Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez az a bűn, amit semmilyen körülmények között nem lehet megbocsátani

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Emberek, én azt mondom, bár valószínűleg sokak számára semmi újdonság nincs benne, hogy nagyon nagy a baj a toronyban. Nem is nagy, inkább hatalmas. Ezért is jószándékúan ajánlanám a toronynak, hogy minél előbb keresse fel kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Nos. A beltenyészet előtt zárt körben, egyébként az einstandolt közmédián és egyéb leuralt médiafelületeken keresztül mindenki számára élőben sugárzott jópofizás, fenyegetőzés, riogatás, illetve némi berlinezéssel és a szokásos migránsozással megspékelt gyurcsánybajnaisorosbrüsszelezés valóban egy mindent felülmúló év értékelése volt a küldetéstudatos, nemzeti-keresztény hajós kapitány részéről. Megmondta a tutit, sírva vigadt a baloldalnak keresztelt ellenzék impotenciáján, a sorminta szerint mindenki hülye és alkalmatlan, hazaáruló és korrupt.

Bezzeg ő. A nagy Ő. Azt nem nagyon értem, mitől van ennyire beszarva, amikor egy ellenzéki figurának (beleértve a miniszterelnök-jelöltet) például esélye nincs arra, hogy élőben közvetítsék a beszédét, vagy pártatlanul tudósítsanak bármiről, ami az ő oldalán történik. Ehelyett golyóálló üvegekkel és biztonsági kapukkal védik a MTVA épületét, nehogy véletlenül oda betegye a lábát egy arra sétáló nem fideszes hazaáruló. Ebben a világ egyik köztudottan legdemokratikusabb országában a hatalomba belehízott diktátornak ennyire futotta. Már megint. Értékelte azt az évet, amit jóérzésű ember szemlesütve, kezet tördelve, sűrű szégyenkezés mellett inkább csendben elfelejtene, ezzel szemben a Kárpátok Békemisszionáriusa a mellét döngetve hörögte, hogy mennyire fantasztikusan kezelte a járványt, az inflációt és a gazdaság újraindítását úgy általában.

Nem! Mindenki jól látta és hallotta, amit előadott. Persze az ember nem is vár mást ettől a politikai szélhámostól, a pávatánc világbajnokától, Finkelstein leghűségesebb tanítványától, de akkor is súlyos ez. Bár nem fogom tételesen végig mazsolázni azt a szint alatti hazudozást, azt a konteókba csavart valósághajlítást, és burkolt fenyegetőzést, amit élő egyenes adásban előadott, de azért idetennék én is egy-két erős mondatot. Rögtön az első ilyen:

„Mi, akik összejöttünk, különböző emberek vagyunk, de egy dolog közös bennünk: magyarok vagyunk, akik közös szenvedélye Magyarország.

Ez annyira átment provokációba és ujjal mutogatásba, hogy már egy ideje konkrétan ott tartunk, hogy aki nem ezt az alufóliasisakos embert és szektáját bálványozza, az nem magyar. Igen, ez már egy jó ideje így megy, és nem győzőm hangsúlyozni: ez az a bűn, amit soha, semmilyen körülmények között nem lehet megbocsátani ennek a hatalomtól eltorzult fejű alaknak. Az, hogy az ország egyik fele kiegyenesített kaszákkal áll szemben a másikkal, kizárólag Orbán számlájára írható. Ilyen bűnt még a magyar történelem során soha senki nem követett el a saját népe ellen azért, hogy a hatalomba maradhasson, ameddig él. Aztán persze rugdosta Marki-Zay Pétert, szigorúan a neve említése nélkül, miszerint:

„A baloldaltól megtudhattuk – fogalmazott Orbán -, hogy gombák vagyunk, és vidékiként keresztrejtvényt sem tudunk megfejteni, reggel tízkor pedig már részegek vagyunk és agymosottak. Azt is megtudhattuk a baloldaltól, hogy a Fideszben vannak zsidók, de túl kevesen, melegből viszont van elég”.

Erre mondják egy dakota közmondással élve, hogy „akinek nem inge, ne vegye magára”, de úgy látszik, mégis csak betalált a mondandó, ha emez úgy érezte, reagálnia kell rá. És megint csak a kognitív disszonancia. Amikor nem érti, hogy ezek közül semmivel nem lenne baj, mert egy normális országban a „„ki nem szarja le” mondattal el is lehetne ezt intézni, de akkor az egy normális ország lenne. Mert ki nem szarja le, hogy ki mikor kel, fekszik, kivel és hogyan, vagy hogy milyen a szexuális beállítottsága, nemzetisége, vallása? Az sem érdekel senkit, hogy reggel 9-kor már bebaszva keresztrejtvényt fejt, és nem sértődik meg rajta. Ezt az attitűdöt az Orbán nevű sulykolja a leghangosabban, ő rekeszt ki mindenkit, aki nem illik bele az illiberális keresztény világába. Magyarul: nem „Fidesz-árja”. Aztán ha valaki esetleg ki meri mondani, hogy a Fidesz a legnagyobb képmutató, antiszemita, kirekesztő párt, pontosan azért, mert tele van a vezérkara a fent említett tagokkal, akkor megsértődik. Mert Szájer, Kaleta, Borkai mind-mind ennek a szuperfelsőbbrendű pártnak a tagjai voltak. Szájerről meg ugye tudjuk, hogy ő fércelte össze a heteroszexuális házasságon alapuló család kizárólagosságát hirdető alaptörvényt, amibe tételesen muszáj volt beleírni, hogy az apa férfi nem hátra, az anya nő. Mennyire álságos és szánalmas? Mennyire gyáva és cinikus? Mert a nemzetikeresztények főpapjának nem szerepel a szótárában – bocsánat, szentírásában -, hogy megbocsátani, hogy bocsánatot kérni. Ez az a keresztényjobboldali pártvezért, aki soha nem tud hibázni, ha meg igen, akkor az a Gyurcsány és Soros miatt van.

Ezért Orbán arra jutott, hogy ennyi zagyvaságot, mint a baloldal, csak akkor hord össze az ember, ha begombázott. Mondja ezt a nyelvöltögető, nyakkendőcibáló, krákogó népművész, aki úgy viselkedik minden beszéde alatt, mint egy szétcuccozott kamasz fiú, aki most jön le a szerről. A „Magyarországra a vírus mellett az ellenzék is rátámadt” szöveg nem kevésbé volt erős pont tőle, aki 2006 óta folyamatosan utcára vitte a híveit, és a regnáló kormány ellen hergelte őket! És ez be is következett, mint emlékszünk rá. De mondhatnám a 2008-as világválság Gyurcsány-kormány nyakába varrásának minősített esetét is. De hol van már ez? Mondjuk az a hallgatóság, amelyiket a 12 évvel ezelőtt elmúlt nyolc évvel még mindig ki lehet billenteni a komfortzónájából és idegállapotba lehet kergetni, az megérdemli még ezeket legalább 30 évig. Ha úgy jobban tetszik: életfogytiglan. Ahol Soros Gyuri bácsi még mindig tényező és a Bajnai-Gyurcsány duó tehet mindenről, ott nincs miről beszélni. Ahol ezeket a rágalmakat és konteókat tényként közli a miniszterek elnöke, ott nincs miről beszélni.

Azt hiszem, ezzel a mondattal megérkeztünk ahhoz az állításhoz, hogy Magyarország államformája diktatúra:

„Ha nem vagyunk elég erősek, nem lehetünk biztonságban.”

Most ott tartunk, hogy mint NATO-tagország nem számíthatunk a szövetségeseinkre, csak magunkra. Ezt így kijelenteni, szerintem a bolha és az elefánt esete. De ha már háború, és az abba való belesodródás, amit a már nem is lopakodó történelemhamisítás jegyében folyamatosan az úgynevezett baloldal nyakába akarnak belevarrni, idetenném Juszt László nagyon is tanulságos gondolatmenetét, amelyben a baloldalt hazaárulozó Demeter Szilárd hazaárulására reagál, de ami cáfolja Demeter gazdája hasonló alapokon álló ótvar hazudozását is:

„[…] az általa emlegetett baloldal – Kun Béla és a vörös hadsereg – foglalta vissza 1919-ben azokat a területeket, amelyeket a jobboldal vesztes háborúja után a románok elfoglaltak. És nem a baloldal vitte bele a II. világháborúba sem a nemzetet. Nem a baloldal dobta oda a magyar hadsereget a Donnál. Nem a baloldal küldte különvonatokkal – extra gyorsasággal – többszázezer honfitársunkat gázkamrába sem. És nem a baloldal teremtette meg azt a világtörténelmi helyzetet sem, aminek következtében »ideiglenesen itt állomásoztak« a szovjetek, annak minden következményével együtt. Jut eszembe: most sem a baloldal boltol az utódokkal”.

Azt hiszem, erről az agymenésről még sokan, és sokat fogunk beszélni. Valószínűleg elsősorban ez is a célja ezeknek a gumicsontoknak, amelyeket elénk hajigálnak, hogy mire észbe kapunk, már csak röhögjenek rajtunk. Tényleg a „most ,vagy soha” lesz ennek a választásnak a tétje. Ha ez a megveszekedett küldetéstudat a kormányrúd mögött marad, akkor itt minden „baloldali” kösse fel a gatyáját, mert a viszkető tenyerek védőszentje valószínűleg előbb-utóbb revansot fog venni. Mármint akin még nem sikerült. Itt az igazságból tényleg elveszett az „i”.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.