Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A tisztaság és becsület szobrát mindenképpen meg lehet formázni a kormánypártról

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt! Annyi remek hír zúdult ránk hétfő reggel, hogy azóta is csak ámulunk, pontosabban én a magam részéről ámulok, valamint bámulok. Kezdődött azzal, hogy Varga Judit bejelentette: sok szeretettel várják a választásra az EBESZ megfigyelőit. Hogy királyi többesről van szó, esetleg a miniszter és kedves családja várja a megfigyelőket, vagy az egész kormány, netán a komplett NER, az nem derült ki. De így is jó tudni, hogy a tisztaság és becsület szobrát mindenképpen meg lehet formázni a kormánypártról. Akár fel is lehet állítani hamarosan, talán Horthy Miklós lovasszobra mellé. A választás tisztaságát mi sem bizonyítja jobban, mint az igazságügyminiszter odavetett szavai: A baloldal már affektál a hír hallatán, miközben nincs ezzel semmi gond. Hát van annál szebb, mint amikor ilyen pártsemlegesen nyilatkozik egy miniszter? Eszébe sem jut választási kampányra használni a pozícióját, a választás tisztasága jegyében visszafogja magát, és nem rugdalja az ellenzéket.

Egy dolog biztos: egy szabad, tiszta és demokratikus választásnak lehetnek majd szemtanúi az EBESZ munkatársai, viszont ez csak akkor valósulhat meg teljes mértékben ha missziójuk során nem próbálnak beavatkozni a magyar választásokba.

Gondolom, ez a kitétel csak arra az egy napra vonatkozik, a választást megelőző hónapokra nem. Mármint a kormánypárt részéről, mert addigra talán sikerül az összes disznóságot végigcsinálni, a külhoni magyarok felhergelésétől az emberek fejébe vert üzenetekig – a jó Orbán ad tizenharmadik havi nyugdíjat, béremelést, adóvisszatérítést, rezsicsökkentést, csirkefarhátat, oltást, migránsvédést. A gaz ellenzék elvesz, meggyilkol, kifoszt. A médiát már elfoglalták, pénz van fosásig, szavazókörzeteket átszabták, törvényeket megváltoztatták, informatikai rendszer a kezükben – túl vannak mindenen, azon az egy napon talán vissza tudják fogni magukat. Megnyugodhat Varga Judit, az EBESZ nem szokott, nem is tud beavatkozni a választásba, nem is az a dolga a megfigyelőknek. Persze, ha esetleg arra gondol a miniszterasszony, hogy jelezni fognak a megfigyelők, ha csalásra utaló jeleket látnak, és ezt a fideszes kormány beavatkozásként éli meg, akkor lehet ok az aggodalomra.

Hurrá van! Magyarország rendezi meg idén a vizes világbajnokságot. Hirtelenváratlanul, minden előkészítés nélkül. Fukuoka rendezte volna meg a sporteseményt, de a járvány miatt egy újabb év halasztást kértek (már tavaly kellett volna megtartani), Magyarország éber kormánya nyomban lecsapott a lehetőségre. Nálunk nincs járvány, hetek alatt fel tudunk készülni, a főváros infrastruktúrája a csúcson van, pénz is van dögivel (és ebből igen vaskos alkotmányos költséget le lehet hasítani), úgyhogy majd mi megrendezzük. Hát nem szuper? Tényleg a csodák éve ez. A minimálbér emelkedett, az idősek kaptak 13. havi nyugdíjat, a gyerekesek visszakapták az adójukat, a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók is kaptak egy sós kiflire való emelést és majd kapnak többet is egyszer, valamikor, ha telik rá. De tényleg mindenkinek be kell látni, hogy a vizes vébé megrendezése elsőbbséget élvez, ez nemzeti ügy. Mi addig is adjuk össze gyógyszerre a pénzt azoknak a kicsi gyerekeknek, akik kaphatnának életmentő kezelést, de sajnos a magyar szabályozás szerint nem jár nekik támogatás. Az élet túlsó végén, a kijáratnál is vannak gondok. Eddig ezen a télen – a február még előttünk van – 118 ember halt fagyhalált. A legtöbben idős emberek voltak, akik a saját lakásukban hűltek ki. Esélyük sem volt, mert évekig kell várni még arra is, hogy valaki felkerüljön arra a listára, ahonnan majd – kihalásos alapon – esetleg bekerülhet egy olyan intézménybe, ahol gondoskodnak róla akkor, amikor ő már nem képes erre. De ez nem fontos, mert jut itt lé mindenkinek, csak jó helyen kell állni.

A koronavírus-járvány okán kapott több mint 1,7 milliárd forintos uniós támogatásból 23 céget, illetve egyéni vállalkozót segített a Magyar Turisztikai Ügynökség. A pénzből az MTÜ gyakorlatilag a saját alapítványának osztott ki 630 millió forintot. A maradékot állami szervezetek, balatoni borászok, valamint pár budapesti elitétterem tulajdonosa kapta. Az adatok alapján kapott az összegből az Orbán Ráhel-közeli Magyar Divat & Design Ügynökség is, igaz, azt még az Európai Unióval sem közölte az MTÜ, hogy mennyit. (24.hu)

Így is kell ezt csinálni. Ordítani nagy erőkkel, hogy Brüsszel elbaszta a védekezést, pénzt meg nem ad. Amit ad – mert persze ad – azt vagy vissza kell utasítani, mint az ingyenes tesztekre kínált támogatást, vagy el kell fogadni suttyomban, és szétdobni az udvartartásban. A nem NER-kompatibilis jómagyar kisvállalkozó pedig ott pusztuljon, ahol van. Majdcsak akad valaki, aki olcsón felvásárolja a bedőlt céget. Amúgy is kuss legyen, mert a jó kormány mindent megtesz, hogy segítse a vállalkozásokat és a zembereket. Jó, nem uniós pénzből, azt maguk is fel tudják használni, de például az önkormányzatok pénzéből, a kisboltosok és benzinkutasok pénzéből pedig van óccsó benzin és csirkefarhát. Mi kellhet még ennek az országnak? Naugye.

Jó ébredezést kívánok mindenkinek! Amiről most nem esett szó, arról majd beszélünk hamarosan. Csak előbb mi is felébredünk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.