Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Még csak hétfő van, de a lakájmédia máris őrjöng

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt, vidám hétkezdést kívánok mindenkinek! Közeledik a tavasz, a választás és a teljes megőrülés. Varga Judit már a legjobb úton halad, amennyiben az igen hosszú, meglehetősen zavaros miniszterelnöki szónoklat legértelmezhetetlenebb részét posztolta a saját magáról készült celebfotó fölé:

Tűrjük fel az ingujjakat, és tegyünk pontot az ügy végére. Nyergeljetek, a kampány elkezdődött, ideje, hogy mi is kilovagoljunk.

Jöttünkre ötven nap múlva, jobboldalról számítsatok.

Igyekeztem én megérteni, hogy mit akart volna mondani a vezér, de nem jártam sikerrel. Kiknek kell nyergelni, és ki fog kilovagolni? Azt már meg sem kérdem, hogy hová. Azt azonban igen, hogy kiknek kell számítani ötven nap múlva kinek a jöttére? Nem együtt lovagolnak? Vagy a kormány külön lovagol? Más irányba mennek? Együtt mennek, de nem fogják látni egymást? Aligha csak önmagára gondol a pártelnök úr, mert többes számot használ, annyira csak nem hasadt még meg a tudata. Szóval hogy lesz? Együtt nyergelnek, indulnak, mégis valahogy csak ötven nap múlva találkoznak? Annyi idő alatt vissza is érhetnek a kipcsakok földjére, ahol otthon érzi magát a vagyontalanok királya. Mondjuk én pártolom a dolgot, még egy olcsóbb nyereg megvásárlásába is hajlandó vagyok beszállni, ha valaki megesküszik, hogy tényleg egy irányba mennek annyi ideig, minden forduló és kanyar nélkül. Aztán ott is maradnak, ahová megérkeztek.

Ötven nap alatt igencsak fel fogja törni a nyereg a seggüket, talán éppen ezért basznak el 200 millió forint uniós forrást lópihenő építésére. Azt nem értem én ezen a 200 milliós uniós pénzen, hogy már miért akarnának a brüsszeli bürokraták ennyi suskát elkölteni a tagországok adófizetőinek pénzéből egy teljesen magánvállalkozás beruházására? Miért nem épít önerőből vagy hitelből lópihenőt a lószállító cég? Ha már van uniós támogatás ilyesmire, akkor miért nem építenek inkább normális autóspihenőt – olyanra gondolok, ahol nincs összeszarva a vécé, víz folyik a csapból és akár még árnyék is van a nyári hőségben – esetleg kamionospihenőt, hogy ne az út szélén kelljen végeznie a dolgát annak, aki azért nyomja reggeltől estig a pedált, hogy én bármikor tudjak vásárolni anyacsavart, zoknit, telefont? Mi köze van az uniónak, de mi köze van az ország polgárainak is egy teljesen magáncég fejlesztéséhez? A fejlesztéssel megnövekedő bevételt a cég befizeti az adófizetők számlájára? Ha nem, akkor miről beszélünk? Tényleg nem értem. Ezt sem.

És azt sem, hogy amennyiben van az országban néhány olyan ember, akit pártállástól teljesen függetlenül kedvel, ismer és tisztel (nem szeretem ezt a szót, de ebben az esetben talán nem túlzó használni) az országlakók többsége, azt miért kell megalázni? Mert én nem tudom máshogy értelmezni a Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társaság döntését, Grétsy László menesztését egy nyelvművelő folyóirat szerkesztőbizottságából. Nem volt elég, amit Bálint gazdával tettek, és amit már soha nem lehet jóvátenni? Grétsy tanár úr bűne mi volt? Erre nincs magyarázat. Ha a mentális állapota nem lenne megfelelő – ami nincs így, nemrégiben is készült vele interjú -, az sem. Semmi.

Márki-Zay Péter erre a hétre is elég muníciót szolgáltatott a médiának. A független média megelégedett a kattintásbarát címmel: Márki-Zay Péter szerint az ellenzéki szövetségben a kommunistákat és a fasisztákat is képviselik. Delegalább a cikkben kicsit bővebben is benne van, hogy miről szól a kijelentés:

Én ezeket a kanyarokat nem tudom követni. De azt, amit Orbán Viktor egy személyben megtestesít, ezt a szivárványkoalíciót úgymond, a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük. Gerinces emberként mindenki megtarthatja a saját világnézetét, a saját álláspontját.”

„Mi elfogadjuk magyarnak azokat is, akik jobboldaliak, azokat is, akik baloldaliak. Azokat, akik cigány származásúak, akik nem cigány származásúak, akik keresztények, zsidók, meg akik ateisták. Ezek mind tisztességes, becsületes magyar emberek. Nem akarunk gyűlöletet többé. Elegünk van abból, hogy hazugságokkal kényszerítenek arra, hogy gyűlöljük egymást.”

Biztosan nagyon fel kellene most háborodnom, de nem lelem magamban a háborodást. Szerintem azt senki nem titkolja – legalább saját maga előtt – hogy vannak kommunista és vannak fasiszta világnézetű emberek is. A Fideszben talán kicsit többen, csak nekik most azt kell hazudniuk, hogy konzervatívok és keresztények. Az miért lenne baj, ha Márki-Zay nyíltan kimondja a nyilvánvalót? Nem sokkal jobb, ha egy pártszövetségen belül vannak ilyenek, ahol a szélsőséges kilengések kontrollálhatók, finomíthatók és kezelhetők, mintha a kormánypárton belül kellene álcázni magukat, ameddig meg nem hasad a tudatuk, vagy külön kellene fehér lovon vonulgatni és arról álmodozni, hogy visszafoglalják Erdélyt?

A pártmédia természetesen azon nyomban fel is kapta, ki is facsarta a témát. Érdekes, most senki, még a nyolcaska vagy a PestiSrácok sem tehet úgy, mintha különutas lehetne, egyszerre kellett lehozniuk a cikket. A PS ezt a címet találta ki:

Fasisztákból, kommunistákból, liberálisokból áll a baloldal – ecsetelte Márki-Zay, épp a fasiszta jelölt oldalán (Videó!)

Ezt mondta Márki-Zay? Nem hát. Bónuszként Rákay Philip nyomban idegrohamot kapott, bizonyára sorra jönnek az antifasiszták és antikommunisták Stefkától Bayeren át valamelyik szabadon variálható verőemberig. Szerintem szélsőséges eszméket valló emberek mindig voltak, mindig lesznek. Csak az a nem mindegy, hogy befogadják őket és lehetőséget adnak a szélsőségek finomítására, vagy páriát csinálnak belőlük, ami megvadítja, egyben vonzóvá teszi más útkeresők számára, majd radikalizálja a növekvő csoportot (ami tilos, az érdekes, ami érdekes, az vonzó, gondoljunk az alkoholtilalomra vagy a teljes drogtiltásra), vagy pedig azt teszik, amit a Fidesz: tagadják a valóságot, rákényszerítik párton belül az embereket, hogy titkolják az identitásukat aszerint, hogy Orbán Viktor éppen mit hazudik magáról. Márki-Zay egész hétre témát adott a lakájmédiának. El is jutottak három perc alatt onnan, hogy az összefogáson belül vannak kommunisták és fasiszták odáig, hogy CSAK AZOK VANNAK. Mókás fiúk. Eldolgoznak vele egy darabig.

Én viszont veszem a kalapomat, mert már így is kicsúsztam egy kicsit az időből. Jó ébredezést, mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.