Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Legyen inkább zűrzavar

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt mindenkinek! Mondanám, hogy békét és nyugalmat, de tartok tőle, hogy most ez nem az a pillanat, amikor az én kívánságaim sokat nyomnának a latban. Igaz, eddig sem ez volt a szempont. Különös nap volt a tegnapi. Miközben Európa igyekszik megakadályozni egy olyan konfliktus kiteljesedését, ami az egész kontinens biztonságát veszélyeztetheti, a magyar külügyminiszter Svédországban gyárlátogatáson vett részt. Biztosan borzasztóan fontos volt. Az igazságügyminiszter ellenben centit vágott, mint a katonák leszerelés előtt. Csak ő nem leszerelni szeretne, hanem maradni a hatalomban.

40 nap‼️
📌 Zűrzavar helyett rend, megszorítás helyett lehetőség, a “merjünk kicsik lenni” politikája helyett erős és bátor Magyarország.
➡️ Ez az elmúlt tizenkét év mérlege.
🗳 40 nap múlva arról döntünk, hogy tovább megyünk-e ezen az úton vagy hagyjuk, hogy visszatérjen a kudarcos múlt, a zűrzavar és a megszorítások.
Előre menjünk, ne hátra! 🇭🇺✌🏻 (Facebook/Varga Judit)

Biztosan velem van a baj, de sokkal inkább elfogadom a zűrzavart mint azt, amit Varga Judit rendnek nevez. Amikor egy ember – vagy akár több ember – akar mindenben dönteni helyettem, az én megkérdezésem vagy meghallgatásom nélkül, amikor egy kormánynak nevezett képződmény kedve szerint ugat bele bármibe, amihez semmi köze nincs, amikor egy maroknyi senki dönti el, hogy ki a jó és ki a rossz, ki a magyar és ki idegen ügynök, az nem rend. Az diktatúra.

Szintén tegnap jött szembe velem az alábbi poszt, de meg kell mutatnom, mert szerintem mindent elárul arról, hogy micsoda szellemi tőkére épül a NER, miféle végtelenül okos hazabölcseinek adjuk a sokmilliós fizetést a saját adónkból:

Facebook/Németh Szilárd

Nahogy akkor: a Parlament nagy kezdőbetűvel sehová nem indul, mert az egy épület. Éppen olyan stabilan áll a helyén, mint Brüsszel. A Parlamentben, a plenáris ülésen (ami kezdődik, és nem indul) tudomásom szerint egytől egyig mindenki magyar, az alighanem a képviselővé választhatóság egyik feltétele. Ha az amatőr gasztropuccsista arra gondolt, hogy a fideszesek ott a magyarok, az ellenzékiek nem, akkor egy okkal több, amiért vissza kell őt terelni a munkaerőpiacra, és a képességeinek megfelelő bérért kell dolgoznia, nem a mi adónkból hömbörögni.

Miközben a Fidesz választást akar nyerni, ennek érdekében bármit és mindent megtesz, többek között a parlamentben bohóckodnak és szarják telibe a vállalkozókat, akik belerokkannak az üzemanyagok árának befagyasztásába:

Jóváhagyták a bukaresti kormánypártok, hogy Romániában ideiglenesen a felére csökkentsék az üzemanyagokra kivetett jövedéki adót – jelentette be Facebook-oldalán kedden Adrian Caciu pénzügyminiszter. (MTI)

Fura gondolkodás, nem? Pedig biztosan ott is megtehette volna a kormány, hogy a mások faszával veri a csalánt. Legfeljebb ott az emberek ezt nem viselték volna olyan békésen, mint mimagyarok. És még nincs vége az izgalmas híreknek. A dolgok jelenlegi állása szerint sem Marine Le Pen, sem Eric Zemmour nem tudta még összegyűjteni a szükséges számú ajánlást ahhoz, hogy indulhassanak az elnökválasztáson. Jövő hét péntekig még begyűjthetik a hiányzó ajánlásokat, de mindkét jelölt-jelölt azt nyilatkozta, nagyon aggódnak, hogy ez nem fog sikerülni. Osztozom az aggodalmukban és szurkolok nekik. Ja, mégsem. Szerintem utolért őket egy titokzatos kipcsak átok. Akivel nemzetünk önjelölt megváltója mostanság baráti viszonyba keveredik, annak reszeltek. Szegény Salvini is hogy el van tűnve. Mi lesz így a szép tervvel, a szélsőjobbos összevisszafogással világszintűleg? Szörnyű veszteség az emberiségnek.

Az MNB friss becslése (jóslata? tippje?) szerint a februári infláció elérheti a 8,5 százalékot. Azt még nem lehet tudni, hogy Gyurcsány, Bajnai, Karácsony vagy esetleg Kálmán Olga tehet róla, de remélhetőleg hamarosan valaki el fogja árulni nekünk is. Talán Hollik István, vagy aki aktuálisan gazdasági szakember lett hirtelenváratlanul. Az biztos, hogy a sohatöbbébaloldal a bűnös, ennek a gaztettnek a precíz receptje később kerül nyilvánosságra. Esetleg majd kijön egy Fidesz közlemény, miszerint azabaloldalbeszél, elvettékatizenharmadikhavinyugdíjat, bezártákazösszeskórházat, huszonszázszorosáraemeltékarezsit, olcsócsirkefarhát. Ja nem, ez utóbbi a kormánypárt jótéteménye. 12 éve minden az ő felelősségük, több mint szánalmas visszamutogatni minden alkalommal, amikor elszúrnak valamit. Talán ez gátolja őket abban, hogy átgondolják, hol a hiba, és kijavítsák.

Bizonyára feltűnt, hogy igyekeztem nagy ívben kerülni Putyint is, az Iványi Gábor körül zajló csatározást is. Tudatosan tettem, éppen eleget beszéltünk és fogunk még beszélni ezekről a témákról a nap során. És a nap most indul – mint Szilárdnak a Parlament -, úgyhogy jó ébredezést, amennyire lehet, nyugalmas, szép napot kívánok mindenkinek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.