelt kívánok mindenkinek! Magamnak is, bár nem lesz könnyű megőriznem a stratégiai nyugalmamat, pedig még aludtam is valamennyit Gulyás Gergely jóllakott miniszter és a Kásler Miklós másik miniszter fejétől bűzlő Emmi penetráns megnyilvánulására, amit a tegnap kezdődött, határozatlan idejű pedagógussztrájk nyomán kipréseltek magukból.

Mielőtt azonban a tengermély megvetésemet és őszinte undoromat kifejezném irántuk – párhuzamosan a korrupció kormányának az oktatási rendszert a gyalázatos összeomlás szélére taszító évtizedes ügyködése ellen tiltakozó/tiltakozni nem gyáva pedagógusok, kiművelt emberfők, tanárképzős hallgatók és a tanáraikkal szolidaritást vállaló diákok iránti tiszteletemmel -, szeretnék a reményemnek is hangot adni azzal kapcsolatban, hogy Ókovács Szilveszter nertárs, a felújított Operaház főigazgatója szájából a próféta szólt. Abból az alkalomból, hogy az 55 milliárd forint közpénzből felújított épületet több éves csúszással nagy nehezen átadták szombaton. A kivételes alkalomhoz illő nyitógálán Ókovács nerszolga azzal viccelődött a díszpáholyban furán rángatózó Pártfőtitkár elvtárshoz szólva, hogy 12 év után elközeleg az ember ideje. Őszintén remélem, hogy nemcsak Ókovács úrnak, de a benne huzamos ideje töretlenül bízó gazdájának is hamarosan elközeleg az ő ideje. Ez majdnem 12 évvel így is pont több, mint amennyi bőven elég lett volna belőlük.

Ugyanebben a gondolati ívben tenném szóvá, hogy bár tegnap félszájjal és keserű iróniával megdicsértem az évi 130 milliárd forint közpénzt felemésztő közpénzmédiát, amiért Márki-Zay Pétert valóban szíveskedtek megkínálni azzal az 5 perc nagyvonalúsággal, ami négyévente jár ebben az országban a rezsim ellenségeinek, hogy a napi 23 óra 55 percben nyomatott állampárt propaganda mellett megjelenhessenek a képernyőn élőben (az MTI-t külön is vállon veregettem, amiért kivételesen nem hazudtak), a stratégiai bizalmatlanságomat és hányingeremet változatlanul fenntartom. Főleg azok után, hogy az M1 kanálisnak 24 óra leforgása alatt sikerült nem kevesebb mint kilencszer műsorra tűznie, vagyis az ízléstelenség és a gátlástalanság minden létező szintjét túllépve megismételnie a nemzetvezető március 15-ei ünnepi gyűlöletbeszédét. Vagyis 24 óra alatt a közmédiában 5 percet szerepelt az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, szemben az állampárt miniszterelnök-jelöltjével, aki csak ezt a végtelenített félórát figyelembe véve 270 percet vitt el a napból.

És akkor el lehet képzelni, hogy a legújabb pávatáncos kampánymutatványát hányszor adhatták le. Miután a moszkvai haverja és bűntársa három hete minden idők menekülthullámát szabadította Európára, és miután Kijevbe sajnos nem fért bele elvonatozni a lengyel, szlovén és cseh kollégával, most azt találta ki a Rogán-konyha, hogy fasz tudja hány helikopterrel lecuccol valami debreceni laktanyába állítólag megszervezni és irányítani a Putyin háborúja által földönfutóvá tett emberek fogadását. Hetek óta – a pályaudvaroktól a határig – mindenhol a civilek segítenek, a civilek miatt nem fulladt még káoszba ez az egész. A gondoskodó, mindenkit ellátó fideszes állam elsősorban fotózkodás, videózás, választási kampányanyagok forgatása miatt tolja magát a különböző helyszínekre. Pacalzabáló államtitkártól dekázó miniszterig.

Az érdemi segítség egyfelől a civil szervezeteknek tulajdonítható, amelyeket a kormány sorosbérenc alapon boszorkányüldözött éveken át, a támogatásuk egy részét elvonta, listázta őket, megbélyegezte őket (éppen pont Putyin kottájából), vagyis mindent megtett azért, hogy megalázza őket a társadalom szemében. Igen, ők azok, akiktől a Norvég Alap 4 milliárdos támogatását is sajnálta az önkény. A háború kitörésének napján azonnal ott voltak, és megszervezték a tolmácsokat, rendszerbe rakták az adományokat. A civil szervezetek és a civilek nélkül semmi nem lenne se a határon, se a pályaudvarokon, se sehol. És ott vannak a mezei kisemberek, akiknek nagyon sok esetben szinte semmijük nincs, de abból a nagyon kevésből is adnak. Ruhát, pénzt, élelmiszert, egy jó szót. Befogadják az otthonaikba azokat, akik az életükért futnak Putyin mocskos háborúja elől, miközben a gátlástalan gatyás békegalamb megint felfedezte magában a vezénylő tábornokot. Határszemlét tart, fontoskodik, okoskodik, gyerekeket zaklat vacsora közben (neki szabad), és a legnagyobb tragédiából is megpróbál minden létező politikai előnyt kifacsarni. El nem tudom képzelni, mi az, amihez a miniszterelnök három napos személyes jelenléte szükséges? Mit kell egy debreceni laktanyából dirigálni, amit a Karmelitából nem lehet? Miért kell ehhez másokat akadályozni a feladatuk ellátásában?

Jut eszembe. Normális helyeken van intézményrendszer, vannak felelősök, akiknek vannak hozzáértő beosztottjaik, akik levezénylik az egészet, mindenféle felhajtás nélkül. Magyarországon, ahol a kormány hangos kardcsörtetéssel, brüsszelezve, migránsozva leépítette az egész menekültügyi rendszert, nincs ilyen. Ez nem akadályozza meg abban a sunnyogó békepapot, hogy belemondja a kamerába, hogy „büszkék vagyunk arra, hogy Magyarország eddig minden menekültet el tudott látni”. Kivételesen egyetértek. Valóban így van, csakhogy a minden idők humanitárius akciójával melldöngető magyar kormánynak ehhez igen kevés köze van. Vajon miért nem csámpázott ki a Keleti vagy a Nyugati pályaudvarra a kemény streetfighter, az önjelölt Schwarzenegger? Minek kellett 250 km-re elrepülni? Van már mindenhol mobil vécé, mosdóhelyiség, melegedő, pelenkázó, tolmács, orvos, matrac, takaró? Ami van, az nem az állam, hanem a civilek jóvoltából van. A menekültek ellátása állami feladat, de az önkormányzatok és a civilek végzik megint az állam munkáját, miközben a korrupt, fideszes állam és a sunnyogó, gatyás békegalamb a humanitárius szervezetek és az emberek jóindulatának hátán választási kampányol. A szomszédban háború van, ez meg három honvédségi helikopterrel forgat Facebook-videót.

Pont olyan visszataszító, mint a CÖF-CÖKA nevű, százmilliós nagyságrendben közpénzekkel kitömött, Vlagyimirovics nettó háborús narratíváját toló békemenetelő gittegylet, amelyik az ellenzéket fröcsögve gyalázó tegnapi közleményében jelezte: összeszámolták, hogy félmillióan voltak a teljhatalom melletti, Észak-Koreát idéző március 15-i menetelésen. Csizmadia főcöfös azt írta: a kormány intézkedései a magyarság érdekeit követik, Orbán Viktor miniszterelnök beszéde – amelyen „az ellenzék magyarellenes, több sebből vérző, összetákolt, azonos időben összehívott >>nagygyűlése<<” ellenére is félmillióan vettek részt – erőt sugárzott. Meg azt is írta, hogy miközben civilek ezrei segítik az orosz-ukrán háború elől menekülőket szállással, étkezéssel és pénzadományokkal, a magyar ellenzék álnok módon igyekszik háborúba sodorni Magyarországot. Azért hoztam ide, mert ez az a saját paródiáját alakító díszes társaság, amelyik képes volt azzal nyomulni pár napja, hogy a CÖF vezetősége MAGÁNPÉNZBŐL 250 ezer forintot (!!!) adományoz az Ukrajnából érkező menekültek támogatására. 2016-ban félmilliárd forintnál is többet kaptak az MVM-től, most meg negyed millió forintot sikerült összedobni az összes seggnyalónak, akinek élete csúcsa, hogy szolgálja a rezsimet. Amelyik a magyarság érdekeit követi. Már hogy a francba ne.

Nos, a teljhatalom által évek óta megalázott tanáraik mellett kiálló középiskolás diákok nem voltak félmillióan, csak néhány ezren tegnap a Kossuth téren, de a bátorságuk, bölcs, inspiráló megmozdulásuk üdítőbb és felemelőbb volt az összes szolgalelkű Csizmadia összes, az illiberális önkény erődemonstrációja gyanánt eddig megrendezett békemenetelésénél. Gyalázatos, jövő nélküli buta ország az, ahol a civilségre szégyent hozó álcivil Csizmadiáknak (meg a Pataky, Nagy, Gáspár, Fásy és egyéb trash-celebritásoknak) nagyobb megbecsülés jár, mint az ország versenyképességét, fejlődését biztosítani hivatott oktatási rendszer szereplőinek. Jövő nélküli, buta ország lesz az, ahol az állampárt a futószalagon gyártott robotokat preferálja a bátor, gondolkodó, autonóm polgárokkal szemben, ahol a kormányt éltető, békemenetelő Csizmadiák és társaik fontosabbak, mint a kritikus, magasan képzett állampolgárok, ahol többre becsülnek egy gyorséttermi dolgozót, mint egy tanárt, ahol nagyobb becsülete van a hamburgernek, mint az élhető jövőnek és a fejlődésnek. Amennyire fontos és inspiráló a diákok tüntetése, a sztrájkoló vagy a polgári engedetlenség eszközével saját megaláztatásuk ellen és az ország jövőéért tiltakozó pedagógusok kiállása, a pedagógushallgatók tiltakozása, valamint a tanárokat és diákokat támogató szülők szolidaritása, annyira megvetendően undorító a hatalom reakciója. Gyalázatos, hogy a koszos körmű Kásler, aki egy rendeletet nem tud úgy kiadni, hogy az három napnál tovább kiállja az élet próbáját, gúnyos közleményt férceltet össze a minisztériumával, amelyben azzal büszkélkedik, hogy a tanárok csupán 13%-a vett részt a szakszervezetek „kormányellenes kampányakciójában”. Relativizál és a háborúra mutogat. Akárcsak Gulyás, aki az Emmi cinizmusára rálicitálva köszönetet mondott azoknak a tanároknak, akik nem mertek sztrájkolni és engedetlenkedni, és belengette, hogy Brüsszelben most is tárgyalnak a következő hétéves költségvetésről, és legalább az ígért, háromszor 10 százalékos béremelés megvalósul. Mert ők több százmilliárd forintot igényeltek a tanárok bérének emelésére az EU-tól.

Nem, bazmeg. A közoktatás már összeomlott, 2016 óta folyamatosak a segélykiáltások, és 2016-ban nem volt kampány, ti erkölcsi nyomorékok! A diákok most járnak iskolába, most akarnak tanulni, most forog kockán a jövőjük. A tanárok most vannak kizsigerelve, megalázva, már most vannak helyek, ahol a történelemszakos tanár oktatja a fizikát és a kémiát. Nem majd, hanem most. Hat éve is szóltak, a nem megfélemlíthetők azóta is folyamatosan szólnak. Hogy jön ide Brüsszel? Mi az, hogy Brüsszelen múlik a tanárok béremelése? Mióta Brüsszel feladata finanszírozni a magyar állam működését? A befizetett adókból nem telik a pedagógusok béremelésére, a nemzeti büszkeség kormánya ezért Brüsszelben koldul? Hát itt a bizonyíték arra, hogy ezek legalább tudnak kormányozni. A bölcs, megfontolt stratégák. Még jó, hogy ezeknek a kezében van a kormányrúd. Látjuk. A menekültügy nem létezik, civilek végzik az állam munkáját, miközben a páva táncol, és menti a bőrét. Az egészségügy már a járvány előtt is döglődött, a járvány pedig megmutatta, hogy ez mekkora tragédiát képes okozni. A putyinista háború látványosan Európa páriájává fokozta le a kormányt, a moszkovita külpolitika úgy csapódott a földbe, mint egy kihűlt kődarab. Mindeközben a választási pénzégetésnek köszönhetően, az elmúlt évtized felelőtlen, korrupt, a NER-pereputty és oligarchia saját lábra állításán ügyködő kormányzati vergődéseknek is hála, a gazdaság történelmi recesszió elé néz. Gulyásnak meg ezek után van pofája a következő kormányzati ciklus egyik legfontosabb feladatának nevezni a pedagógusok követeléseinek teljesítését. Remélem, hogy emiatt már nem Gulyásnak és Káslernek kell törnie a fejét. Ha mégis, akkor a fene megette az egészet.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.