Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ennyi vagy. Ekkora vagy. Ennyit számítasz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Én a mostani látogatásomat békemissziónak is tekintettem, ugyanis elmondhattam az elnök úrnak, hogy az Európai Unió egységes, és nincs olyan európai uniós vezető, egyetlenegy sem, amelyik konfliktust akarna Oroszországgal. (Orbán Viktor)

Jó, akkor én meg halkan felteszem azt kérdést, hogy mennyire hiteles az az ember, aki egy ilyen mondatot az egész világ előtt ki mer ejteni a száján? Főleg annak tükrében, hogy tulajdonképpen mióta kitanulta a mesterétől az autokrácia csínját-bínját, saját elmondása szerint 12 éve a legnagyobb barátságban működnek együtt. Arról nem ejtett szót, hogy közben mindketten élvezik a saját országuktól, népüktől ellopott javak által biztosított jólétet, amit kétes megállapodások, fenyegetőzések kísérnek. Ebben tökéletesen hasonlítanak: az orosz nagyúr ugyanúgy fenyegetőzik, zsarol, és megfélemlít, mint ahogy ezt teszi Orbán is itthon, kicsiben. Talán még annyira nem durván, mint a „русский брат близнец”, aki ha kell, zokszó nélkül hallgattat el vele szemben kritikus embereket, többnyire a KGB-utód Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) kivégzőosztaga segítségével, akik a jelek szerint aktívan foglalkoztak az orosz vezetésnek kellemetlen kaukázusi személyek likvidálásával is. De így járt Alekszej Navalnij ellenzéki politikus is, Putyin legnagyobb bírálója, akinek egyelőre szerencséje volt, mert sikerült megmenteni az életét.

Ha valaki nem tudná, mivel likvidálnak sunyi, szemét módon számukra veszélyes embereket, annak idézzük fel: ezt a mocskos, alattomos vegyifegyvert novicsoknak hívják. Ez egy gyorsan lebomló, közeli kontaktusban, rendkívül kis mennyiségben is hatásos idegméreg. A hatóanyagból nyári időben 2 grammnyi is elegendő ahhoz, hogy mintegy 500 embert megöljön. A novicsokot eredetileg nagy tételben vegyi fegyverként alkalmazták volna, azaz lövedékben juttatták volna át az ellenséges vonalakon álló katonák tömegeihez, de úgy tűnik, „békeidőben” más módon használják. A novicsok két komponensből áll, amelyek külön-külön kevésbé veszélyesek, sőt egy ideig nem is szerepeltek a tiltott vegyi fegyverek alkotórészeit felsoroló listán. A két komponens összeállítása komoly szakértelmet és óvatosságot igényel, mert onnantól halálos tömegpusztító fegyver van az ember kezében. A novicsokot főként finomított por formájában használják, de alkalmazható folyadékként vagy pára, aeroszol formájában is.

Tehát nyugodtan elmondhatjuk, hogy egy olyan kétes figurának a lábai előtt hever, egy olyan embernek gazsulál indokolatlanul széles nyelvcsapásokkal a mi Viktorunk, aki semmitől nem riad vissza, aki hidegvérrel gyilkol(tat) is, ha úgy hozza az élet, legfeljebb utólag letagadja. A mi misszionáriusunk a béke nevében hagyta magát lábtörlőnek használni, és a világ előtt hűségesküt tett ennek a kétes országvezetőnek. Ez mer békéről hadoválna, aki 12 éve háborús pszichózisban tartja a magyarokat, magyart a magyar ellen hergel, Brüsszellel, migránsokkal, libernyákokkal riogatja az országát. És a lista végtelen. Mindig valaki más kerül célkeresztbe, aki ellen uszítani és hergelni az aktuális érdekei szerint hasznos és kifizetődő. Ha valaki az elvégzett munkája totális kudarcát el akarja dugni a kíváncsi szemek elől, annak folyamatosan harckészültségben kell lennie.

Ezek után azt meri mondani, hogy az Európai Unió egységes? Ez az ember, aki a moszkvai jelenése előtt még szélsőjobboldali pártok vezetőivel találkozott, aki momentán magyar hitelekkel támogatja Marine Le Pen szélsőjobbos kampányát? Mert Orbán fejébe vette, hogy szétveri a nyugati szövetséget, és ehhez láthatóan bármilyen segítséget hajlandó megadni szélsőséges cimboráinak. Ez az ember nem csak az országát árulja és árusítja ki Putyinnak, de az Európai Uniót is lazán szétveri, ha ez szolgálja a hatalomban maradását. Én váltig állítom, hogy Orbánt zsarolja Putyin, kvázi legális kémként üzemelteti saját érdekei képviseletére. Orbán nem más, mint Putyin szeme és füle Európában. Orbánon keresztül tudja bomlasztani az európai egységet. Ha megfigyeljük, Orbán a hasznos idióta szerepét tölti be egy világpolitikai játszmában, amiről azt hiszi, hogy ő annak egy megkerülhetetlen tényezője. Pedig nem.

Ez a nyilvános megaláztatás, amihez Putyin biodíszletnek használta fel Orbánt, egyszerre megmosolyogtató és félelmetes. Őszintén nem értem, mit remél Orbán. Ő csak egy papír zsebkendő ebben a nagyok irányította játékban. Egy kellék. Egy súlytalan bohóc, egy, a saját érdekeit az országa érdekei fölé helyező bábu. Gyáva és megalkuvó. Aki nem érti, hogy most nem lehet hintázni és pávatáncolni, aki bármikor bárkit beáldoz ha kell, az maradjon csendben. De hogy lehet több mint egy évtized feltétel nélküli alattvalóskodás után egyenes, gerinces állást foglalni egy olyan helyzetben, amibe most Putyin hozta a térséget? Hogy fér össze az, hogy elvárod, hogy a kárpátaljai magyarok szavazzanak rád, de amikor küszöbön a háború, akkor velük kapcsolatban kussolsz, illetve látványosan a másik oldalhoz dörgölőzöl? Mennyire kell ahhoz elvetemültnek lenni, hogy karba tett kézzel nézze végig valaki – főleg a nagymagyarkodás védőszentje -, hogy egy olyan országot fenyeget a moszkvai diktátor, ahol több mint 100 ezer magyar él? És ennek fényében ott krákog és köhécsel a bátor utcai harcos, akit egy olyan hosszú asztal végére ültetett le Putyin, hogy a tolmácsoknak hangosbemondóval kellett feltenniük egymásnak a kérdéseket, hogy egyáltalán halljanak valamit. Ha valaminek, akkor ennek volt csak igazán üzenetértéke. Ennyi vagy. Ekkora vagy. Ennyit számítasz, Viktor.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.