Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Elég hülyének nézni a vidéki szavazót

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ha és amennyiben az ellenzéki összefogás vereséget szenved három hét múlva, ennek okai már most világosak

– ez áll Szentesi Zöldi László propagandista friss irományában. Tény, hogy az ellenzék igen sok hibát elkövetett az elmúlt időszakban, de ezen hibák közül lényegében egyet sem sikerült felsorolnia, hiszen fogalma sincs arról, hogy mi az, ami megkülönbözteti az ellenzéket a kormánypárttól. Azzal sem számol, hogy Orbán lényegében annyi pénzt költ a Fidesz kampányára közpénzből, amennyit csak szeretne, ehhez képest olyan ócska, bugyuta, ostoba kampányt sikerült összerittyentenie, hogy az nem mindennapi. Én most szinte friss szemekkel látom ezt az egészet, hiszen nemrégiben érkeztem haza Magyarországra, és mással sem találkozom közvetlen közelről, mint kormányzati propagandával, amely annyira átlátszó, hogy kínomban tényleg csak nevetni tudok.

De akkor mire is gondolhatott ez a zseniális kormánypárti propagandista? Nem is húznám tovább az olvasók idejét, lássuk ezeket a pontokat szépen, sorban.

A kormányoldallal szemben nincs érvényes és tartalmas üzenetük az ország számára, programjuk esetleges és tartalmatlan, ráadásul nem jut el az emberekhez, senki nem tudna három fajsúlyos és komoly választási ígéretet említeni tőlük.

Mégis mi a kormány üzenete a magyar szavazók felé? Előre, nem hátra? Vagy mi a búbánat van mindenhol kiplakátolva országszerte? Lehet, hogy kegyetlenül frappánsnak gondolták ezt, de ha az elmúlt 12 évben nem sikerült előre menni, akkor már nem mindegy, most merre megyünk? Ezek a szerencsétlenek 12 éve a múltról beszélnek, leragadtak Gyurcsány Ferencnél és még a mai napon is őt hibáztatják azért, mert 12 év alatt nem sikerült rendbe tenniük semmit. Ezek nem előre néznek, vagy haladnak, hanem hátrafelé, pont ezért is nevetséges, hogy pont ezzel a kampányszlogennel sikerült valamelyik zseninek előállnia. Aztán ott van a választási program, ami a Fidesznél nem is létezik, tehát miről beszél ez a szerencsétlen? Menjen csak fel bárki a Fidesz oldalára és linkelje már be nekem legyen szíves a Fidesz választási programját, én ugyanis ilyet nem találok. Az ellenzéki összefogás programja viszont könnyen elérhető.

Szemmel láthatóan képtelenek kiegyezni egymással. Látványos, nyílt veszekedéseik pártjaik és gondolatformáló embereik között a kampányban azt a nézetet alakítja ki, hogy összefogás helyett marakodnak, nem kedvelik, ellenfélnek tekintik egymást.

Ez annak az eredménye, hogy az összefogás egy koalíció, tehát ott olyan pártok emberei vannak, akik sokszor nem értenek egyet egyes kérdésekben, ezért kommunikációra és kompromisszumokra van szükség. Ezzel szemben a kormány egyetlen pártból, sőt egyetlen emberből áll. Orbán Viktor dönt minden kérdésben, őt megkérdőjelezni nem lehet. Kiszavazni a pártból nem lehet, ellenkező véleményen lenni nem lehet. Ilyen az, amikor egy párt nem pártként funkcionál, hanem maffiaként/vallási szektaként, hiszen ott csak olyanok vannak jelen, akik lemondanak valódi véleményükről azért, hogy pénzhez és hatalomhoz juthassanak. A kommunikáció és esetleges ellenvélemény nem a marakodás, hanem a demokrácia jele, amely nyomokban sem érhető tetten a kormánypártban.

Képtelenek kezelni az elmúlt tizenkét év eredményeit, az már nem elég, hogy minden rossz, hiszen magyarok milliói érzik felemelkedésnek a 2010 óta óta eltelt időszakot.

Igen? Jó tudni, hogy 2010 óta emelkedünk. Azt nem tudom, hogy hova, meg mi van, de ha ez az ember azt mondja, akkor biztosan így is van. Hiszen Ausztria is már belátható közelségbe került, fizikailag legalábbis, hiszen továbbra is a határ túloldalán vannak, a mai napig látjuk őket. Gazdaságilag és életszínvonalban már nem annyira, sőt, ha lehet, talán még távolabb is kerültünk tőlük ebben a nagy felemelkedésben. Lehet olyan magasra emelkedtünk, hogy megfeledkeztünk arról, hogy hol is vagyunk. Az infláció rekordokat döntöget – így volt ez a háborút megelőzően is -, hatósági árakat kellett bevezetni, a nyugdíjak siralmasan alacsonyak, nem beszélve a tanárok fizetéséről, vagy az egészségügyi dolgozókéról. A minimálbér ugyan emelkedett, de európai viszonylatban továbbra is a lista legvégén vagyunk, pedig a gazdasági növekedés nem ezt vetítette előre.

Lett sok stadion országszerte, meg új templomok is kinőttek a földből, de hol van ez a nagy szárnyalás? Azért, mert fel lehet venni CSOK-ot, vagy kérhetünk pénzt azért, mert babát várunk? Ezekkel a már egyébként is tehetősebb családokat tették még tehetősebbé, ami nem titkolt céljuk volt egyébként. Ha olyannyira szárnyalnánk, nem alamizsnával kellene kiszúrni a nyugdíjasok szemét, meg rezsicsökkentéssel kellene szavazatokat nyerni, hanem azzal, hogy az emberek egyszerűen a fizetésükből vagy nyugdíjukból is milyen nagyszerűen meg tudnak élni. Ilyet én nem nagyon tapasztalok, vajon miért nem? Ha szárnyalunk, akkor azt mindenkinek éreznie kellene, nem?

Az ország és különösen a vidék kóros meg nem értése, helyenként gyűlölete megerősítette szűkre szabott ideológiai elkötelezettségeiket, Emiatt eltávolodtak a való élet problémáitól, ami rettenetes csapás a mindennapokban, érvényteleníti megszólalásaikat, marginalizálja közéleti jelenlétüket, mindenféleképpen súlyos csapás választás idején.

És igen, Orbán megérti a vidéket. Hogy ez mit is jelent? Azt, hogy teljesen hülyének nézi őket. A választások előtt zsarolja, megfenyegeti őket a polgármesterei által, alamizsnát ad nekik, hogy emlékezzenek, ki is segített rajtuk. Járja a falvakat, hogy disznóvágáson próbálja tudatosítani az emberekben, hogy ő is csak egy egyszerű parasztember, csak sok munkával az ország vezetésébe dolgozta fel magát. Orbán úgy érti meg a vidéki szavazókat, hogy ostobának tekinti őket, és tényleg mindent elhitet velük. Szavazói  jelentős része is ebből a közegből kerül ki, ami nem titok, nélkülük soha nem nyerne választásokat, pont ezért dolgozik azon a mai napig, hogy nyomorban és sötétségben tartsa őket, hiszen akkor négyévente elég egy zsák krumpli, vagy egy rakomány tűzifa ahhoz, hogy a drága szavazó a jó helyre húzza be az ikszet.

Hogy akkor mégis ki nyerheti a választásokat? Hamarosan ki fog derülni, mindenesetre a Fidesz kampánya másról sem szól, mint az ellenzék és az ellenzéki szavazók iránti gyűlöletről. Ha ezzel is sikerül nyerniük, akkor az ismételten meg fogja mutatni, hogy milyen állapotban van jelenleg a magyar társadalom. Orbán nyert már választást választási program nélkül, most is pontosan erre készül. A gyűlölet terjesztése sokszor kifizetődőbb, mint egy választási programé. Sajnos.