Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Most akkor ünnepelni kell, vagy fegyverkezni kell, vagy várni a lovasrohamot jobbról?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Optimista, hazugságmentes jó reggelt kívánok mindenkinek! Remélem, Varga Judit miniszterasszony is ráaludt egy pihentetőt az Európai Unió Bíróságának tegnap nyilvánosságra hozott ítéletére, úgyhogy most már higgadtan is beszélhetünk róla. Mármint én fogok leírni néhány szót ezzel kapcsolatban, igaz, én az igazságügyekkel dekázó hegedűművésszel ellentétben eddig sem voltam ideges. Arra viszont van egy fogadásom, hogy a jogállamisági ítélet nyomán azért volt tegnap némi lefejezett csirkéket megszégyenítő fel-alá futkosás a kolostor és a Rogán-központ környékén.

Azért ezt a hatalmas győzelemmel felérő kiütéses vereséget, amelyet az uniós bíróságtól elszenvedett a magyar történelem legkorruptabb kormánya – amely már meg sem próbál a főemlősöknek kijáró tisztelettel tekinteni a populációra -, nem könnyű ám elmesélni a híveknek. Főleg ha az ember lányos zavarában és idegállapotában, valamint dzsihádról, megbélyegzésről, megbüntetésről, gyurcsányozásról, előre megírt politikai ítéletről, LMBTQ-propagandáról szóló szájhabzásában hirtelen már arra sem emlékszik, hogy őt perelték be, vagy ő kezdeményezte a pert, amit csúfosan elbukott. Az, hogy a Fidesz hivatalosan oldalán tegnap óta még mindig nem sikerült a hazug, idegrángásos közleményt kijavítani (tudniilik, hogy ezért perelték be Magyarországot, blabla), kicsit azért szánalmas.

Továbbá nem ez a legfontosabb ebben az ügyben, de azért egy kicsit mégis: egy pillanatra őszintén megsajnáltam az M1 hűséges nézőit (igaz, hamar elmúlt). Bele sem merek gondolni, milyen állapotban lehetnek. Azt sem tudják, hogy most ünnepelni kell, fegyverkezni kell, vagy várni a lovasrohamot jobbról. Sajnos nem segít rajtuk az állampárt és milliárdos propaganda- és megmondógépezet sem, mert bár csatasorba állt és viszonylag egy irányba csaholt az egész gépezet, mégpedig abba az irányba, ahol Varga Judit 3 percig dobálta a haját a kormányinfón – ifj. Lomnici Zoltántól az Alapjogokért Központig, Hidvéghi Balázstól a Századvégig -, de a Schmidt Mária-féle XXI. Század Intézet egy adott pillanatban ledobta az atombombát:

Orbán Viktor akarata érvényesült Brüsszelben (!!!!!!!!!!!!)

Deák Dániel megafonos ordibáló, influenszer és ebben a silány morálisan fölényes humánerőforrás-felhozatalban vezető elemző is (akinek a propagandaposztjait olykor hetente annyi közpénzből tolják, amennyi a Szalonna egész, de jó esetben is féléves költségvetése) konkrétan ezt olvasta ki az ítéletből. Hogy ugyan életbe léphet az úgynevezett jogállamisági mechanizmus, de a baloldal eredeti terveivel ellentétben (???) az április 3-i parlamenti választás előtt már biztosan semmilyen pénzügyi szankció nem érheti Brüsszelből Magyarországot, ráadásul csak konkrét ügyekben lehet alkalmazni a mechanizmust, az nem lehet politikai nyomásgyakorlás eszköze. Deák Dániel szerint ez annak köszönhető, hogy Orbán Viktor lengyel kollegájával közösen 2020 végén a vétó eszközével sikeresen elérte, hogy Magyarország és Lengyelország megkapja, amit szeretett volna. Mindez jól mutatja, hogy Magyarország érdekérvényesítő képessége erős, a korábbi baloldali és brüsszeli tervekkel ellentétben pénzügyi szankciókkal nem tudnak beavatkozni a választási kampányba.

Verjen el a jegeseső, ha értem, hogy amennyiben Orbán Viktor legyőzte Brüsszelt, amennyiben nincs itt semmi látnivaló, amennyiben pénzügyi szankciók nem érvényesíthetők Magyarországgal szemben, mert MINDENT IS megkaptunk, amit a vezérkos akart, mi a büdös picsáról vernyogott tegnap a Fidesz, Gulyás, Varga és a csatolt pártállami agitációs nyúlványok? Egyáltalán miért pereltek? Hogy Orbán akarata kétszer érvényesüljön? Próbáltuk értelmezni, hogy tulajdonképpen mi ez a pánik, ami tegnap maga alá gyűrte és önmaguk paródiájává tette a függöny elé kitolt beszélő fejeket. Meglepte őket a döntés? Várható volt, hiszen a legbátrabb magyar is megénekelte az asztal alól, miniszterelnöki szamizdat formájában, hogy ez lesz a döntés. Vagy csak az a probléma, hogy nem júniusban hirdették ki, hanem most? Tehát hetek óta lehet tudni, hogy várhatóan mi lesz a döntés és hogy napra pontosan mikor jelentik be. Ennek ellenére mintha a nertársak és a nertársnők meg lennének lepődve és zavarodva. Lehet, hogy fű alatt vadul dolgoztak, hogy ne lécci, ne tessenek má’ kibaszni velünk? Talán volt valami halvány reménysugár, hogy hátha megússzák? Érthetetlen, hogy nem készítették elő, hogy nincs taktika, hogy mit reagál kicsoda. Azon túl, hogy a gyermekvédelmi törvény és a magyaremberek akarat. Szerintem az indokoltnál sokkal nagyobb a rémület, olyan mintha lenne valami sokkal súlyosabb a háttérben. Nem ide tartozik, de mégis: az, hogy a minap Szijjártó megfenyegette a külföldi nagyköveteket, diplomatákat, hogy feketelistára teszi őket, ha az EBESZ-hez hasonlóan vizsgálnák a választás tisztaságát, számomra az összefosás jeleit mutatják.

Azt külön csodálatosnak találom, hogy a győztes hadvezér reggel kiposztolta, hogy Gyurcsány, aztán felszívódott, mást csinált (üzleti ügyekkel foglalkozott, pedig nem szokott), mintha semmi köze nem lenne ehhez az egészhez. Mondjuk valahol megértem. Ha az embert ilyen bármire kapható, hűséges talpnyalók veszik körül, mint Gulyás Gergely és Varga Judit (Szijjártó éppen dubajozott, nem ért rá velük kórusban visítani), akkor semmi mást nem kell tennie, mint ezeket kilökni a mikrofon elé, hadd égessék szénné magukat. Amikor nagy a szar, akkor ő lekvárt vagy lecsót főz, uborkát savanyít, vagy fokhagymát zabál. Ahogy szokott. Bátran, egyenes gerinccel. (A változatosság kedvéért este meg már Balatonfüredről vigyorgott idétlenül Kocsis Máté jobbján a kihelyezett fideszes frakcióülés okán).

Nem szívesen írom le százötvenedikként, de kénytelen vagyok, mert mégiscsak ez a legfontosabb és legárulkodóbb része az egész mizériának. Az, amit Varga Judit tegnap bemutatott. Láttam, hogy megtámadták a ‘gazságügyi miniszterasszonyt, egyesek kérdésekkel provokálták Pegasus-ügyben, mert bár eliszkolt a kormányinfóról, de sajnos a hvg.hu utcán lopakodó, lesben álló újságírója elől nem tudott időben félreugrani, elfutkosni. Ezért aztán testcselezgetés közben ismételgette, hogy minden törvényes volt a lehallgatások körül, az is törvényes volt, hogy Kenőpénzes Pálnak tokkal, vonóval kiszervezte a lehallgatási melót. Kár, hogy a francot se érdekli, hogy Judit asszonyság szerint mi a törvényes, és mi nem. Miután arra hoznak törvényt, amire akarnak, és azt tartanak be a saját törvényeikből, amit akarnak, tökmindegy, hogy szerintük mi törvényes. Az orbánizmus kvintesszenciája, hogy a maffia a törvény felett áll, rájuk nem vonatkozik semmiféle szabály vagy törvény, ami mindenki másra igen. Ha mégis, akkor azt eltörlik, megváltoztatják, vagy csak leszarják és felmentik magukat alóla. Nincs jobb példa annál, mint amikor jogerős bírósági ítéleteket kormányhatározatokkal és rendeletekkel írnak felül. Mert éppen veszélyhelyzet van, és megtehetik. Törvényes? Törvényes. A sztrájkjog meg bassza meg magát.

Úgyhogy szerintem egyezzünk meg abban, hogy Varga Judit nem tudatosan ferdít, hanem affektálva, visítva hazudik. Nem csak a Pegasus- és Völner-Schadl-ügyben, hanem a tetves jogállamisági perben hozott EUB-ítélettel kapcsolatban is. Ne szépítsük. Amennyire életszerű, hogy fogalma sem volt, hogy az általa irányított minisztériumban dúl a hivatali vesztegetéses, kenőpénzes korrupció, annyira igaz az is, hogy az Európai Bíróság tulajdonképpen a homofóbtörvényről hozott döntést. Már csak azért sem szólhatott erről az ítélet, mert nem erről szólt Vargáék beadványa, mert a homofóbtörvény a kanyarban nem volt, amikor Orbán akarata érvényesült Brüsszelben. Senki nem tud, nem akar, ezért nem is fog az „LMBTQ-lobbi” elleni szabadságharcra hivatkozva pénzt elvenni Magyarországtól, mert van épp elég mocskos, szaros probléma a NER rovásán ezen kívül is. Fel nem tudom fogni, hogy két perc alatt ellenőrizhető információkkal kapcsolatban hogy lehet ilyen frontálisan hazudni. Hogy lehet a jogállamisági eljárások indokaként a migrációra és a homofóbtörvényre mutogatni, amikor pontosan tudható, hogy jogállamisági eljárásokat kizárólag az egész rendszert átszövő korrupció és az igazságszolgáltatás függetlenségének csorbulása miatt lehet indítani? Ha a drága dekázó hegedűművész az én családom tagja lenne, és megengedné magának akár a felét annak, amit egy egész országgal szemben megenged magának, a büdös életben nem találkoznánk a vasárnapi húsleves mellett.

Az, hogy Varga Juditot nem lehet kérdezni a Pegasus-ügyről, a Völner-Schadl-Rogán-ügyről, mert azonnal elmenekül, ahogy kamerát, mikrofont lát, gyalázatos. Az, hogy Varga Judit elsírja a Facebookon, hogy politikai ítéletet hozott az Unió Bírósága a gyermekvédelmi törvény (helyesen: homofóbtörvény) kapcsán, hogy nagy pofával beharangozza, hogy hamarosan a kormányinfón kezd, majd ott két és fél percben felolvassa a papírra leírt dühödt, kontrollt vesztett, hazug mesketéjét, és végül a haját dobálva elviharzik, hogy ne lehessen kérdezni fajsúlyos, durva ügyekről, amelyekben ő az illetékes, még ennél is döbbenetesebb. Az is döbbenetes, hogy Gulyás szerint nem sérül a sajtószabadság attól, hogy Varga Judit nem válaszol kérdésekre (a sajtószabadság attól sérülne, ha nem írhatnák meg, hogy nem válaszol, mert az, hogy a nertársak és nertársnők kinek adnak interjút, az felfogásbeli kérdés), gyalázatos. Hogy Gulyástól tizenegyszer kérdezik meg – Varga Judit hiányában -, hogy mi köze van a jogállamisági mechanizmusnak a gyermekvédelmi törvényhez, ő meg semmivel nem tudja alátámasztani ezt a nem létező kapcsolatot, egészen gyalázatos a sztárjogászok kormányára nézve. De az, hogy Varga Judit igazságügyi miniszterként hordja össze azt az arcpirító bullshit-hegyet, amit tegnap összehordott, és még mindig a helyén van, miután megkérdőjelezte annak a bírói testületnek az ítéletét, amelyhez ő maga fordult jogorvoslatért (!), az a véres legalja. Ilyen durván lenézni egy országot, ilyen hülyének, gondolkodásra képtelen idiótának nézni az embereket, szerintem túl van mindenen.

Nem, nem az egész országot nézik le, hanem pont azokat, akiket ők manipuláltak és butítottak le a sárga földig. Mert akit nem sikerült, az pontosan tudja, hogy miről szól ez az egész: ha X támogatás esetében az Európai Bizottság nem látja a garanciáját annak, hogy az esetleges visszaélések esetén az igazságszolgáltatási rendszer (Polt Péter és zenekara) az elvárt módon jár el, akkor inkább oda sem adja a pénzt. Pont. Akit nem lehet hülyének nézni, azzal nem lehet megzabáltatni, hogy Brüsszel át akarja műttetni az óvodásokat és buzit akar csinálni mimagyarokból, ezért nincs uniós támogatás. (Pech a kormány nyerő szériájára nézve, hogy ezután a városok is pályázhatnak uniós forrásokra, és a Karmelita kolostorból ezt sem fogják tudni megakadályozni.)

Mindent összevetve: papíron ugyan Magyarország bukta el a jogállamisági pert az Európai Unió Bíróságán, de valójában az Orbán-kormány állt már megint a becstelenség oldalára, egyszersmind a történelem rossz oldalára. Ez azon persze nem változtat, hogy a jogállamiságot a feudális kleptokrácia asztalán életvitelszerűen felboncoló kormányzat ügyködését pénzelvonással büntetni hivatott eljárást elsősorban az ország szívja meg. Azt, hogy páratlan napokon azt hazudják, hogy Magyarország megáll a saját lábán, és nem szorul a mocskos Brüsszel pénzére, miközben páros napokon pert indítanak azért, hogy holmi korrupciós, jogállamisági apróságok ne akadályozhassák a mocskos brüsszeli pénzek szabad beáramlását a NER kasszájába. Rohadtul nem csodálom, hogy a hívek össze vannak zavarodva, de nekik nyilván elég Gyurcsány. Kettőnél több működő agysejt fölött viszont fel lehet tenni a kérdést, hogy akinek igaza van, akinek tiszta a lelkiismerete, aki becsületes és nincs takargatnivalója, az miért viselkedik úgy, mint Varga Judit?