Július 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Megvédjük a hajrát!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,384,312 forint, még hiányzik 615,688 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép hétfő reggelt, kellemes koratavaszt kívánok mindenkinek a választási visszaszámlálás és centivagdosás rögvalókkal kirakott, Varga Judit bokájáról készült fotókkal tarkított ösvényén! Ártunk és ormányunk már eddig is meglehetősen jól teljesített az öntökönrúgásban lovon és felemás korláton is, de Szijjártó Péter új szintre emelte ezt a versenyszámot:

Halljuk és látjuk, de még így is nehéz elhinni: az Európai Bíróság egyik bírója, aki nyilvánvalóan nem beszél magyarul, “felolvassa” a minden bizonnyal néhány magyar EP-képviselő és NGO által, számára fonetikusan leírt szöveget, hogy a magyarországi tv-s híradókban egy az egyben be is lehessen azt játszani, 40-pár nappal a magyar parlamenti választás előtt. Mindezt rendhagyó módon, élőben közvetítve. (Facebook/Szijjártó Péter)

Az egy dolog, hogy a hithű követők azon nyomban követelni kezdték, hogy lépjünk ki az Európai Unióból, mert ez mégis tűrhetetlen. Szerintem mindenki előtt nyitott a lehetőség, hogy elköltözzön mondjuk Oroszországba, Azerbajdzsánba vagy bármelyik, általa preferált országba, és máris nem kell az uniós diktatúra jármában nyögnie. Zárójel bezárva még akkor is, ha eredetileg meg sem nyitottam. Ámdehogy. Arról halovány fogalmam nincs, ki írta le magyarul a bíróság döntését. Feltételezem, hogy egy megfelelően akkreditált fordítóiroda, miután az Európai Unió egyik hivatalos nyelve a magyar, és az egyik peres fél is magyar – konkrétan a magyar kormány -, nem csupán szórakoztató lehetőség, hanem kötelező is magyarul is kiadni a döntés szövegét. A rendhagyó módon élő közvetítésből és a magyarul felolvasott szövegből számomra több dolog is világos. Annak ellenére, hogy az Európai Bíróságnak van magyar tagja is, Csehi Zoltánnak hívják, tavaly döntött úgy Varga Judit – pályázat vagy bármi egyéb kiválasztási procedúra mellőzésével -, hogy az európai joggal soha nem foglalkozó, ellenben Trócsányi László ügyvédi irodájában 2016-ig szorgoskodó szakembert jelöli az Európai Bíróságba. Feltételezem, Csehi úr tud magyarul, akár ő is felolvashatott volna. Hogy fontosnak érezte a testület – fennállása óta először – élő adásban, magyar nyelven beolvasni a döntés szövegét, az egyetlen egy dolgot jelent: ismerik a magyar kormányt, és nem akarták meghagyni nekik azt a lehetőséget, hogy hazudjanak a közvéleménynek, de legalább úgy torzítsák a döntés szövegét, ahogy az nekik érdekükben áll. Ha ezt Szijjártó Péter és kormánya támadásként éli meg – ha nem így lenne, miért háborognának? -, az mindennél jobban bizonyítja, hogy jól gondolkodott az EB. A „40-pár nappal a magyar parlamenti választás előtt”-ről annyit, hogy a magyar kormány abban a reményben fordult az EB-hez az uniós források jogállamisági feltételekhez kötése miatt (amiről most azt hazudják, hogy a pedofiltörvénynek indult homofóbtörvényről van szó, pedig nem), mert abban bíztak, hogy el tudják húzni az időt a magyarországi voksolás utánig, be tudják csapni az embereket, akik majd csak a parlamenti választás után fognak azzal szembesülni, hogy az országban olyannyira rendszerszintű a korrupció, ami már az unióban is szemet szúrt. És ha így marad, nem lesz pénz. De amikor ezzel szembesülnek az emberek, már felállt az új – remélhetőleg fideszes – kormány, tehát mindenki nyugodtan bekaphatja, senki nem tehet semmit. Na, ezt a szép tervet verte keresztbe a gyorsan meghozott és élő adásban, magyar nyelven kihirdetett döntés. És erre hívja fel a figyelmet Szijjártó Péter, bár alig hiszem, hogy ez volt az eredeti terv.

Nem csak Szijjártó Péter ontja az okosságot, természetesen a haza bölcs vezére is odateszi magát. Megvédi a magántulajdont. Bevallom, mióta megvédték a magánnyugdíjamat, a hideg kilel attól, mit akarnak még megvédeni. Nem volt elég a pénzünk, a trafikok, a termőföldek, a meddőségi klinikák, a média, a kaszinók, most éppen a benzinkutak? Szerintem elég lesz már a megvédésünkből, mielőtt még jobban kifosztanak mindenkit. Vagy Orbán az utóbbi években összehordott zsákmányról beszél? Azt akarja megvédeni? Jó, tudom én is a választ, de nem árt néha feltenni a kérdést sem. Hátha elgondolkodik az is, aki nem szokott ilyesmire vetemedni.

Végezetül futó sajtószemle, hogy vidáman induljon a nap. Az Origo olvasói megtekinthetnek egy interjút Sasvári Sándorral. A művész arról mesél, hogy régebben – gondolom az elmúlt tizenkét év előtti elmúlt nyolc évben – nem voltak a hősi magyar múltat megelevenítő színdarabok, ha voltak is, azokban ő csak statisztaként kapott szerepet, kivéve a Jézus Krisztus szupersztárt, ami kész csoda, hogy be lehetett mutatni, majd az Operaház fantomjában léphetett fel, másban nem. Bár különösebben nem érdekelt, de azért ránéztem a művész úr adatlapjára, hogy lássam az ő elnyomatását. 2002-2010 között játszott az Anna Kareninában (Madách), Az Operaház Fantomjában (Madách), az Egri Csillagokban ő volt Dobó Győrben, fellépett a Zrínyi 1956 című műben, a Mária Evangéliumában és Mátyás király volt Sümegen. De már sokkal jobb a helyzet szerinte, kap szerepeket, úgyhogy ő bármikor, bárhol kiáll a jobboldal mellett, Orbán Viktor egy fantasztikus, csodálatos személyiség és egy világraszóló politikus, és ennek a hatását érezheti a magyarság is, és remélhetőleg előbb-utóbb Európa is.

Alig várom, hogy ez ne így legyen. Addig is jó ébredezést kívánok mindenkinek az egyre szabadabb, boldogabb és nemzetibb oldalon is.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.