December 4,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Amikor már tücsökkel, sáskával és lisztkukaccal kell riogatni a népet, hogy rád szavazzon

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 180,097 forint, még hiányzik 2,819,903 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vidám bulvárvasárnapot kívánok mindenkinek! Ahhoz képest, hogy minden készen áll az Ukrajna elleni orosz invázióra, meg ahhoz képest, hogy a külügyminiszter és a honvédség parancsnoka által korábban előadott harcászati-szuverenitási toporzékolásokkal ellentétben úgy hírlik, hogy mégis mintegy kétszáz amerikai katona, valamint nem tudom hány páncélozott harcjármű érkezik Magyarországra, méltatlannak tűnik a bulvárpöce legaljára süllyedni, de.

Miután mértékadónak számító sajtóorgánumok is hírt adtak róla, ne hallgassam el én se az örömhírt: Rogán Bűnöző Antal Cecília nevű ex-felesége áldott állapotban van, ezt ő maga jelentette be az Instán egy, a testhezálló rózsaszín tüllruhájával tökéletesen harmonizáló félmilliós Dior-bakancsban, és mi méltán lehetünk hálásak, amiért a Rogán-kölköknek testvére születik. Nemcsak a demográfiai fellendülés tekintetében fontos ez, de a Nemzeti Saját Láb Klub is újabb taggal bővül, akiről gondoskodni kell. Azt nem tudom, hogy ex-Rogánné a válással szimultán miért nem szabadult meg rovott múltú és jelenű férjeura nevétől, miért Rogán Cecília néven fut a mai napig a közösségi médiában is, de hol van ez ahhoz képest, hogy Kövér Lászlónak a hetedik nemesgörzsönyi böllérversenyig gurultak a gyógyszerei. Pedig nagyon reméltem, hogy mivel még mindig több mint negyven napnyi mentálterror hátra van a választásig, Cecília volt férje még egy ideig rejtegeti a heveny elborulásra hajlamos bajszos frusztrációt, és nem adja alá a kampánylovat. Nem így alakult.

Nem mintha egy böllérfesztiválon ne lehetne explicit módon gyurcsánybajnaizni, de a ház elszabadult mestere alternatív utat választva múlta alul kollégiumi lábszagtársát és felettesét, akik közben a Parragh-féle kereskedelmi és iparkamara gazdasági évnyitóján parádézott és mondott vadakat. Lássuk be, Kövér fennállása óta nem tette túl magasra a lécet, de erre alighanem gyárilag alkalmatlan is, különben ő lenne Novák Katalin, ugye. Egy ráalvás és a NER 12 évnyi dühöngése után is nehéz elhinni, de a választás tétjét tényleg a sonka, csülök, kolbász, illetve a lisztkukac, tücsök és sáska (!) közötti, továbbá a családtámogatás és a közpénzből finanszírozott nemváltó műtét (!) közötti drámai választásként definiálta, miközben saját hatása alá kerülve magasztalta a vidéket, mindent is megígért a vidéknek, egyidejűleg pedig azzal riogatta a vidéki Magyarországot, hogy ha nem a Fidesz nyer, akkor a vidék évezredes útjáról letérnek, és mindmeghalnak ők.  Az pedig, hogy a disznóvágás a magyar élet egyik ünnepe, az orbánizmus elrettentő kézikönyvébe kívánkozik.

Hát igen. Akinek a disznóvágásról az ünnep jut eszébe, az bármilyen disznóságra képes, bár Kövér esetében ez enélkül az aranyköpet nélkül is evidencia volt. Nem ünnep lesz az, hanem valóban kőkemény meló, mindazonáltal az elmúlt évszázad legsikeresebbnek hazudott évtizede után egy csomó ember nem disznót vág, hanem akciós csirkeszárnyat, farhátat. Bele a fazékba. Az, akinek van pofája a zabálási célzatú öldöklést ünnepként definiálni, az történetesen ugyanaz az intellektuális zsákutca és közjogi méltatlanság, aki a fékek és ellensúlyok demokratikus rendszerét faszságnak, az állampárt ellenzékét pedig a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélynek tartja.

Csak tudnám, hogy aki képes ilyen éktelen baromságokat pofázni, az francért nem költözik életvitelszerűen falura, miért nem választja az emberi méltóságot meghatározó, hagyományos értékekhez legközelebbi életet? Miért nem tart az ólban állatokat, és miért nem kapál bütykös lábbal reggeltől estig? És az elvtársai miért nem mennek vele testületileg? Miért ül bele a sofőr vezette szolgálati luxusautóba? Miért veszi fel a csináltatott öltönyét? Miért használ légkondit? Miért kapcsolja be a fűtést, ha hideg van? Megrakhatná a kemencét, aztán befoghatná a lovakat és indulhatna disznót vágni, belet mosni, kolbászt tölteni, és mutathatná a példát ünneplésileg. Lehet még az alá süllyedni, hogy a vidék Migráns1-en pallérozódó lakosságát annyira hülyének nézik, hogy már nem is a migránsokkal, hanem lisztkukaccal, tücsökkel és sáskával riogatják? Reggeltől estig habzik a szájuk, hogy Márki-Zay Péter már megint sértegeti mimagyarokat, hogy már megint mit mondott. Be kéne fejezni. Van annál nagyobb sértés, lenézés, megvetés, mint hogy egy közjogi méltóság annyira tartja a választókat, hogy azok a lisztkukactól, tücsöktől, sáskától való félelmükben eszük nélkül szavaznak arra, aki sonkát, csülköt és kolbászt ígér nekik? Nem mellesleg valamelyik bátor azért megkérdezhetné Kövértől, hogy hány nemváltó műtétet finanszíroztak közpénzből az elmúlt harminc évben Magyarországon, és ehhez a veszedelemhez képest hány NER-csókos, -udvaronc, -stróman állt a saját lábára nettó közpénzből és lett milliárdos a seggnyalásból?

Amúgy világos. Marhára kellenek a vidéki szavazatok IS a nertársaknak, amennyire melldöngető keresztények voltak eddig, annyira vidékiek lesznek a következő negyven napban. Meg lehet nézni a vezérkos tegnapi kocsmafilozófiai szónoklatát, amelyben konkrétan elismerte, hogy az elmúlt 12 évben a vidék lemaradása lemaradás maradt, de majd most, ha ő marad a kormánykeréknél, dől a lé a vidék felzárkóztatására. Eddig Budapestet csicsásították, azért nem volt pénz, de majd most az uniós lovettából virágba borítják a vidéket. Mert – állítása szerint – a kóceráj rendben van, a gépház működik, a kassza csörög, mindenkinek van munkája, előre, nertársak, csak előre. Arról nem mondott semmit a nagyon nagy ember, hogy ha a kóceráj rendben van, az hogyan egyeztethető össze a 4 stop politikájával, ami ugyan nem esett jól neki, és sürgősen ki kell jönni belőle (gondolom, azért terjesztették ki két napja a kamatsopot, mert hamar ki akarnak jönni belőle, igaz, nem április 3-nál hamarabb), de azért inkább belement, amikor mindent feltett a választási győzelem lapjára. Két kézzel szórja a hangulatjavító nyomorúságot, és közben azt ismételgeti vöröslő szemekkel, hogy ha jön az ellenzék, akkor visszatérnek a nyolcvanas évek.

Apropó disznóvágás: kompenzálja a sertéstartókat az alacsony árak és a magas energiaköltség miatt. Az alacsony árakat ő intézte. Továbbá miután a kurva sikeres üzemanyagár-stopja a csőd szélére rugdosott mintegy 1000 kis benzinkút-üzemeltetőt, és kezd elfajulni a helyzet, most már a kormány hajlandó tárgyalni velük, pedig pár napja még hallani sem akarta róla, hogy közpénzből kisegítsék őket. Sőt! A szabadlábáért és a hatalmáért futó, korrupt alak már a gyermekteleneknek is adócsökkentést lengetett be tegnap, mert rájött, hogy a nagy választási pénzosztogatásból kimaradtak, viszont elég sokan vannak ahhoz, hogy a választási győzelemre hatással legyenek. Ha így folytatja, még két hét, és az általa a pedofilokkal összemosott meleg emberek legnagyobb támogatója ő lesz. Ha úgy állnak a számok, hogy bukja a választást.

Zárójel. Ugyan nem dicsekedett el vele, de az remélem mindenkinek megvan, hogy két napja Brüsszelben támogatta a legális migrációt is. Eddig a migráció szó hallatán is idegállapotba került, hallani sem akart a migráció menedzseléséről, rángatózva sorosozva keltette a pánikot az idegen kultúrájú terroristákkal, most viszont egy, a legális migrációs útvonalak kidolgozásáról szóló dokumentumhoz adta a nevét az EU-Afrika csúcson. Csak azért mondom, hogy ha esetleg jövő héten kiderül, hogy a kerítést is lebontaná, akkor már senki ne lepődjön meg.

Visszatérve. Tehát minden rendben van, a magyar gazdaság hasít, a kóceráj rendben van, miközben kapkodnak, csapkodnak, és nem győzik oltani a saját maguk által szított lángokat. És akkor a mozdonyvezetőkről, a pedagógusokról még nem beszéltünk. Hát ha ez most dübörgésnek számít, és ehhez képest kell rettegni Gyurcsánybajnaitól, meg a visszatérő nyolcvanas évektől, akkor a fene megette ezt az egészet. Nem mintha két lyukas garast adnék az alufóliasisakos Matolcsyra, a közpénzzel seftelő másik nagy észlényre, de azért több mint sokatmondó, hogy bár eddig minden évben ott volt az MKIK gazdasági évnyitóján, tegnap valamiért hiányzott a melldöngető összeborulásról. Tíz évvel ezelőtt még ő volt a felcsúti jobbkeze, mára azonban láthatóan kiesett a pixisből. Nem mintha két lyukas garast adnék az unortodox látnokra (és a famíliájára), nem mintha elévülnének az évtizedes bűnei az ország kizsigerelését illetően, de az tény, hogy egy ideje kongatja a vészharangokat: hogy elégtelenek azok az erőfeszítések, amit a kormány tesz/nem tesz a magyar gazdaság versenyképességének javítása érdekében, hogy aggasztó a költségvetési túlköltekezés, hogy a magas államháztartási hiányt miatt a költségvetési kiadásokat csökkenteni kellene. Erről jut eszembe egy érdekes adat: miután 2020-21-ben az orbánizmus minden egyes nap 15,6 milliárd forinttal adósította el az országot, Varga Mihály a minap benyögte, hogy a fideszes magyar állam 575 millió eurónyi kötvényt bocsátott ki.

Ennyit arról, hogy előre megy, nem hátra. Az életük múlik a választás megnyerésén, égetik a pénzt, választási kedélyjavítási okokból beleugattak a piaci árak szabályozásába, most meg kompenzálni kénytelenek a bevételkiesés miatt azokat, akiket éppen ők maguk lehetetlenítettek el azáltal, hogy beleugattak a piaci árakba. Határozottan körbeértünk. Innen nézve tökéletesen érthető, hogy a kolbásszal pózoló, disznót vágó bajszos közjogi méltóság már azzal kelti a pánikot, hogy mimagyaroknak tücsköt, sáskát és lisztkukacot kell zabálni, ha nem ők maradnak hatalmon. Hát igen. Kinek mit intézett a kormánya.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!