Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ennyi jár a magyar szavazópolgárnak a háború szélén táncoló helyzetben; a főni odalöki, hogy telefonált

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt mindenkinek! A tegnapi nap számomra azzal kezdődött (azért számomra, mert egyébként vasárnap esti a megnyilatkozás, de én hétfőn találkoztam vele), hogy ifj. Lomnici Zoltán, aki köztudottan mindig a saját véleményét mondja, elő nem fordulhat, hogy a szájába adjanak valamit – mondjuk szavakat – úgy összekavarta a dolgokat, ahogy arra még a NER bugyraiban is csak ritkán van példa. Ezer szerencse, hogy ezzel együtt az MTI számára hírértéke volt a megszólalásnak az M1 közpénzcsatornán. Az alkotmányjogász úgy fogalmazott, nyugaton elferdítik a magyar gyermekvédelmi törvényről szóló népszavazás valódi üzenetét. Az lehet, hogy úgy fogalmazott, ettől még nem beszél igazat. Szar ügy persze, hogy a sokszor elátkozott nyugati sajtót nem Rogán propagandaminisztériuma irányítja, de az élet néha brutálisan kegyetlen. Egyébként nem is kell elmenni Nyugatra, itt, a vadkeleten is sokan pontosan felismerik a kormánypárt valódi célját a gagyi, mostanában gyermekvédelminek átkeresztelt, régebben pedofilellenesként indult törvényt illetően. A Századvég legszőrösebb beszélő feje mesélgetett arról, hogy a halódó Nyugatnak vége van, elfordulnak az értékektől, a gyerekeiket nem védik meg (mert nincs fasza gyermekvédelmi törvényük), nadebezzeg mimagyarok!

Ifj. Lomnici Zoltán meggyőződése szerint az a helyes út, ha a New York-i gyermekvédelmi egyezmény szellemiségét veszik át és az alapján bűncselekménynek minősítik a gyermekek elleni szexuális abúzusokat.

Tehát indultunk onnan, hogy a pedofil bűnözőktől akarja megvédeni a törvény a gyerekeket. Ezzel mindenki egyetértett, ami a kormánypártnak nem volt kedvező – hiszen harcolni akar, harc nélkül képtelen hatalmon maradni -, ezért gyorsan belevették a szexuális kisebbségeket is, lényegében azt állítva – később több alkalommal meg is erősítve -, hogy a pedofília azonos a homoszexualitással, de legalábbis egy tőről fakad a két dolog. Ifj. Lomnici pedig eljutott odáig, hogy a szexuális másságról még csak beszélni is 18 éves életkor alatt azonos a szexuális abúzussal. Tehát akkor, amikor egy fiatal felfedezi, hogy eltér a többségtől, de nem érti és nincs, akit kérdezhetne erről, ezért (ha szerencséje van) vagy meg tudja beszélni családon belül, vagy (és ez a sokkal gyakoribb) bezárkózik, megvadul, rossz társaságba keveredik, végső esetben öngyilkosságot követ el. Mert nem kap segítséget akkor, amikor arra a legnagyobb szüksége lenne. És ennek örül a kormánypárt, ezt ünnepli ifj. Lomnici. Szerintem pedig aki ilyet tesz a gyerekekkel, az aljas gazember. Még néhány mondat a halódó nyugatról: Angliában például még a bölcsőde belső felületén – ahová kizárólag a szülők juthatnak be, ők is csak egy kód segítségével és csak a saját gyerekükre vonatkozó információkat látják, tehát nem nyilvános, hanem teljesen zárt fórum -, ahol beszámolnak a gyerek játékairól, fejlődéséről, viselkedéséről – a bölcsis csoportról felkerült fotókon mindenki csak a saját gyerekét láthatja, a többi baba arca ki van takarva. Gyereket senki nem fotózhat játszótéren, mert letépik a fejét. Ha valaki a saját gyerekét fényképezi vagy videózza, nagyon vigyáz arra, hogy csak az ő gyereke legyen a képeken vagy a felvételen. És általában nem szokás a gyerek fotóit kitolni a Facebookra, legalábbis a normálisabb emberek nem tesznek ilyet. Ehhez képest itthon az összes politikából élő, vagy abból élni akaró gátlástalanul kampányol bölcsiben, oviban, iskolában vagy a saját gyerekeivel, unokáival. Az MTI pedig fotózza és nyilvánosságra hozza a képeket. Angliában a kicsi gyerekeknek is vannak személyiségi jogaik, a rohadtulcsaládbarát Magyarországon pedig nincsenek. Ez a valóság, a többi fing a szélben.

Tegnap volt a napja annak, hogy a kormánypropaganda, ezen belül Habony Árpád volt felesége, aki Orbán Viktor Facebook oldalának felelőse, felért a csúcsra. Ide teszem, mert ezt tényleg meg kell őrizni az utókor számára.

Facebook/Orbán Viktor

Zseniális! Telefonált ő. Azt sajnos nem tudjuk, hogy közben lecsót melegített, netán uborkát kovászolt télvíz idején, de ez így ennyi. Ennyi jár a magyar szavazópolgárnak a háború szélén táncoló helyzetben; a főni odalöki, hogy telefonált. Korrekt, széleskörű, mindenkihez eljutó tájékoztatás, a miniszterek elnöke beavatja az ország lakóit egy mindenkit kőkeményen érintő kérdéssel kapcsolatban. Egyszóval odabassza a fészbukra, hogy telefonált. Meg mernék esküdni arra, hogy ilyesmi a legbanánabb köztársaságban sem fordulhatna elő, itt pedig simán. Tegnap délután óta nem is tudunk erről semmi többet, azóta már egy családdal vigyorog a következő posztban, akik – hála Orbánnak – visszakapták az adóvisszatérítést.

És itt, a jóreggelt puszi végén a rendszeres olvasóknak szeretnék néhány szóban köszönetet mondani. Azt bárki láthatja, hogy mennyi a két portál – a Kolozsvári Szalonna és a Szalonnázó – egyesített, összes bevétele a minden cikk tetején elhelyezett számlálóból. Nagyon ritkán és nagyon kevéssel szoktuk meghaladni a szükséges bevétel 50 százalékát. Pedig amikor a költségvetést terveztük, a havi 3 milliós költséget egyáltalán nem terveztük túl. Abban csak az elkerülhetetlen költségek, a szükségessé váló technikai feltételek pótlása – főként az időről időre cserére szoruló laptopokra gondolok, ezek sajnos a folyamatos használat miatt nem hosszúéletűek és ahhoz, hogy egy cikk megírásához szükséges adatmennyiség kezelhető legyen, nem elegendő egy 100 ezer körül beszerezhető alapgép, sokkal borsosabb az ára azoknak a laptopoknak, melyekkel dolgozni tudunk -, a szerverbérlések, a programok – például az a program, ami megakadályozza, hogy reklámok kerüljenek a komment-szekcióba és zavarják a beszélgetést – és persze a szerzők minimális megélhetési költsége – adózás után ez tényleg minimális csupán – van benne. Sem bahamai, sem balatoni nyaralás, sem más luxus nem szerepel a költségvetésben. Hosszú hónapok óta próbálunk valahogy túlélni a nagyon kevésből, és bevallom, egyre kilátástalanabbnak tűnik a dolog. Az év eleje különösen húzós, akkor kell befizetni egy csomó éves költséget.

Nem panaszkodni akarok, hanem elmondani azt, amire nem is számítottunk. A választási pénzosztásból bizonyos módon mi is részesültünk, mert az elmúlt két napban megugrott a támogatások összege. Nagyon szépen köszönjük mindenkinek, aki a saját gondjai mellett gondolt a mi nehézségeinkre is, és megpróbálta kimutatni, hogy szeretné, ha életben maradnának a portálok. Köszönjük azoknak, akik megtoldották átmenetileg a támogatást, akik először járultak hozzá a költségeinkhez és köszönjük azoknak, akik rendszeresen, a saját lehetőségeikhez mérten támogatnak minket. Van olyan olvasó, aki havi 20 forintot tud utalni, valószínűleg a nagyon, de nagyon kevésből. Ha minden második olvasónk csak ennyit küldene, semmi gondunk nem lenne, még munkatársat is vehetnénk fel, de legalábbis nem kellene állandó pánikban megnyitni a laptopokat, hogy mi lesz, ha tönkremegy.

Orbán Viktornak aligha az lebegett a szeme előtt, hogy nekünk is jusson valamennyi a kampánypénzből, de ilyen formán jutott egy kevés, és mi ezt köszönjük szépen. Persze nem a kormányfőnek, hanem az olvasóinknak.

Most elbúcsúzom, kellemes ébredezést kívánok mindenkinek.