Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Biztosan nem a valóság lesz meglepett és dühös a találkozástól

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt, vidám napot, de legalább szélcsendesebbet, mint a tegnapi volt. Vasárnaphoz képest az az új hír, hogy bár mindenki úgy tudta, hogy a madridi keménylegények nyilatkozatban ítélték el az orosz agressziót, végül kikerült a közös nyilatkozatból Putyin, mert a keménylány – Marine Le Pen – nem volt hajlandó aláírni, legalábbis ő ezt állítja. Erről csak a sajtót felejtették el tájékoztatni, de oda se neki. A sajtó érje be azzal, hogy Orbán Viktor közéjük ereszkedett, aztán nagy büszkén kiposztolta a fotót. Onnan lehet felismerni a magyar miniszterelnököt, hogy egyedül rajta nincs maszk. A poszt szövege: Van még kérdés? Úgy nézem, Márki-Zay Pétertől Hont Andrásig elég sokan felsorakoztak, hogy nekik lenne kérdésük. Ha kiderül, hol és mikor válaszol ezekre a miniszterek elnöke, szólni fogok mindenképpen.

A lakájmédia képtelen elengedni a Márki-Zay Péter és Bajnai Gordon találkozót. Tovább habosítják a semmit, hátha akkor lesz belőle valami. Értem én, hogy nem lelnek témát, mert semmi nem történik, minden üzemszerűen működik, de talán lehetne kapirgálni a Völner-Schadl ügy körül is, hátha az is érdekelné a kedves olvasóikat. Persze az is megoldás, ha egyfajta ketrecben szeretnék tartani őket, hátha úgy nem fog feltűnni nekik, hogy annyira nem is zöld az ég és kék a fű. Én változatlanul nem hiszek abban, hogy tartósan lehetséges a fél országot egy mesterségesen létrehozott párhuzamos univerzumban tartani. Előbb vagy utóbb mindig szembejön a valóság. És biztosan nem a valóság lesz meglepett és dühös a találkozástól.

Muszlim és biszexuális társelnökük lett a német Zöldeknek. Ez egy cikk főcíme a Magyar Nemzeten. Az alcímből még azt lehet megtudni, hogy egyikük sem fejezte be az egyetemet. Nekem pedig az a kérdésem, hogy na és akkor mi van? Az a legfontosabb jellemzője a két társelnöknek, hogy az egyikük biszexuális, a másikuk meleg? Ez pontosan az a mélység, amit már semmivel a világon nem lehet sem megindokolni, sem emberi nyelvre lefordítani. Mi az elvárás az olvasók felé? Ebből a címből kell megérteniük, hogy Németország elveszett? Így kell lennie, mert a következő cím így szól: Bemutatjuk a Momentum migránspárti, brüsszeli barátait. Mint minden mostanában, nyilván ez is az áprilisi választásról szól. De legalább egyértelmű, hogy a lakájmédia senki másnak, kizárólag a kormánypárt szavazóinak szól. Igazából nem akarnak megszólítani senkit, nem akarnak együtt gondolkodni az olvasóval, nem az a cél, hogy a szerző, publicista, bárki elmondja, ő mit gondol miről. A hergelést, a már megrémített vagy feldühített emberek érzelmeinek szinten tartását akarják elérni, semmi mást. Ez számomra azt jelenti, hogy nem reméli senki a napfényes oldalon, hogy meg tudnak nyerni eddig bizonytalan szavazókat. Talán úgy vannak a számok, csak ezt nem akarják az orrunkra kötni. Pedig ennél egyértelműbben akkor sem lehetne az arcunkba ordítani, ha ez lenne a feladat.

Ma van a napja a pedagógusok figyelmeztető sztrájkjának. Miután több körben sem sikerült a pedagógusok szakszervezetének megállapodnia az EMMI-vel és a kormánnyal, eléggé zavaros a helyzet. A kormány és az EMMI lényegében azt szerették volna, ha úgy sztrájkolnak a pedagógusok, hogy közben dolgoznak. Ez attól lett volna sztrájk, hogy arra az időre nem kapnak fizetést. A szakszervezet ebbe nem egyezett bele, úgyhogy a kormány kijelentette: akkor viszont jogszerűtlen a sztrájk. Merthogy a gyerekek tanuláshoz való joga sérül a kormány szerint. Meg kell a szívnek szakadni, hogy aggódnak fideszék a gyerekek joga miatt. Olyan nagyon, hogy még azt is ők akarják megszabni, mikor és mi módon lehet sztrájkolni. Szerintem ilyen még banánköztársaságokban sem fordul elő, ott is kiröhögnék az ilyen ötletet. Nálunk pedig a kormány szankciókkal fenyegeti a tanárokat. Egyszerűen csodás. Főleg akkor, ha szokta olvasni az ember a PestiSrácokat, mert ott Stefka István (az Öreg, aki mindenre emlékszik, amire akar) megfejti a nagy titkot, hogy miért sztrájkolnak most a pedagógusok. Már aki sztrájkol.

Ugyanolyan anyagi megbecsülés jár a tanároknak, mint az orvosoknak. Nyilván nem lehet a tanár “a nemzet napszámosa”, mint a mi időnkben, de azért valljuk be, már nem is az. Van jövőképe a tanári élethivatásnak, amit minden iskolában dolgozó pedagógus – tegyük a szívünkre a kezünket – évről évre tapasztal. S eddig ez a kormány, amit ígért, be is tartotta. A pedagógusok is megkapják időben a tervezett béremeléseket.

Akkor miért is mennének ki a tanítók, a tanárok az utcára tüntetni? Azért a néhány száz túlélésért küzdő PDSZ-es alkalmazottért, hogy nekik jobb legyen? Azok a tanártársak, akik mégis bedőltek a PDSZ ígéreteinek, azok gondolják végig, hogy csak eszközök a választás előtt, és a komcsik-balliberálisok, mint annyiszor, most is becsapják őket. Tehát ébresztő! Ha tehetném, én nem a régi kommunista reinkarnációkat, múmiákat választanám, hanem a katedrát és a tanulókat. Mert ők nem balhézni, hanem tanulni szeretnének. S a szüleik is így gondolják.

Tehát a pedagógusok ne sírjanak, meg vannak fizetve és napról napra jobb nekik. Aki ezt nem így látja, az annyira hülye, hogy nem veszi észre: a szakszervezeti vezetők fizetésemeléséért küzd, meg persze azért, hogy komcsik és balliberálisok átvehessék az ország vezetését. Egyszerűen csodálatos ez az érvelés. Ahogy ez az ország, pontosabban annak kormánya és propagandája is csodálatos. Alig várom, hogy kipróbálhassak valami mást.

Jó ébredezést mindenkinek! Mi szokás szerint hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.