Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hipóval kezelik a nemzeti emlékezetet, mégis egyre jobban feketéllik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Túra 02

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Ne jöjjön! Októbertől januárig már nyolcvanketten megfagytak és nem valószínű, hogy a morzsolt csutka nálunk is kitart tavaszig. A természetes kiválogatódást gyorsítva szelektálja az alattvalókat ez a parancsvégrehajtó garnitúra. Arról nem is beszélve, hogy kend még egyetlen vakcinával sincs tartósítva, pedig a nagyi már ezerszer megíratta velem, hogy nosza!

Azért se jöjjön, mert itt egyre nagyobb a sötét. Már majd csak minden. Meg zavaros. De nem csak úgy magától. Nagy munka és temérdek pénz van benne. Úgy ám! Hipóval kezelik a nemzeti emlékezetet, mégis egyre jobban feketéllik. Már szinte mindegy, hová néz. 

Példát akar? Ukrajna. Nem csípik a fejünket. Goebbels is pipás volt ránk a naplója szerint, mert a magyar vitézek keresztényi buzgalommal kiirtották az ukrán falvak lakosságát és nem maradt, aki élelmet termeljen a német hadaknak. Amíg együtt voltunk a Szovjetunió kalapja alatt, cimbik voltunk az ukránokkal. Magyarhoni tankönyvekből magyarul tanultak a kárpátaljai magyar gyerekek, és sok ukrán is. A Teplicán négy nyelven, kilenc tájszólással készült a saslik és a bicskát evésre használták. Most megy a suska és jön a szavazat. Eredmény: odaát nem tanácsos magyarul megszólalni, itt meg a gyilkosság előtti magyar testvérünk szíven szúrja a bennszülöttet Pesten, és ettől ukrán illetőségű kőműves lesz.  

Tündérhon még kacifántosabb. Emlékszik még, hogy elromlott a cipzár a nagykabátomon? Pont jó lett volna az anyu kinőtt, de egyáltalán nem viseltes kabátja, de kiküldték Erdélybe, mikor a grimbusz volt. Az semmi, hogy már sajnálja a nagyi. Képzelje el, hogy bekattant az a sofőr bácsi, aki élete kockáztatásával vitte ki a falunkból a segélyszállítmányt. Káromkodásmentesre rövidítve: most is menne, tankkal, hogy szétlője a pénzünkön épített templomokat, ahol a román kormány orrba-szájba hálálkodik a Jóistennek, amiért a román gazdaságot magyar pénzből bőkezűen kistafirungozó szomszédot telepített melléjük.

Rövidre fogva: mondjuk a szerencsétlen szerbiai magyar bérgyilkosból, vagy a szlovákiai magyar maffiózóból, vagy az ukrajnai magyar bicskásból, vagy éppen a romániai magyar bankrablóból lett honpolgár és nemzettestvér a politikai tortúrák áldozata. Közben a kolostorszolgaságot önként (sőt gőggel) vállalt, és ezzel együtt a „szellemi honvédelemben” zsoldossá aljasodott, mindenféle fideszes úri szaporulatok nem áldozatok, hanem tettestársak az elsötétítésben, a nép amortizációjában. 

Nem ezekről a túrázókról kellene írnom? Nem akarnék. Csak ugye ez meghatározó körülmény. Nem lehet figyelmen kívül hagyni. Mert amiért az elsötétítésben jeleskedő szolgák repkednek, jachtoznak és 24 milliós terepjárókkal mennek át a Kossuth tér másik oldalára, annak a mi – emberhez méltatlan – vegetálásunk a következménye.

Várjon már! Mégis csak kéne még nyomatékosítani ezt a körülmény dolgot. Az összehasonlítás miatt. Belülről nézve: a mi falunk kicsi. Mindenki mindenkit ismer és mindenki mindenkiről mindent tud, élni akar, hát összezár a túlélésért. Ezért mióta világ a világ a hatóságok mindig valami idegent ültetnek a falu nyakára, aki ha nem menekül el, akkor idetartozó lesz. Így történt, hogy a Rákosi érában bezörgetett az új finánc, hogy holnap jövünk házkutatást tartani, ezért az éjszaka tüntessék már el a pajtába száradó leveles dohányt. Most ha lenne sintér hivatal, akkor import magyar trónolná és berakná az oltatlan kutyát a portára, hogy büntethessen. Mert hatalom. Megteheti. Kívülről: A nagyiék fiatal házasként lekésték az esti vonatot és Pesten ragadtak. Felmentek a Halász bástyára „csillagot számlálni”. Akkor láttak először (és sokáig még nem) kvarc karórát. Egy aranykeretes szemüveges úr karján, és a jókora smukkokkal terhelt élete párján. Csodálkozva kérdezte az idős pár, hogy itt mindig minden ilyen békés és nyugodt és ilyen barátságosak az emberek az idegenekhez. Ma már értik, hogy mit, és miért kérdeztek. Akkor furi volt. Világutazó pár voltak. A bácsi a kommunizmus elől nyugatra pattant 19 éves magyar, önkéntes Hunyadi páncélos volt, a néni ukrán. Nem is akármilyen. Kislány volt, amikor néhány társával tűzifát gyűjtött az erdőn és a magyar katonák felgyújtották a falujukat és legyilkoltak mindenkit. A partizánok találták meg. Ő sok hányódás után a katonákhoz került és mesterlövész puskával elgyalogolt Berlinig, mire 14 éves lett. Szerencsésnek tartotta magát, hogy akkor nem esett útjába Magyarország, mert akkor haragjában emberként is ölni tudott volna, nem csak katonaként.  Ők egymással békére leltek és a külső békét keresték a világban. Most a Halászbástya privát terület és a néni smukkja a nénivel nem érne fel a várba.

Node most aztán jön a tortúra. Az igazi, direktben. Elsőnek a családbarát túra. Az igazi bátor férfiak kétharmada lelép, ha beteg gyereke születik. Ha apa is, akkor ápolja a beteg gyerekét, megbetegedő feleségét. A helybéliek, a „kisemberek” ezt hagyományosan cselekvő módon, tapintatos segítséggel díjazták. Ebben a diktatúrában az ilyen család nagy léptekkel kocog a Taigetoszba. Mint a szomszédék. Őket keresztényi szeretettől habzó szájjal, válogatott kegyetlenséggel, pitiáner alattomossággal (például; nekik a közgyógyos pelenkához nehezebb hozzájutni, mint a nyaloncoknak közbeszerzéssel Paks II. tendert nyerni) kínozta a családbarát hatalom. 40 évesen elhunyt gyerekkel, akinek a halála után már önellátóan döglődhet, mert a nyugdíját az ápolási díj alapján számolja a keresztényi gondoskodás. Mivel csak 15 évig kapta a díjat nem jogosult a kegyesen megállapított kiegészítésre sem. 

És az Isten áldotta nép? Vegyél maszkot. PCR tesztet 19.500. Vigyél elemet kardiológiára a műszerbe, a fizikoterápiára kenőcsöt. Most már kezdhetünk izgulni. Maholnap tüdőszűrés. A tata vasmunkástestvére a Röntgengyárban dolgozott – mikor még volt ilyen gyárunk- és sorolta milyen sokféle röntgenkészülék típust gyártottak. Törhetjük a fejünket, hogy melyik típusú röntgenkészüléket kell vinnünk a következő tüdőszűrésre? Arról nem is beszélve, hogy még a helyi MTI (Juci néni), se tudja a maláj telefonszámát, akitől venni szoktak, és azt se tudjuk, hogy a vő bankja ad-e majd rá hitelt, milyen futamidővel és mennyi lesz a THM!                                

Mirtill

Bütyökfalva, 2022. február 10.  

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.