Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A helyzet elkeserítő

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egy háziorvos ahelyett, hogy beadta volna a koronavírus elleni oltást a pácienseinek, inkább a mosdókagylóba nyomta azt az oltóanyagot, amelyért a mai napig óriási harc folyik a világban. Egyes országokban 10 százalék alatti az átoltottság, ezért a járvány gyorsan terjedve ezrek halálát okozza, miközben mi itt a fejlett Európában százezer számra dobjuk ki az oltóanyagot, vagy mint ahogy azt a példa is mutatja, pazaroljuk azt el. Ennek oka nem más volt egyébként, mint hogy a háziorvos egy kis plusz pénzre akart szert tenni – 60 millió forintról van szó –, amelyet az oltásellenes páciensektől kapott, akik 15-30 ezer forintot fizettek fejenként azért, hogy legyen oltási igazolásuk, noha beoltva soha nem voltak. Hogy egy háziorvos hogyan vetemedhet ilyesmire, arról fogalmam sincs, de hogy az ilyen embernek rács mögött a helye, abban egészen biztos vagyok.

Aki hülye, az vállalja a következményeket, de egy, az emberek életének megmentésére felesküdött orvos egyszerűen ne tehesse meg azt, hogy teljesíti ezeknek az embereknek a kívánságát. Védettségi akkor jár, ha az ember vagy átesett a betegségen, vagy beoltatta magát. Ez a törvény, de nem csak idehaza, hanem más országokban is. (Igen, Magyarországon február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány, és csak azoknak lesz érvényes az igazolványuk, akik oltottak.) Nem túl nehéz felfogni azt, hogy ez miért van így, ezért aki ezt megkérdőjelezi, az nem nagyon rendelkezik még csak alapvető logikával sem. Aki az életét kívánja kockáztatni, az tehesse csak meg, pont ezért nincs is sok értelme a kötelező oltásnak. Aki ezt nem kéri, az tehesse meg, javult már annyit a helyzet, hogy erre igazából már nincs szükség, a járvány egyre csillapodik és remélhetőleg minél előbb már csak alig fogunk beszélni róla.

Viszont ez a történet jól mutatja, hogy milyen emberek dolgoznak a mai napig fontos pozíciókban. Orvosok és elviekben felelős döntésre képes, intelligens emberek hisznek őrült baromságokban, amivel csak tovább fűtik azok lelkesedését, akik egyszerűen nem hisznek a járványban. Az ilyen mértékű felelőtlenség egyszerűen nem elfogadható, ráadásul ez a háziorvos és asszisztense nem ingyen lett ennyire hülye, hanem pénzért tették, ami talán még tovább súlyosbítja az ügyüket. Megérte az a 60 millió forint? Együtt tudnak élni azzal a tudattal, hogy talán voltak olyanok is az oltatlanok között, akik belehaltak a vírusba, mert nem hittek annak létezésében? Vagy ez már nem is érdekli őket, hiszen egyedül az átvett pénz volt a fontos számukra? Azt már csak halkan teszem hozzá, hogy két rendőr is volt a pénzt átadó páciensek között, akikről azt feltételeztem, hogy azért mentek oda, hogy lebuktassák a törvénytelenséget elkövető háziorvost, ám ez súlyosan téves feltételezés volt részemről.

A rendelésen két rendőr is megjelent, akik úgy kapták meg pénzért az asszisztens által kiállított oltási igazolást, hogy a háziorvos az oltóanyagot felszívta egy fecskendőbe, majd annak tartalmát „hadd fogyjon” kijelentést téve a mosdókagylóba ürítette.

Erre mit lehetne mondani? Őszintén, komolyan kérdezem. Ezek után ne csodálkozzunk azon, hogy ilyen állapotban van a mai társadalom. Felelős emberek bizonyítják, hogy teljesen elment az eszük, és noha leginkább csak saját életüket sodorják veszélybe – az oltás ugyanis nem gátolja meg sajnálatos módon a vírus terjedését -, azért felmerül a kérdés, hogy az ilyen konteóhívők mégis hogyan mentek át a pszichológiai teszten a rendőrségnél? Vagy az is érdekes, hogy egy háziorvos mégis hogyan jut arra az elhatározásra, hogy támogatja azokat, akik egyszerűen nem hisznek a járványban? Lehet, hogy ő maga egyébként hisz, és be is oltatta magát, de ez még mindig nem változtat azon a tényen, hogy tudatosan segített másokat törvénytelen papírok megszerzéséhez.

Hány ilyen és ehhez hasonló ember lehet még a magyar társadalomban? Hány hamis igazolványt állíthattak ki háziorvosok, akik a mai napig nem buktak le? Tudom, ez persze nem csak magyar probléma, kretének mindenhol vannak, de azért mégis csak elkeserítő az, hogy ez a felfogás idehaza is elterjedt. Nem a valódi védelem a fontos a vírussal szemben, hanem az, hogy legyen az embernek papírja arról, hogy ő bizony védett. A járvány le fog csillapodni hamarosan, de remélem, hogy minden olyan háziorvos, aki akár csak hasonlót is elkövetett nagyon gyorsan a vádlottak padján találja majd magát, és örökre elveszíti annak a lehetőségét, hogy valaha is praktizálhasson. Lehet, hogy súlyos hiány van orvosokból és nővérekből, de az ilyen emberekre nincs szüksége a szakmának, hiszen annak egészét ássa alá.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.