Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Előállt az a helyzet, amikor nem sunnyoghat tovább Orbán, oda kell állnia valaki mellé

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt, kacajokkal tarkított keddet kívánok mindenkinek! Magamnak is. Ma kezdi meg utolsó ciklusát a parlament ebben az összetételben. A vége március 10-én lesz, amikor a bátrak megszavazzák szépen Novák Katalint köztársasági elnöknek, aztán lehúzzák a redőnyt, hogy majd az új kormány húzza fel a választások után. Addig azért még nyugodtan lehet izgulni, hogy mi okosat találnak ki a győzelem érdekében. Tegnap csak a pártmédia dolgozott, de ott is a kínkeserves gyötrődés megy leginkább, ami egy idő után átcsap vásári komédiába. Nincs abban semmi meglepő, hogy a miniferizés mellé felzárkózott a többi baromság. Kormányzati -Facebook –  szinten megint csúcsdöntés volt, a majdnem-nemátalakított bölcsisek után jött az, hogy mármeg a magántulajdont is meg kell védeni. Hogy kitől, arról nem beszél a pártvezér elvtárs, de én arra gondolok, hogy talán a villámgyorsan, látható teljesítmény nélkül gazdagodó udvartartásáról lehet szó, mert a piti tolvajok legtöbbször rendőrkézre, majd a bíróság elé kerülnek, akik sokat lopnak, azok valamiért megússzák.

Mostanság a disznótor is olyasmi, amit el akar venni a gaz unió és persze Gyurcsány Ferenc, aki lényegében egymagában az összes ellenzéki párt. Kövér László nagyon meg akart felelni a kollégiumi lábszagcimborájának, mert egy kis faluban disznótorozva odáig jutott, hogy a népek vagy adnak további éveket a Fidesznek, és akkor ehetnek jövőre is hurkát és tepertőt, vagy engedik megbukni őket, de akkor tücskön és lisztkukacon fognak senyvedni. Erre a hülyeségvonatra csimpaszkodott fel tegnapra virradóra a lakájmédia. Kezdésnek elnevezték fosnak a nem Orbán Viktor ülepének fényesítéséből karriert és megélhetést kovácsoló médiát (független objektív sajtó – f.o.s.), ezzel is bizonyítva kirívó szellemi képességeiket. Bár gyanítom, nem ők találták ki, lopták valahonnan. Na, ott tartanak ők, hogy a független sajtó már elkezdte évekkel ezelőtt az érzékenyítést, hogy hozzászokjunk a rovarevés gondolatához. Tehát tényleg (tessék elhinni, kedves drága szavazó!), ha megbukik a Fidesz, a kislánnyá átoperált fiúunokáink kukacot fognak kapni az oviban a vajaskifli helyett, és tízórai közben – tehát kukacevés közben – nőnek öltözött férfiak fogják megrontani szegénykéket. Vagy férfinak öltözött nők. A sertések eltűnnek az országból, valószínűleg emigrálnak, amikor Gyurcsány egy erővágóval felaprítja a határkerítést. Továbbá nem csak a 13. havi nyugdíjat fogják elvenni, de a 12. havit is, átírják a naptárt, amiben csak 10 hónap lesz, és betiltják a magyar nyelvet. Is. Bezzeg most van disznótor, Matolcsy csemetének luxus, sőt, bizonyos körökben kurvanagy luxus, lejjebb pedig ott az árrögzített csirkefarhát, amin nem szabad röhögni, mert mindenféle szervezetek megsértődnek mindenki más helyett.

Támadnak ám a migránsok is! Erről méltatlanul kevés szó esik mostanában, de remélhetőleg hamarosan előkerülnek az udvari migránslátók, és belesivítják az éterbe, hogy vész van. Érdekes módon az Ukrajna felől várható menekültekről egy vak hangot nem beszélnek, biztosan készülnek nagy erőkkel az esetleg bekövetkező humanitárius katasztrófa elhárítására. Csak nekünk felejtettek el szólni róla. Igaz, Szijjártó Péter azért elmesélte vadhajnalban – mielőtt felszállt volna a különgépre, mert kizárólag azzal tud eljutni Brüsszelbe -, hogy megy, aztán jól megbeszéli a fejesekkel ezt a válság-dolgot, és mi (mármint jó kormányunk, természetesen) eddig is ott segítettünk Ukrajnának, ahol csak tudtunk, pedig ők nem éppen kedvesek az ott élő magyarokhoz. Ennek ellenére lám, ad a jó kormány 120 darab lélegeztetőgépet megint, mert az majd megoldja a válságot. Értem én, van lélegeztetőgép fosásig és valamit kell vele kezdeni. Nem lehet évekig tárolni, mert mehet a kukába az összes, ami még garantáltan nem hozná lázba neréket, de ha indulna egy vizsgálat ebben az ügyben, az már sokaknak kínos lehetne. Csak remélni merem, hogy valóban működő, klinikai használatra alkalmas gépeket adott mipetink.

A fentebb írtaknál nagyságrendekkel fontosabb dolgok is történtek tegnap. A NAV lerohanta Iványi Gáborékat, kicsit – jóval – később derült ki, hogy költségvetési csalás a gyanú. Ez azért ennyire nem egyszerű persze. Először a kormány(fő) megvonta vagy meg sem adta nekik a bevett egyházi státuszt, ami miatt nem tudták gyűjteni a + adófelajánlásokat. Tiltakoztak, pereltek, meg is nyerték a pert, de a státuszt nem kapták vissza, a pénzt – amit a bíróság megítélt – nem kapták meg. Sőt, a jó kormány még csökkentette az eddigi állami hozzájárulást, ami azért jár ezeknek a szervezeteknek, mert állami feladatot látnak el. Így aztán Iványiék eldönthették, hogy a rászorulókon nem segítenek tovább, bezárják az idősotthonaikat, kórházukat, iskolákat, anyaotthonokat, hajléktalanellátókat, vagy kigazdálkodják valahogy a kieső pénzt. Máshonnan nem tudták kigazdálkodni, csak az államnak fizetendő adókból és járulékokból. Most ezért rohanták le őket. Az történt tehát, hogy a kormány tudatosan, előre megfontolt módon előállított egy olyan helyzetet, amiből az elesettek ellátására felesküdött egyház semmi módon nem tudott menekülni, ugyanez a kormány nem tett eleget a bíróság döntésének, nem állították vissza a bevett egyházi státuszt, a vele járó jogokkal és nem fizette meg az eddig összegyűlt tartozást, majd végül a NAV-ot küldte rájuk, hogy azok végezzék el a piszkos munkát. Az eljárás valószínűleg törvényes a NAV részéről, ám felfoghatatlanul, határtalanul, embertelenül aljas a kormány részéről. Nagyjából olyan, mintha az alulfinanszírozott, ezért évről évre eladósodó kórházak adósságát nem rendeznék, hanem rájuk küldenék a hatóságokat. Kikapcsolnák a kórházban a fűtést, a villanyt, lefoglalnák az eszközöket, merthogy tartozás van, jogos a dolog. Ha arról lenne szó, hogy Iványiék palotákat, luxusautókat és külföldi nyaralásokat fizettek volna a bevételből, miközben nem fizették be az államnak járó részt, akkor jogos lenne a letámadás. De nem ez történik, szándékosan hozta őket ilyen helyzetben Orbán Viktor, majd most, a törvény mögé bújva megpróbálja ismét eltaposni Iványit. Tíz éve próbálkozik ezzel, lassan ebbe fog beledilizni, hogy nem bír el vele. Jó ritmusérzékkel a mai parlamenti ülés egyik napirendi pontja az egyházak finanszírozása lesz. Fogunk még erről az ügyről beszélni, az biztos.

Közben Putyin megkezdte a háborút. Nem tudom, mivé fog fajulni és csak remélni tudom, hogy van annyira erős a nemzetközi összefogás, hogy meg tudja akadályozni a további rombolást és a háború terjedését. Ha valamikor, most egyet kell érteni és gyors döntéseket kell hozni.

Egyáltalán nem végződött vidáman ez a mai jóreggelt puszi, de bárcsak ne kellett volna ezekről a förtelmekről írni. De kellett, mert megtörténtek. Előállt az a helyzet, amikor nem sunnyoghat tovább Orbán, oda kell állnia valaki mellé. Mindezek ellenére kellemes ébredezést kívánok, mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.