Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És akkor a békemenet megnyeri a választást

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt mindenkinek! Az a jó hír, hogy ma is hétvége van, vagy valami ilyesmi. Lehet pihenni, akinek van rá lehetősége. Dúró Dórának nincs kedve pihenni, most is hirdeti az igét. Most nem könyvet darál – pedig igény biztosan lenne rá -, hanem küzd a covid elleni védőoltás ellen.

Míg az emberek többsége éppen a korlátozások lazításának örül, és a szomszédunkban zajló háborút figyeli, addig a kovidizmus a WHO-n keresztül készíti elő a terepet a kényszeroltás következő hullámához. (MTI)

Szerintem is ez jelenleg a legnagyobb bajunk. Azt is írta a kiváló politikusasszony, hogy szavazzunk rájuk, és ha bejutnak a parlamentbe, majd jól megvédenek minket a „beinjekciózástól”. Én remekül ellennék azzal is, ha a honatyák a feladatukat végeznék, a kormány kevesebbet – sokkal, de sokkal kevesebbet – élne vissza a hatalmával, ha sikerülne visszaszorítani a korrupciót, a maffiát és a diktatúrát. És persze a gyűlölködést, valamint a tudatlanságot. Mert ezekből bőven több van, mint amennyit még józan ésszel el lehet viselni.

Ha már Dúró Dóra beverekedte magát a reggeli bosszankodásba, egészen szimpatikusnak találtam volna, ha nem az oltástól, hanem a morálisan lepusztult alkotmánybíróságtól akarna megvédeni. Szerintem a világon nincs más olyan ország, ahol ez a szerv – bárminek hívják máshol – teljesen normálisnak találja, hogy a kormány az oltásra regisztrált e-mailcímeket propagandához és az ellenzéki pártok mocskolásához használja fel. Én például rohadtul nem tartom ezt normálisnak, de még elfogadhatónak vagy tűrhetőnek sem.

Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter arról mesélt, hogy az orosz jegybank devizatartalékainak feléhez nem fér hozzá jelenleg a kormány, de nem baj, mert a másik fele Kínában van, és nekik nagyon remek egymással a kapcsolatuk. Ha már amúgy is mikrofont látott a miniszter, mindjárt beleszavalta azt is, hogy a velük barátságtalan országok felé fennálló tartozásukat csak rubelben hajlandóak megfizetni. Ez szerintem remek döntés, biztosan egymást fogják taposni a nemzetközi befektetők a háború után, amikor Oroszországnak égető szüksége lesz a külföldi tőkére. Hátha megint támad valami jó ötlete a kormánynak, és mondjuk kagylóhéjban vagy kavicsban fizeti meg az adósságát egy későbbi időpontban. Nincs is annál szebb, mint amikor egy teljhatalmú vezető megbuggyan és erősebbnek hiszi magát, mint amilyen, okosabbnak is hiszi magát és sorra hozza az idióta döntéseket, melyekkel letarolja a saját országát, de még a következő kormányt is lehetetlen állapotba hozza. És most nem csak Putyinról beszélek ám.

Mondanám, hogy kis színes, de sajnos nem az. Tolcsvay László, a jelenkori nemzeti dalnokok által összehozott – szerintem meglehetősen szánalmasra sikeredett. Mármint a klip szánalmas – Nemzeti dal feldolgozásának eredeti szerzője bejegyzést tett közzé a Facebookon, melyből kiderül, hogy őt aztán nem kérdezték meg arról, hogy vihetik-e a feldolgozását, de neki bizony nem is tetszik a Nagy Feró és egyéb honi művészek által eldalolt verzió, alighanem magára rántotta a Párt haragját. Egyáltalán nem lepne meg, ha valamelyik mocsármédia – de inkább az összes, mert ez így működik az élet napos oldalán – lerántaná a leplet Tolcsvayról. Hamarosan megtudhatjuk, hogy az anyja, esetleg ő maga egy kulák malomtulajdonos szeretője volt, túrta az orrát az oviban, jóban van Sorossal és Gyurcsánnyal, esetleg szimplán csak hazaáruló. De az nagyon.

Az jutott eszembe, hogy valamiért még a lopás sem működik tökéletesen, legalábbis amikor zenéről van szó. Ez talán még a kezdetektől ered, amikor a Fidesz lenyúlta a Roxette Listen To Your Heart című dalát. Sőt, nem csak a dallopás nem megy, a dalszerzés sem. Emlékszik még valaki a Barackfa dalra, ami az Összetartozás dala néven óhajtotta megdobogtatni a pitvarokat és kamrákat? Vagy a Halszagú Magyarországra? Igazából jobb helyeken környezetszennyezésnek minősülnének ezek a remekművek. De valahogy hiába futnak neki újra és újra, csak nem akar világsláger lenni egyik dal sem, de még nemzeti sláger sem. Potyognak a kukába sorra. Szerintem a szívszaggató izét, az egy-vérből-valók-vagyunk kornyikát, amire fel kellett volna állni, ha megszólal, azt is legfeljebb a fanatikus fideszesek hallgatják. Ami nem is baj, csak a négy fal között csinálják.

Most jött el a pillanat, amikor nekem is kicsordult a kalucsnimból a fideszes kimaradunkaháborúból-csakmimaradjunkkiaháborúból mantra. Valaki szóljon már a vezérnek, hogy ki fogunk maradni. Már amennyiben Putyin haverja nem lépi át az unió és a NATO határait. Jelenleg nem a kimaradás a feladat, hanem annak megakadályozása, hogy Putyin világháborút szabadítson a világra. Mindenki ennek a szörnyűségnek az elkerülésén dolgozik, a magyar kormány feladata is ez, nem a jajveszékelés.

Már csak egyet kell aludni, és jön a békemenet. Orbán Viktor, és a facebookos posztja szerint a kőoroszlán már nagyon várja. Bevallom, nem értettem, mit remélnek a menettől, mi fog változni. De Orbán oldalán egy fidelitasos komment megvilágította:

Ott találkozunk és megmutatjuk mennyien vagyunk! Előre látom, hogy nem tudja majd megmagyarázni a baloldal!😅

Hogy akkor mit kellene megmagyarázni a baloldalnak? Kit érdekel, hogy húszezer vagy százezer embert sikerül odacipelni? Csak propaganda, logisztika és közpénz kérdése, abban pedig könyékig turkál a kormány. Egyedül az számít, hányan mennek el szavazni. Legalábbis én nem tudok arról, hogy mostanában a békemenet fog kormányt választani. Mindössze az fog történni, hogy a kisajátított nemzeti ünnepen kitűzik a fideszesek a kisajátított kokárdát, és sétálnak egy jót. Egészségükre. Ha nem lesznek ott elegen – én nem tudom, hány embernek kellene menetelnie -, legalább lesz mire fogni, ha harmadikán bukni talál a vezér. A békemenetesek tehetnek róla, nyilván. Várom nagyon a fejleményeket. Ja, mégsem.

Ellenben kellemes ébredezést és további jó pihenést, szép napot kívánok mindenkinek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.