Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem lehet könnyű ebben a tudathasadásban élni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„Azon gondolkozom negyed órája, mit érdemel az, aki agymosottnak nevezi a közmédia nézőit? Na, agymosottaknak és nem agymosottaknak, jön az időjárás-jelentés!” (by Németh Balázs trafiktulajdonos, közmédiás hírolvasó)

Na vajon mit érdemelhet, Balázs? Megkövezést? Botozást? Esetleg bitót? Mi a faszt érdemelhet Balázs, de tényleg? Te oly könnyen pofázol kifelé a 130 milliárdos dobozból, hogy azt még Kövér László is megirigyelhetné. Pedig ő még elhallgattatni is tud, ha akar, mert van neki némítója, és akkor csak ő tudja kioktatni azt, akit éppen nem bír elviselni. Ha jól telt az éjszakája, akkor csak kicsit, ha nem annyira, akkor nagyon. Ti annyira demokratikusak vagytok és úgy is viselkedtek egy olyan pozícióban, ahol önmérsékletet, pártatlanságot és elfogulatlanságot kellene produkálnotok, mintha ezért kapnátok a fizetéseteket. Ja, bocs, ezért kapjátok. Hajlamos vagyok néha megfeledkezni arról, hogy itt az illiberalizmus nyugati zászlóshajójában ez az elvárás. Hosszú barna nyelv, szervilizmus, felsőbbrendűség, gőg. Végül is a feladat adott: nyomni a putyini propagandát, hergelni a híveket, és minél jobban lejáratni az ellenzéket. Bár mondjuk valahol jogos a kérdés: hogy lehet mosni annak az agyát, akinek nincs? Ez ebben a kontextusban még nekem sem jutott eszembe.

Aztán itt van a másik nagyon érdekes kérdés, ami ezekben a háborús időkben nem hagy nyugodni: miért árasztotta el az oldalunkat ez a rengeteg közmédiából tájékozódó agysebész. Mardos a kérdés: vajon mit keres itt ez a rengeteg Kreml-propagandát terjesztő troll? Eleinte nagyon idegesített, aztán rájöttem, hogy tulajdonképpen köszönettel tartozunk nekik. Először is, minél többen kattintanak bele a cikkekbe, és elborzasztásul megosztják, az annál több helyre jut, el így talán olyanokhoz is, akik eddig még nem olvastak minket. Köszönjük. Fontos szempont, hogy azok, akik nem a megszállott és vallási fanatizmus szintjén imádják Orbánt és a Fideszt, elolvassák a mondandónkat és talán elgondolkodnak egy pillanatra. Oly sokszor mondom, bár teljesen kézenfekvő: nem azokat kell meggyőzni, akik tisztában vannak  a valósággal, hanem azokat, akik kóvályognak a világhálón, és nem tudják ki kivel van. Ha csak egy, azaz egy embert is gondolkodásra tudunk késztetni már megérte. Nyilván nem a barlangban akarunk fáklyával világosságot teremteni, de hátha. Bár kétlem, mert az itt lassan törzsvendégként trágárkodó, gyalázkodó, habzó szájú fotelharcosoknak egy 1000 wattos halogénlámpával sem lehetne világosságot teremteni a két fülük közötti űrben. Ez van. Van, aki menthető, és van aki nem. Bár most meglehetős a zavar a birodalmi erőben, hiszen szédeleg a nyáj, annyi lett hirtelen az egymásnak ellentmondó információ, hogy feldolgozni sem tudják, így megint egyszerűbb azt mondani, hogy Soros. Vagy Gyurcsány. Ez bőven elég. Meg az M1 előtt ülni és cinkosan bólogatni Németh Balázzsal.

Ennél jobban már csak azt szeretem, amikor nekiállnak szidni minket, mert ugye mi – mint Kolozsvári Szalonna – a koromsötét agyakban büdös románoknak számítunk, úgyhogy ne ugassunk. Na ez az a szint, amire nehéz szavakat találni. Nem kicsit furcsa ezektől a Nagy-Magyarország térképbe tekert profilképpel nyomuló hazafiaktól, akik visszaállítanák a Trianon előtti állapotokat, hogy úgy románoznak, mintha az életük függne tőle. Jönnek fürtökben, és meg akarnak sütni minket, hörögnek, hogy román létünkre ne mocskoljuk be Kolozsvár nevét. Na emberek! Ti, akik itt az internet anonim zugaiban a leghangosabbak vagytok, nos, ti vagytok a legnagyobb magyar- és idegengyűlölők, akik szerint magyar csak az lehet határon innen és túl, aki ugyanazt gondolja, amit ti. Hivatalból. Nem lehet könnyű ebben a tudathasadásban élni, miközben két összetett mondatot nem tudtok helyesen leírni az anyanyelveteken – írásszakértő legyen a talpán, aki képes megfejteni az átkozódásaitokat. Legalább a látszatra adnátok. Nem elég a Horthy-imádat és az Ismerős Arcok póló. Kicsit legyetek már hitelesebbek! Így nem lesz újra nagy a magyar.

Aztán a másik problémám ezzel a sok hazafival az, hogy úgy veszem észre, kollektíven be vannak szarva. Hát hol van a sok harcos, hungarista kemény gyerek, akik felgyújtják a stadiont, ha veszít a válogatott? Srácok, most van rátok szükség! Lehet, hogy bajban a haza. Ehhez képest most stratégiai nyugalom, meg mi kimaradunk a háborúból, és különben is itt ne vigyenek át halált okozó fegyvereket, mert még a végén nem tudunk elsunnyogni a susnyásba. A legnagyobb utcai harcos vezéretekkel az élen, aki békeidőben libernyákokat kap fel a hátára fél kézzel, és még Putyin valagát is patyolat tisztára nyalta az elmúlt években. Mitől féltek? Eddig mindenki oda meg vissza volt Putyin elvtársért, most meg kollektíven mindenki be van szarva? Mentegetitek és éltetitek, az ukránokat meg úgy szidjátok, mintha legalábbis tudnátok, mi történik ott éppen most. És mi vagyunk, akik hergelünk, meg álhíreket terjesztünk itt?

Az a baj a vezéretekkel, hogy azt hitte, az a háború, hogy kimegy Brüsszelbe, ott hazudozik, aztán hazajön és itt is ugyanazt csinálja. Ti meg elhittétek neki. Hát nem. A háború az, ami tőlünk keletre zajlik, és az robbantotta ki egy személyben, akitől ti magatok alá pisiltek örömötökben, hogy micsoda nagy ember. Akinek a propagandáját hallva ökölbe szorul a kezetek. Az a buggyant agyú despota, akit Orbán idáig tökéletesen másolt, példaképnek tekintett. Sajnos azt kell mondanom, sikerült neki. De csak azért, mert tisztában volt azzal, hogy ebben az országban egyvalamivel nem sok polgártársunk rendelkezik kellő mennyiségben. Az pedig nem más, mint a józan ész. Úgyhogy remélem, továbbra sem értitek, amit mondani akarok, és maradtok tiszteletlen követőink. Köszönjük azt az emberfeletti munkát, amit a mi érdekünkben tesztek. Hogy rohadnánk meg és dögölnénk meg végre.

Na pusztulok is a szerb zsidó, hazaáruló sorosista pufajkás jóédesanyámba!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.