Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mibe kerül?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Semmibe. Legfeljebb annyiba, hogy az együttérzést, és a nagyon nagy bajban lévő emberek iránti szolidaritást kimutassuk. Nagyon nem találom a magyar zászlót ezen a videón:

Persze, nincs ezzel nagy baj ahhoz képest, hogy a minap hajnalban már lakóházakat bombáztak az oroszok Kijevben, mert az az igazán nagy baj. A bomba is, a civil lakosság elleni támadás is, és az is, hogy majdnem három millió ember hagyta el szűk három hét alatt Ukrajnát.

Ugyanakkor el kell mondanom, hogy sok szempontból kiválóan teljesítünk most mi, magyarok. Mint nép. Mert minden erőnkkel és olykor erőnkön felül is segítünk a bajba jutottak embereken, az ukrán menekülteken. Akik zömében, a statisztikák szerint 90 százalékban nők a gyerekeikkel. Néhány hónapra keresnek menedéket a bombák elől, és sehol máshol nem szeretnének élni, mint Ukrajnában. Oda fognak visszamenni, amint lehet.

Nagyon más ez a menekülthelyzet, mint aminek tanúi voltunk mondjuk az afgán vagy szír háború alatt. Teljesen új kihívás a humanitárius szervezeteknek és a befogadó országoknak is. MERT EZEK A MENEKÜLTEK VISSZA AKARNAK, és VISSZA FOGNAK TÉRNI a HAZÁJUKBA. Ehhez az kell, hogy legyen továbbra is hazájuk. Hogy Ukrajna megmaradjon, mint egy szuverén, független, szabad ország.

Továbbá úgy gondolom, az is kell, hogy az összes gazdasági, pénzügyi és politikai szankció mellett, ami Oroszországgal kapcsolatban született az elmúlt 20 napban, legyünk tisztában azzal is, hogy Putyin cselekedetei nem előrevetíthetők, azaz nem igazán lehet őket előre látni. Ma ott tartunk, hogy pretty good, azaz nagyszerűen haladnak a béketárgyalások Ukrajna és Oroszország között. De közben ott is tartunk, hogy Mariupolban eddig mintegy háromezer civil áldozata van az inváziónak. És ott is, hogy Ukrajnát elzárták, szinte teljesen elzárták a Fekete-tengertől.

Végezetül pedig ott is tartunk, hogy 44 000 angol állampolgár jelentkezett, hogy befogadna a saját otthonába ukrán menekülteket. Tudom, a szám szinte nevetségesnek tűnik ahhoz a nagyságrendhez képest, amit már most jelent a csaknem 3 millió menekült. Ennek ellenére azt hiszem, hogy egyáltalán nem jelentéktelen ez néhány tízezer ember. Értékeljük a gesztust! Vannak rengetegen, akik ismeretlen embereket hajlandóak befogadni a saját életükbe, és gondoskodni akarnak róluk. Ha valaki egy kicsit is ismeri a briteket, pontosan tudja, milyen nagy szó ez.

És hogy mibe kerül? Alig valamibe. Emberségbe.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.