Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem lehet kizárni, nem lehet felfüggeszteni, nem lehet sehova se odarendelni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Verőfényt és vidám vasárnapot kívánok mindenkinek! Eredetileg nem akartam egy egész írást szentelni annak, hogy mennyire önleleplező, amikor a Kossuth rádióban a péntekenként ügyeletes mikrofonállvány megkérdezi a miniszterek elnökét a moszkvai pofavizit és bokacsattogtatás előtt, hogy drága miniszterelnök úr, mi a véleménye arról, hogy ez az átkozott ellenzék azt károgja, hogy önt, drága miniszterelnök úr bizony Putyin odarendelte magához Moszkvába. De aztán rájöttem, hogy valószínűleg ez elkerülhetetlen lesz. Különösképpen azért, mert vasárnap reggel már azt is tudjuk, hogy a két nap múlva esedékes moszkvai tiszteletkör előszobájaként is értelmezhető szélsőjobbos madridi dzsemborin Orbán a szélsőjobbos haverjaival együtt aláírt egy Oroszországot, azaz Vlagyimirovics elvtársat elítélő nyilatkozatot, amelyben a szélsőjobbos összeborulás valamennyi résztvevője kijelentette, hogy az orosz katonai akciók Európa keleti határán a háború szélére sodortak bennünket, ezért Európa nemzetei között szükséges a szolidaritás, az elszántság és a védelmi együttműködés az ilyen fenyegetésekkel szemben. A brüsszelezéstől sem mentes dokumentum, amelyben az Európai Unió diplomatáit is kardélre hányják a külső fenyegetéssel szembeni tehetetlenségük miatt, azért igen érdekes, mert az aláírók kifejezetten Oroszországot hibáztatják az ukrajnai krízis eszkalációjáért. Igen, Orbán Viktor is. Aki a berendelés ügyében pénteken tehát ezt állította:

Szerintem a magyar közvélemény elég régóta ismeri a mi politikánkat, és pontosan tudja, hogy bennünket nem lehet sehova se odarendelni. Magyarország egy szuverén ország és a kormánya is szuverén, és a vezetői is szuverén módon viselkednek. Másodsorban mi mindig a nemzeti érdekeket tartjuk szem előtt a külkapcsolatokban is. EL FOGOK MENNI az elnökhöz, mint ahogy egyébként minden évben (…) volt magyar-orosz csúcstalálkozó. Ott mindig áttekintjük a kétoldalú kapcsolatokat, és NEKEM mindig, illetve Magyarországnak mindig vannak világos céljai. 

Tizenkét év kényelmes teljhatalmú uralkodás és zavartalan közmédiás monologizálás után aligha hányhatja bárki a doktorminiszterelnök úr szemére az egyes szám, többes szám rendeltetésszerű használata során fellépő rendszeres üzemzavarokat, ezért ezt engedjük is el. A lényeg, hogy a drága nemzetvezető úr, akinek nagyon fontosak a kiegyensúlyozott gazdasági kapcsolatok Putyin elvtárssal, természetesen azért is megy Moszkvába, hogy olcsó orosz gázt intézzen nekünk (de cuki, ha már az 5 milliós fizetéséért Paks2-miniszternek nincsenek meg a paksi bővítésről szóló megállapodás előkészítő anyagai, valakinek kézben kell tartania ezt a gázmizériát), hogy ne járjunk úgy, mint a gyertya lángja mellett didergő, hanyatló nyugatiak. Nem is tehet másként: az EU-ban az orosz gázimportnak egyik legjobban kitett ország Magyarország. (ITT egy remek elemzés ebben a témában.)

A miniszterelnök úr még azt is mondta az állványnéninek, hogy mivel Magyarország NATO- és EU-tag (azt én teszem hozzá: egyelőre), az Európa biztonságát fenyegető helyzetről előzőleg egyeztet a nyugati szövetségeseivel, elsősorban az EU elnökségét adó meghatározó politikusokkal. Azt mondjuk pont nem tudom, hogy a 2012-es elnökválasztási kampánya törvénytelen finanszírozása miatt börtönre ítélt Nicolas Sarkozy korrupt haverja hogyan illeszkedik a meghatározó uniós politikusok közé, akik neki szövetségesei, és akikkel feltétlenül egyeztetnie kell, mielőtt Putyin lábai elé borul, úgyhogy ezt is hagyjuk. Legfeljebb annyit jegyezzünk meg belőle, hogy egyrészt 10 évvel korábban elkövetett bűncselekményekért simán el lehet ítélni bukott politikusokat 10 évvel később is, és hogy másrészt Orbán Viktornak ilyen figurák a szövetségesei. A korrupt Sarkozy-félék meg Európa dühöngő szélsőjobbosai, akik magukat kereszténykonzervatív hazafiaknak tartják, de egytől egyig mások gyűlöletére alapozzák a politikájukat. Külön kiemelném a román ultranacionalista Románok Egyesüléséért Szövetséget (AUR), amelynek elnöke Orbán rajongójának, sőt, egyenesen a román politika Orbán Viktorának tartja magát, aki holokauszttagadó, aki szerint a diákok szexuális felvilágosítása baromság, akinek pártja egyebek mellett a vadmagyarellenességével kapott erőre a legutóbbi romániai választásokon. Ami szép, az szép.

Akkor rakjuk össze a képet. Orbán Viktort nem lehet sehova berendelni, ő szuverén és oda megy, ahova akar. Tényleg kicsit sem önleleplező, hogy a pártállami közpénzrádióban, ahol 12 éve csak és kizárólag arról beszél, amiről kedve tartja, ahol csak olyan kérdéseket kap, amelyeket ő maga engedélyez, külön ki kell emelni, sőt, eleve a mikrofonállvány hozza szóba, hogy ugye nem igaz, hogy Moszkva bokacsattogtatási célzattal magához rendelte őfelségét. Ha ezt a nem túl hízelgő állítást egyenesen őfelségének kell letagadnia élő adásban, akkor valószínűleg a számok nem úgy állnak, ahogy kellene. Vagyis már a rajongói se nagyon hiszik el, hogy ő nem Putyin alászolgája, és hogyan süllyedhetett idáig, miután önkezével hajtotta ki az utolsó szovjet katonát Magyarországról több mint 30 évvel ezelőtt. Ezt abból gondolom, hogy például azt nem kellett szóbahoznia – holott hosszú hetek óta pörög a téma -, hogy miért nincs semmi köze az utóbbi évek egyik legnagyobb korrupciós botrányához, az utcán átadott kenőpénzes borítékoktól Rogán irodájáig érő Völner-Schadl-ügyhöz. Ami már régen többről szól, mint hogy a Polt-féle ügyészség vesztegetési pénz elfogadásával gyanúsít egy államtitkárt. Ez azért nem téma a Kossuth rádióban, mert Magyarország egy részének fogalma sincs arról, hogy létezik a Fideszétől eltérő valóság, Magyarország egy részében megszűnt a kormánytól független nyilvánosság, nincs Völner-Schadl-ügy, nincs Marbella, nincs Hatvanpuszta, nincs rogánista rongyrázás, nincs a jelent és jövőt felzabáló kormányzati korrupció, nincs eladósodás, nincs kínai kommunistáknak kiárusított jelen és jövő, csak Orbán Viktor államférfi hőstettei vannak. Akit a sohatöbbébaloldal azzal rágalmaz, hogy őt magához rendelte Putyin. Holott őt sehova nem lehet odarendelni.

Az a helyzet, hogy Orbán Viktor, akinek a kormánya – Szijjártó Péter hisztériaügyi miniszterrel az élen – a tegnap Madridban aláírt nyilatkozathoz hasonló közös uniós állásfoglalásokat rendszeresen megfúrja, megvétózza Putyin érdekei szerint, aki tegnap a szélsőjobbos haverjaival mégis aláírt egy Oroszországot elítélő nyilatkozatot, már olyat is mondott, hogy őt nem lehet kizárni, őt nem lehet felfüggeszteni. Ma már tudjuk, hogy dehogynem. Legfeljebb a totális megszégyenülést és szénné égést megakadályozandó, az ember magától távozik a francba, miközben azt óbégatja, hogy már amúgy is menni készült, aztán hátha lesznek, akik beveszik. Szerintem a nemfelfüggesztés és nemkizárás után a nemberendelést is érdemes ennek megfelelően a helyén kezelni.

És körbe is értünk. Mióta az Európai Néppártban becsapta maga mögött az ajtót (és az nem tegnap volt), az európai politika senkiföldjén szamizdatokat írogatva, üzengetve, Brüsszelt mindenért IS hibáztatva küzd, mint malac a jégen, de az istennek nem jön össze az a nagy szélsőjobboldali, nemzetikereszténykonzervatív pártszövetség, aminek ő lehetne a vezetője, amely majd jó irányba tereli a megtévedt Európát, a rohadék Brüsszelt, amelyik szerinte az új Moszkva. Vagyis egy befolyásos, mérsékelt európai pártcsaládból léptette ki a pártját azért, hogy többé és kevésbé vállalhatatlan, Európát bomlasztó figurákhoz odacsapódva mutogathassa a nem létező izmait és rázza az öklét Brüsszel fele úgy, hogy most már ott tart, hogy páratlan napokon Putyint védelmezi az EU ellenében, Moszkvában keresi politikai túlélésének biztosítékait, az ország Moszkvához fűződő viszonyát a saját személyes (anyagi, politikai) érdekeinek rendeli alá, páros napokon meg nem akar kilógni a szélsőséges cimborái sorából, úgyhogy aláír Moszkvát elítélő nyilatkozatokat is. És ezt nevezi szuverenitásnak. És nem érti, hogy ezzel a pávatáncos köpönyegforgatással mi a probléma. (Mint ahogy valószínűleg azt sem érti, hogy a közveszélyes, balkáni politikája – amivel a Boszniát bomlasztó helyi szerbeket támogatja – miatt, a minősíthetetlenül szélsőséges kijelentései miatt miért tartják fasisztának és nácinak.)

Nem tudom, hogy ez a szélsőséges hintapolitika hogyan szolgálja a nemzeti érdeket (sehogy), és mi köze van a szuverenitáshoz (semmi), de az az érzésem, igencsak félrecsúszott a doktor úr sokak által csodált évtizedes hatalomtechnikai ügyeskedése, ha már szamizdatban készíti fel e rajongóit arra (erről ITT írtunk), hogy az Európai Bíróság Magyarország ellen fog dönteni február közepén, amikor kihirdetik az ítéletet a jogállamisági rendelet ügyében. Szerintem ezzel leért sufnijogász pályafutása aljára minden jogászok gyöngye, aki képes volt leírni, hogy nem szabad elfogadni, hogy az Európai Bíróság politikai döntést hozzon. Érteni vélem, hogy Orbán Viktor rémálma válik valóra azzal, hogy ha netán kormányon marad április 3-a után, az eddigieknél hatékonyabban, komoly pénzügyi eszközökkel büntethetik majd a jogállami elvek be nem tartását. De igazán szólhatna valaki neki, hogy a véres legalja, amikor egy jogászminiszterelnök arra buzdít, hogy jogerős bírósági döntéseket nem szabad elfogadni. Kettő: nem őt perelték be, hanem ő indított pert, amiről január 29-én azt írja, hogy el fogja bukni. Hát akkor lófaszért kellett pereskedni? Normális ember általában akkor perel, ha úgy érzi, neki van igaza. Ha előre tudja, hogy nincs igaza, akkor nem perel. Három: azt is mondja el neki valaki, hogy hazudik: az EU nem politikai és ideológiai feltételekhez akarja kötni a támogatásokat, hanem az uniós szerződések és a jogszabályok betartásához. Aminek része az is, hogy az uniós tagállamok, az uniós adófizetők pénzét nem lehet egy maffiakormány hizlalására felhasználni. Ez valóban minden európai polgár és tagállam közös ügye. Meg kell fosztani a korrupt gengsztereket attól, hogy következmények nélkül fosztogassák az európai polgárokat és tagállamokat. Erről szól az egész perlekedés: az Európai Unió ragaszkodik ahhoz, hogy minden fillér az előre meghatározott célra kerüljön felhasználásra, ne lophassa el senki még akkor se, ha törvényesíti a lopást. Ámen.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.