Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ki mit tud… (2. rész)

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Folytassuk azzal, amit múltkor elkezdtünk, hogy a nagy magyar vezér azt sem tudja, hogy az összeharácsolt vagyonát nem fogja tudni magával vinni a másvilágra. Hacsak a valamelyikcsúti stadiont nem építteti át piramissá, mint annak idején a fáraók, és nem helyezi el kőkorsók helyett titándobozokban a részvényeit, készpénzét és egyéb értékeit. (Erről jut eszembe: a legutóbbi adóbevallása, pontosabban nyilvános vagyonnyilatkozata szerint nincs abszolút semmi megtakarítása. Vagy valami ilyesmi. Szegény, alig bírt kinyögni valami hitelt, ha jól emlékszem. Ez a „tény” annyira szánalmas és nevetséges, hogy nem is érdemes több szót vesztegetni rá.)

Ha és amennyiben tehát mégsem viszi el magával a nem hivatalosan összeharácsolt, be nem vallott vagyonát a túlvilágra – minek is, hiszen ott ezek nélkül is meglesz elvileg mindene, a nagy Kánaánban -, akkor a nem kevés leszármazottjára száll majd át a nem csekély örökség.  Ezek az utódok már ma is rendesen ki vannak stafírozva, mint tudjuk – de gondolom, az az alapvetés, hogy „jobb tutira menni”. Ezzel viszont az a bibi fordulhat elő, hogy a paradicsomi földi létet majd egy nagyon távoli helyen kell élvezniük az örökösöknek, ha egyáltalán lesz rá lehetőség.

Mert láthatóan sem ő, sem a „kedvezményezettjei” nem tudják, hogy a történelem arra tanít mindenkit: előbb vagy utóbb minden zsarnoki rendszer kiváltja az ellenreakciót. Lehet az francia forradalom, rabszolgák lázadása, gyarmati birodalmak összeomlása, bármi. A végkifejlet nem kétséges. Nem muszáj sokadik generációs értelmiséginek lenni ahhoz, hogy felfogjuk a történelmi folyamatok mibenlétét.

De hát lelkük rajta. Vezérelvük a meggazdagodás, bármi áron, és bármilyen eszköz igénybevételével. Nem tudják, mit jelent a korrektség, az „élni és élni hagyni” elv, nem tudják, hogyan lehet (és kellene) úgy élni, hogy másokra is tekintettel legyenek. Prioritás listájuk első tíz helyén az szerepel: ÉN.

És ez a hozzáállás jellemzi a „vezér” teljes környezetét is, legyen szó barátokról, munkatársakról, alárendeltekről vagy a mezei „hódolóiról”.  Akik szintén nem tudják, mi mást tehetnének azon kívül, hogy folyamatosan helyeselnek uruk bármilyen marhaságának, felvállalják a deviáns, embertelen ötletei megvédését, megvalósítását, kommunikálását. Aki nem teszi, vagy csak ellentmond, az eltűnik a süllyesztőben, vagy még rosszabbul jár.

Gondoljunk például Pokorni Zoltánra, vagy a sok évig teljes bizalmat élvező Simicska Lajosra, aki szerint o1g. Vagy gondoljunk a volt nevelőre, Iványi Gábor lelkész úrra, akit ma úgy próbál ellehetetleníteni a volt növendéke és kormánya, mint Soros Györgyöt, a volt mecénását, akinek külföldi tanulmányit köszönhette néhány évtizede.

Mert sajnos nem tudják, hogy „nem szarunk bele a saját fészkünkbe”. Megteszik, mert azt gondolják, hogy megtehetik. Pedig büntetlenül nem. Lásd: történelem.

Azt gondoltam eredetileg, hogy nem lesz ez egy annyira hosszú írás, hogy kettőnél több darabba lenne érdemes vágni. Tévedtem. Hátra van még jó néhány szó arról, hogy mit nem tudunk mi, a többiek.

Ui: Ki is az a Grespik László? No lám, ezt meg én nem tudom.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.