Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Megoszt minket, uralkodik rajtunk, használ és kifacsar

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy veszem észre, hogy a stratégiai nyugalomba beletespedt magyar polgárság kisebbik részén ugyanúgy felfedezhetőek azok a tünetek, amelyek az orosz polgárokon is szemmel láthatóak. Miszerint minden a legnagyobb rendben van, úgy jó minden, ahogy van. A szavakkal való játszadozás, a jelentéstartalmak kiforgatása, az üzemszerű hülyének nézés. Mondjuk a medvebarlangban komoly következményei is vannak a valóság és az igazság kimondásának, ami hivatalosan álhír terjesztésnek minősül, és akár 15 év börtönt is kockáztat az, aki erre adja a fejét. Szép ez a világ, igazi vadkeleti, igazi macsós. Itt még nincs ez, de ne legyen kétsége senkinek afelől, hogy amennyiben ez a háború Putyin javára dőlne el, akkor az olyanok, mint Orbán vele együtt erősödnének meg a legyőzhetetlenség illúziójával felvértezve. Ami Oroszországban megy nagyban és brutális változatban, az megy itt kicsiben, enyhébb kiadásban. Gyönyörűen példázza ezt az a propaganda és szemfényvesztés, ami az orosz lakosságnál is tökéletesen működik. Ahol Ukrajna lerohanása nem háború, hanem különleges művelet, ami a terveknek megfelelően alakul. Micsoda metafora, micsoda fantasztikus kommunikációs manőver!

Majdnem olyan zseniális, mint hogy Magyarország előre megy, nem hátra, és a paradicsom nem sárga. No meg ha Magyarországra jössz, akkor be kell tartanod a törvényeinket, és nem veheted el a magyarok munkáját. Aki pedig a bőrszíne és származása miatt migráns besorolásba esik, az megerőszakolja a nőket, és ragályként terjeszti az iszlámot. Mert ez az ország büszke 1000 éves keresztény múltjára, nem kér a kvótákból, ide Brüsszel ne telepítsen be senkit. Mi védjük Európát, és nem fordítva.  Meg az identitásunkat és a kultúránkat, amelyet mindenki el akar venni, és el aki törölni a Föld színéről. És ott van még  természetesen az örökös harc a csökkentett rezsiért, csak ne kelljen beszélni a gigahiper inflációról, a 400 forintos euróról, amikor ott vannak a hatósági árral ellátott üzemanyagok és farhátak. Minden mindegy, csak az orosz gáz jöjjön, mert azon spórolhatnak a pórok havi pár ezer forintot. Ami nem mellesleg egy ordas nagy hazugság, de kicsire nem adunk. Ezt kell megvédeni, János bácsi és Mari néni úgynevezett rezsicsökkentését. Meg a nyugdíjakat és béreket, amelyek megemelve is a béka segge alatt lapítanak, de nem számít, mert Gyurcsány elvette, ők meg visszaadták. 12 év után. Választások előtt.

Aztán itt van a nagy zsenialitásban a kétharmados többségnek hazudott kisebbség, amelyik meg van győződve arról, hogy ebben az országban kizárólag neki van joga mindenhez. És mivel Orbán ellopta a közmédiát –  pontosan úgy, ahogy Putyin tette -, amit ott oltanak beléjük, az az alapvetés, a szentírás, a megcáfolhatatlan igazság. Ha meg netán bukik ez az erkölcstelen banda, akkor a gondolkodni, tájékozódni életvitelszerűen nem hajlandó tömegek úgy fognak belesimulni a tájba, mintha ők ott sem lettek volna, mintha nem asszisztáltak volna a saját és mindenki más elnyomásához. Ha pedig mégis elpusztul a nagy „szovjet halálcsillag”, akkor bukik vele ez a kis ország is, bármennyire elhiszi a felcsúti vezér, hogy az idők végezetéig ugrálhat a fejünkön. Putyin is ebbe fog belebukni. Hogy elhitte, elég lesz mindenkinek demonstrálgatnia az 50 méteres asztal mögül, hogy ő a világ ura akkor is, ha ez az egész csak egy blöff. A hatalomba igen könnyen bele lehet szédülni, és azt álmodni, hogy mindent vissza lehet csinálni. Például a Szovjetuniót az ő tagállamaival, amelyek majd mindent szó nélkül úgy csinálnak, mint régen volt. Milyen ismerős, nem? Forogsz, Horthy? Forogsz, Szálasi? A nagy víziók, az állandó múltba révedés, az évszázados sérelmek felhánytorgatása. A haza becsülete? Nézzetek a szomszédos országra! Na ott van a hazának becsülete, és lesz is, még ha netán elbukják ezt a háborút, akkor is. De nem fogják. Most már biztos, hogy nem! Hősök születnek minden egyes órában a szemünk előtt, akik egy eszméért halnak meg. Nem gyávák, nem megalkuvók, nem szájkaratés hangemberek. És miközben a szomszédban tényleg emberek halnak meg a hazájukért és a szabadságukért, emezek erőt demonstrálandó menetelnek és uszulnak a saját honfitársaik ellen.

Tényleg. Békemenetnek meritek csúfolni azt az indulatos vonulást, amit egy gyáva autokrata uszító beszéde koronáz meg? Köpködve és hörögve gyűltök össze, hogy meghallgassátok ezt a vizenyős tekintetű, szélsőséges hergelőt, ahogy gúnyolódik, alázza és fenyegeti az ország másik felét, a saját honfitársait csak azért, mert másképp képzelik a jelent és jövőt? A magyar zászlót lengetve, a kokárdát kitűzve, nemzeti öntudattal túlfűtve utáljátok a saját honfitársaitokat, mert elhiszitek ennek az embernek, hogy a saját honfitársaitok jelentik rátok a legnagyobb veszélyt? Megoszt minket, és uralkodik rajtunk, mert neki egy a fontos, hogy hatalomban maradjon, hogy soha ne kelljen elszámolnia a tetteivel. Csak használ titeket, kifacsar, és újra meg újra meggyújtja a gyűlölet lángját. Nem lemossa a gyalázatot, hanem feltámasztja. Mint egy őrült Frankenstein.

Szabadság? Azt sem tudjátok, hogy mi az. Azt hiszitek, az csak úgy terem a fán, csak le kell szedni és harapni belőle. Szabadság? Fostok tőle, mert akkor hirtelen azon kapnátok magatokat, hogy felelősek vagytok mindenért, amit mondotok és tesztek. Szabadság? Skandáljátok, hogy rabok tovább nem leszünk, miközben fogva tart a lopakodó diktatúra, és nektek ez még tetszik is. Önként teszitek az igába a nyakatok, és szolgáljátok a magyar történelem egyik legkorruptabb autokratáját. Tudjátok ki a szabad? Aki nem fél, akit nem lehet megfélemlíteni, aki nem fél a változástól, aki tud nyugodtan aludni, és bele tud nézni bárki szemébe, mert elmondhatja magáról, hogy amit tesz vagy mond, azért holnapután, fél év múlva és öt év múlva sem kell szégyenkeznie. Mert elég tájékozott, magabiztos és nem megvehető, holmi csirkefarháttal, egy 13. havi nyugdíjjal vagy ragacsos mítoszokkal. Aki nem törődik bele, aki nem legyint, hogy jó ez így is, csak rosszabb ne legyen.

Mert a szabadságnak, és úgy általában mindennek ára van. Mind erkölcsi, mind anyagi értelemben. Nincs és nem is lesz semmi ingyen, és minél tovább hipnotizálja Orbán az őt hatalomban tartó híveit, ez az ár egyre nagyobb és keservesebb lesz. Minden jóérzésű ember életében eljön az a pillanat, amikor azt mondja: elég! Eddig és ne tovább! Neked eljött már ez a pillanat? Ha tükörbe nézel, ki néz vissza rád? Ha a gyereked szemébe nézel, mit látsz benne? Ha van benned némi önbecsülés, akkor azt nem lehet elnyomni, az ott motoszkál benned és nem hagy nyugodni. És ha nem teszel semmit, akkor mardosni fog belülről valami nyugtalanító, fojtogató érzés, amit úgy hívnak: lelkiismeret. A bűnösség tudata, hogy amikor tehettél volna valamit, akkor te nem tetted, kussoltál, mert féltél a következményektől. Mert magyarázat és kifogás az mindig lesz, azt a legkönnyebb gyártani. De megítélni nem te fogod magadat, hanem az utókor. És akkor nem lehet majd félrenézni.

Már egyszer megosztottam , de most nem lehet ennél aktuálisabb ez a bejátszás az egyik kedvenc filmemből. Csak a dátumot kell kicserélni november 5-ről március 15-re.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.