Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szar lehet úgy motoszkálni a sötétben, hogy fogalmad nincs, merre van a kapcsoló

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azért aki nem egészen hülye, az szerintem érti a lényeget.

A baloldal a háború oldalán áll. Mert amit ők mondanak, amit ők akarnak, az belevisz bennünket a háborúba. Ne hagyjuk!

Nem hinném, hogy ez a gusztustalan, ordas hazugság magyarázatra szorulna azoknak, akik tisztában vannak azzal a ténnyel, hogy Orbán uszkve 10 éve a putyini kottából játszik. Aki most szerintem akkora bajban van, a feje felett összecsapó globális és hazai hullámok miatt, hogy a fal adja másikat. Habony, Rogán és az egész uszításra berendezkedett szolgahad mintha belezavarodott volna a lufikutyává hajtogatott valóság és a valós történések közötti összefüggések megfelelő kommunikálásába és a magyarázatokba. Pedig az megengedhetetlen, hogy emberek, akiket eddig kemény munkával hülyítettek, egyszer csak magukhoz térjenek a mélyaltatásból, és közöljék, hogy mindent éreznek, ami velük történik. Mindent amit eddig nem. Vissza kell szenderíteni a pácienst a mesterkélt álomvilágába, és gondoskodni kell számára a tér és idő megfelelő hajlítgatásáról, nehogy kijózanodjon.

Ment eddig zavartalanul a tényként közölt ótvaros hazudozás (a mi pénzünkön) mindenféle fórumon arról, hogy Gyurcsány, Gyurcsány és Gyurcsány, aztán most egyre több csatornán jönnek szembe a fideszes valóságot felülíró háborús tudósítások arról, hogy mit művel a moszkvai diktátor haver. Orbán bűnös. Jelen pillanatban is dezinformálja a magyar adófizetőket, a magyar adófizetők pénzén. Orbán tudatosan torzítja a valós helyzetet, mert az őrá és a 12 éves oroszbarát politikájára nézve vállalhatatlan. Orbán ugyanazt a módszert használja, amit Putyin. Aki a saját népét a minap lekapcsolta a globális közösségi oldalakról. Egy átlag orosz nem fér hozzá azokhoz a felületekhez, amelyeket nem képes cenzúrázni a Kreml. Gyakorlatilag elvágta az információ áramlását a külvilágtól a saját állampolgárai elől, csak azért, hogy a saját hazug, beteg ideológiáját és kényszerképzeteit röhögve terjeszthesse. A valós hírekhez jelenleg senki nem jut hozzá, mert nem tud. Ezért is van az, hogy az orosz polgárok többségének fogalma sincs arról, hogy mi történik körülöttük. Putyin kizárólag a saját verzióját osztja a meg a népével, az ellenzéket (például Navalnijt) már börtönbe dugta, tehát konkrétan a központi narratívát kell elfogadniuk az embereknek.

Tegnap egy orosz társasággal beszéltem itt Kubában, akik elmondták, hogy nem tudtak semmit erről a háborúról, és azzal is itt szembesültek, hogy nem tudnak hazamenni, mert a járataikat törölték, a bankkártyáikat nem tudják használni. Incredible crazy, idiot Putin! Állításuk szerint el sem indultak volna nyaralni, ha ezt tudják, mert ők is félnek. Ők sem akarnak háborút és vérontást. Portugál turisták, szintén azt mondták, hogy milyen kellemetlen és szar ez a helyzet, hogy úgy kell nyaralni, hogy közben attól retteg az ember, hogy ki ne törjön a világháború. Mindenki fél. Én sem vártam még soha ennyire, hogy hazamehessek.

De visszakanyarodva Orbán felelőségére, amit – mint mindig, ha kínos és vállalhatatlan a helyzet – természetesen Gyurcsányra és a baloldalra hárít, semmivel sem különb mint a botoxolt barátja. Orbán kvázi a NER alá gyűrte be a médiapiacot a megyei napilapoktól a hajdani közszolgálati médiáig, ahova egyetlen ellenzéki képviselő vagy a rendszerére kritikus személy be nem teheti be a lábát. Amikor erre kísérletet tettek annak idején az ellenzéki politikusok, egész egyszerűen kibaszta őket, majd golyóálló üveggel ellátott biztonsági kapukat szereltetett fel, hogy még véletlenül se tudjon bejutni senki, aki szerintük nem oda való. Hozzáteszem: alkotmányos joguk lenne ehhez a politikusoknak. Kérdezem én: miért teszi mindezt Orbán? Miért csak az ő dörgedelmes hazugságaival és uszításával van tele a közmédia 12 éve?

Kedves trollok! Ha semmi máson nem, legalább ezen próbáljátok meg elgondolkodni. Tudom, nehéz feladat, de mégis. Mikor és milyen témában láttatok, vagy hallottatok utoljára ellenzéki politikust élő adásban megszólalni? Egy demokratikus országban – a mienk nem az, legfeljebb papíron – alapvetés kellene hogy legyen. A közszolgálati médiának függetlennek és objektívnek kellene lennie, ehhez pedig arra lenne szükség, hogy mindkét oldal elmondhassa a saját verzióját. A közszolgálat nem valamely párt, nem a kormány kiszolgálását jelenti, hanem korrekt tájékoztatást. Ehhez képest az ellenzéki politikusokat csak akkor látni, hallani a közmédiában, ha éppen valami összevágott, manipulált, hazugság videót tesznek közzé róluk úgy, hogy az érintett nem tud reagálni, nem tudja megvédeni az álláspontját. 12 éve, de legalább nyolc éve egészen biztosan Brüsszel-ellenes, Nyugat-ellenes oroszpárti hablatyot kap a néző, hallgató. 12 éve kizárólag Orbán és a slepp észosztását, beszédeit, agymenéseit lehet látni, hallani, semmi mást. 12 éve egyetlen, a kormányt kritizáló hír nem ment le a közszolgálati rádióban vagy a tévében.

Nem vélemény, hanem ténymegállapítás, hogy Orbán Putyin kottájából játszik, és a hangszer is ugyanaz. Maximum nem nagybőgő, csak hegedű, de a lényeg ugyanaz, a dallam ugyanaz. Mi kell ahhoz, hogy ezeket a kézenfekvő tényeket ne lássa valaki, cserébe kritika nélkül imádja a bálványt? Putyin is ezért tudott hatalomban maradni, mert megfélemlített, elhallgatatott, dezinformált, hazudott. Mennyire lehet hinni egy olyan embernek, aki egyszer azt mondja, a NATO majd megvéd minket, majd pár nappal később pedig, hogy aki azt hiszi, hogy a NATO megvéd minket, az téved. A stratégiai nyugalom, a gyávaság és jellemtelenség világbajnoka. Ez nem politikai erény, nem államférfihoz méltó viselkedés, hanem gyávaság és a haza érdekeinek elárulása. Aki ennyire nem mérte fel, hogy mi lesz a következő lépése a nagy haverjának. Aki most is ott sündörög az ellentmondásba csomagolt szervilis kinyilatkoztatások, a de minket ugye nem szopatsz meg, Vlagyimir? típusú gyáva kéztördelések erdejében. Akinek most improvizálnia kell, mert nem kap parancsot a cártól, hogyan tovább, és ha kap is már nem fickándozhat az Európai Unióban, ha jót akar magának.

Kétségtelenül szar lehet úgy motoszkálni a sötétben, hogy fogalmad nincs, merre lehet a kapcsoló. Állítom, ha minket akarna lerohanni az orosz despota, Orbán lenne az első, aki elhúzna az országból a sleppjével együtt. Akik meg itt maradnának a hívei közül, azok gyáván és meghunyászkodva, harc nélkül adnák át az országot Putyinnak. Lehet, hogy még örülnének is, mint annak idején a hazánkat felszabadító orosz hadseregnek. Mert legalább nem Brüsszel.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.