Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem működik a struccpolitika

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt, már csak azért is, hogy legalább valami megmaradjon abból a – mostanihoz képest normális – életből, ami egy héttel ezelőtt még olyan biztosnak tűnt. Már itt, a legelején szeretném kijelenteni: néhány napja még úgy gondoltam, nem fogok az eddiginél jobban szégyenkezni azok miatt, akik közpénzből kapják a fizetésüket. Mostanra kiderült, hogy de. Simán. Kezdve Németh Szilárddal, aki fideszes esőkabátban pózol egy halom adomány fölött, amit civilek hordtak oda a menekültek megsegítésére, de a Fidesz ínyesmestere kampányol vele, diszkréten a képbe lógó kampányfotóval, rajta Németh nagy kopasz feje és felette a felirat, hogy merrefelé kell menni. Tehát megint az van, hogy az emberek összeadják, a politikusok learatják a dicsőséget. És Varga Juditról még nem is beszéltem, aki a migránsokkal riogató plakátok csodás színét használva posztolta ki a közösségi oldalára a maga szerény módján, hogy befogadott egy kárpátaljai családot a saját otthonába. Sokan tettek így az országban, sokan segítettek és segítenek erejükhöz és lehetőségeikhez képest, vagy azt bőven túllépve. Csak éppen mások nem hencegnek vele, pláne nem ilyen ízléstelen módon. Talán nem ezzel a módszerrel kellene választást nyerni, bár ez magánvélemény.

Miközben Putyin gyakorlatilag atomtámadással fenyegetőzik:

„A vezető NATO-országok vezető tisztségviselői a hazánknak címzett agresszív kijelentéseket is megengednek maguknak, ezért megparancsolom a védelmi miniszternek és a vezérkar főnöknek, hogy az orosz hadsereg elrettentő erőit helyezzék át különleges szolgálati módba” – mondta az orosz elnök a Kremlben a Szergej Sojgu védelmi miniszterrel és Valerij Geraszimovval, az orosz fegyveres erők vezérkari főnökével folytatott megbeszélésén. (MTI)

a propagandamédia – különös tekintettel a Századvég szériában gyártott véleményeire – azon vergődik, hogy amennyiben nem Orbán Viktornak hívják április második felében a miniszterek elnökét, akkora rezsidrágulás lesz, hogy az valami beszarás.

Tegnap este Orbán Viktor interjút adott az M1-en, megnyugtatta a híveit, hogy mindenki le van szarva, csak mimagyarok járjunk jól, és nem lesz vége a rezsicsökkentésnek, ha rá szavaznak. A műsorszám legviccesebb eleme a riporter néni volt, aki valamiért nem jól tanulta meg a spontán kérdéseket, ezért eléggé amatőr teljesítményt produkált, de oda se neki. Az jutott eszembe, ha Putyin nem bombáz le minket, végső soron eléri, amit senkinek nem sikerült eddig. Egységbe hozza az Európai Uniót. A közösség légterén nem haladhat át orosz gép (plusz Kanada is lezárta a légterét), korlátozzák az orosz médiaplatformok terjedését. Miután a magyar hadvezér elmesélte a tévében, hogy azért nem küldünk fegyvereket Ukrajnának, mert nincs feleslegünk (és a komplett mocsármédia azon rugózik, hogy az ellenzék és külön Márki-Zay Péter fegyvert küldene, a nemzetgyilkos), Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke bejelentette, hogy az Európai Unió fegyvereket küld Ukrajnának, hogy védekezni tudjanak az agresszor ellen. Bónuszként Törökország Ukrajna mellé állt – NATO tagként nem is nagyon volt más választása – és bejelentették, hogy lezárták a Boszporuszt.

Minden reggel abban a reményben ébredek, hogy hátha jobb a helyzet, mint este volt. De nem jobb, tombol az őrület. Senki nem gondolta szerintem, hogy oly sok évvel a világháború után ismét ilyesmivel kell szembenéznünk. Elég hozzá egyetlen háborodott, és sarkaiból fordul ki a világunk. Ha ennek vége – mert vége lesz -, mindent meg kell tennünk, hogy többé ilyen elő ne fordulhasson.

Miközben háború van, egyetlen lépésre vagyunk a világháborútól, a mocsármédia választást akar nyerni Orbánnak. Az égvilágon semmi más nem érdekli őket, kizárólag az ellenzék ekézése. Nem is akármilyen módon és stílusban. A PestiSrácok és a nyolcas még ebből a dicstelen sorból is kiemelkedik, őszintén szólva nem is értem, ember hogy képes arra, amit ők művelnek. Lényegében módosítottak egy keveset a bevált, régebbi recepten, amikor azt üvöltötték, hogy az ellenzék oltásellenes, és a magyar emberek halálát akarja mindenki, aki nem kormánypárti. Most az a mantra, hogy az ellenzék háborúba küldené az embereket, miközben azon munkálkodnak, hogy se oltóanyag, se gáz ne legyen mimagyaroknak. Némelyik firkász már ott tart, hogy nem is történt semmi különös, csak az óvónője szerint hároméves korában buta (tényleg fel nem foghatom ezt az emberi mélységet) Márki-Zay Péter és Amerika találta ki, hogy riogasson vele. Az mindenhol evidencia, hogy szarni kell az egészre, egyetlen cél lebeghet a kormány szeme előtt: mimagyarok ússzuk meg, maradjunk ki belőle, legyen rezsicsökkentés, Paks2, barátság Putyinnal.

Rossz hírem van. Nem fog működni a dolog, még mimagyarok sem tehetünk úgy, mintha itt sem lennénk. Állni kell valahová, el kell dönteni nekünk is, mit akarunk. És nem fogjuk megúszni, ezt már senki nem fogja megúszni, senki nem tud kimaradni belőle. Aki abban bízik, hogy ha Putyin őrületében megpróbálja lerohanni Európát, akkor Magyarországot kikerüli, tekintettel az Orbán-kormánnyal ápolt jó kapcsolatára és tekintettel arra, hogy a magyarok nagyon szeretnének kimaradni ebből, az nagyon, de nagyon súlyosan téved. Ezt a háborút senki nem akarta, csak Putyin. Most sincs szó arról, hogy valaki is akarja, hogy van olyan őrült, aki örül neki. Nincs. Ezt meg kell állítani, mert csak rosszabb lesz. A fizikai harcból – remélem – ki lehet maradni, az egyéb döntésekből és szankciókból nem. Az is biztos, hogy nem most, nem ezekben a napokban kell választást nyerni, és nem a pártmédiának kell választást nyernie. És még valami világos, vagy világossá válik hamarosan sokak számára. Bármi, a legszarabb koalíció is jobb egy ország számára, mint egyetlen vezető, akinek teljhatalma van.

Jó ébredezést mindenkinek, mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.