Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ne legyetek már gyerekek! Több komolyságot, ha lopásról van szó!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Van egy rossz hírem magunknak. A pénteki igehirdetést most már nem csak hallani lehet a Kossuth nevét viselő, ellopott közrádióban, hanem látni is lehet annak, aki a Facebookon követi a miniszterek elnökét. A röhögcsélő, krákogó, büfiző reggeli szeánszhoz most már képet is lehet társítani azoknak, akik eddig nem tudták elképzelni a mikrofonállvány, illetve a saját kérdéseire válaszolgató nagyságos úr arckifejezését. Halleluja! Már a kezdés is olyan erős volt, hogy kisebb csoda, hogy a mennyezet a helyén maradt: 

„Tehát nem szabad úgy hatalomra kerülni, nem szabad úgy akarni a hatalmat – most a baloldal esetében szerintem erről van szó –, hogy közben az egész, mármint a nemzet, az ország, a népesség érdekei ellen teszünk. Amikor úgy támadjuk az oltási intézkedéseket, a vírus elleni védekezéseket, hogy valójában ezzel lebeszéljük az embereket arról, hogy közreműködjenek, hogy ők is akarják, hogy ők is részei legyenek a védekezésnek, akkor úgy akar hatalomra kerülni a baloldal, olyan számítások alapján, amik összességében rosszak az országnak.”

Úgy tűnik, a kényszeresen pofánkba tolt fogalomzavar, amiben ez a jóember szenved 12 éve, egyre súlyosabb formát ölt. Határozottan úgy érzem, most a Stockholm-szindrómás szavazókra gyúr az egyélőisten, most éppen a megszeppent áldozati bárány szerepét öltötte magára. Tegyük tisztába rögtön ezt a „támadás” szót, amit úgy használ, mintha az ellenzék tényleg kiegyenesített kaszákkal és vasvillákkal felfegyverkezve vadászna a kormányzati politikusokra és a járványkezelési szakemberekre, mintha mindenáron vérfürdőt szeretnének pusztán azáltal, hogy számon kérik a kétharmaddal kormányzó Orbán-pártot az elcseszett járványkezelés ügyében. Akkor írjuk le ezredszer: nem támadnak, hanem kérdeznek, és a nagyon kevés, de annál aggasztóbb nyilvánosságra került adatból és információból kiindulva, joggal kritizálják őfényessége munkáját. Senki, de senki nem bántja a mentősöket, orvosokat, kórházi dolgozókat, védekezésben résztvevőket, ez nettó hazugság. Egy embert vonnak felelőségre, mégpedig azt, aki annak idején, a Parlamentben arcon köpte az ellenzéket, amikor az valamiféle garanciát szeretett volna a gyakorlatilag korlátlan felhatalmazása megszavazásáért cserébe. De sikerült?

Biztosan emlékeznek sokan, olyan, mintha ma lett volna. „Nekem 133 bátor ember kell, az ország 133 legbátrabb embere kell” – ezt mondta 2020 tavaszán Orbán Viktor, azt állítva, hogy az ország legbátrabb 133 embere a kormánypárti frakciókban van. Egyúttal lényegében egyértelművé tette: nem érdekli az ellenzék, neki csak a Fidesz–KDNP frakciószövetség számít, őket pedig arra kérte, hogy ne hátráljanak meg, ne érdekelje őket semmi, csak hajtsák végre a meggyőződése szerint az ország számára szükséges lépéseket. Akkor hogy is van ez? Amikor a bátorak saját magukat megtapsikolva, az ellenzéket hülyének nézve, leszarták az ország azon lakóit, akiket emezek képviselnek, mert ők majd tudják, hogyan kell ezt csinálni, ők majd megvédik a magyar embereket. Aztán most, hogy a szar dézsából ömlik a fejükre, és az elmúlt durván 2 év járványkezelése, a járvány menedzselése minden értékelés szerint vérlázító és kudarcos, akkor ilyeneket bír mondani a főbátor:

„Tudom, hogy választás lesz, ilyenkor minden más, de szerintem speciel éppen a vírus elleni védekezés kérdését minél inkább ki kellene vonni a választási csatáknak a területéről, és minél inkább együttműködésre volna szükség.”

Tényleg? Együttműködés? Veled? Akkor a vírus elleni küzdelemmel már ne foglalkozzunk, mert az ezer sebből vérzik, és az nem mutat jól a kormány számláján? Ejtsük a témát, gyerekek, választások jönnek, ne beszéljetek már zöldségeket! Cinikus módon az vádolja zöldségeket beszéléssel az ellenzéki képviselőket, aki a piros volt a paradicsom, nem sárga kezdetű lakodalmas hülyenótával zsibbasztja a népet. Közben 41 ezernél is több az áldozatok száma, pedig úgy volt, hogy mindenkit meggyógyítanak, aki elkapja ezt a betegséget. Közben ott van a járványon való nyerészkedés kismillió példája, a túlárazott, indokolatlanul nagy számban megvásárolt lélegeztetőgépekkel bezárólag, és  a megsemmisített tesztek árát ki fogja visszafizetni? Mert a mi nemiszervünkkel igen könnyen veri a csalánt, Orbán úr, de a korrupcióba fulladt járványkezeléshez mérten ez nagyon gyenge érvelés. Amit az elmúlt 2 évben véghez vittek védekezés címszó alatt, az bizonyos értelemben egyenlő a hazaárulással, amit honfitársaink ezreinek sok esetben elkerülhető halála testesít meg. Lenne miért szégyellnie magát.

És akkor az alábbi, párbeszéd alakú beismerő vallomásról ne is beszéljünk, amelynek az összeesküvés-elméletekben és kormánybarát hazugságokban hívő és azokat előszeretettel terjesztő Nagy Katalin kérdésnek álcázott kijelentése ágyazott meg:

Nagy:Azt is tudjuk, hogy a baloldal időről időre rendszeresen támadja a vakcinákat, még most is, amikor már közülük legtöbben fölvették a harmadikat is és főleg, elsősorban a keleti vakcinákat, miközben mindenki tudja pontosan, hogy ez üzleti kérdés volt az Európai Unió számára. És addig, amíg nem tudhatjuk meg, hogy az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen miről SMS-ezgetett, és milyen tartalmú SMS-eket, üzeneteket váltott a Pfizer cég vezérigazgatójával, addig egyáltalán ez a kérdés, nem is értjük, hogy hogy merülhet fel.”

Orbán: Ne legyünk gyerekek, voltunk már. Tehát nem érdemes felnőtt fejjel is ezt játszani, viselkedjünk komolyan, értsük meg a világot, ami körülvesz bennünket. A vakcinát gyárakban gyártják, azoknak tulajdonosaik vannak, pénzért adják, azok nyereséget akarnak realizálni. Nem azért tették be a pénzüket a gyárba, hogy veszítsenek és jótékonykodjanak, hanem azért, hogy profitra tegyenek szert. Ilyen az élet, ezzel nézzünk szembe. Tehát a gyógyszergyárak nagyon fontosak az életünk szempontjából, hiszen ott gyártják a gyógyszereket meg a vakcinákat, de nem szolgáltathatjuk ki sohasem magunkat egy vagy kettő vagy három ilyen, egy klubba tömörülő gyógyszergyárnak. Tehát például azt én a magyar emberek szempontjából nagyon nagy hibának tartanám, ha vakcinabeszerzés szempontjából csak egy lábon állnánk, és kiszolgáltatnánk magunkat, mondjuk, az Európai Unió által összeszervezett, nyugat-európai gyógyszergyártók csoportjának. Ők fontosak, elismerjük a munkájukat, fizetünk is, na, de nem akarunk kiszolgáltatottak lenni. Nekünk több lábon kell állni, ezért másokkal is tárgyalnunk kell, másokkal is meg kell állapodni, és világossá kell tenni, hogy mi nem vagyunk zsarolhatók, és nem lehet rajtunk extraprofitot sem keresni, mert Magyarországon elég okos emberek vannak ahhoz, hogy tudják, hogyha az egyik céggel jól akarok tárgyalni, akkor a másik céggel is tárgyalnom kell. Ezért nem szabad lemondani arról, hogy azokkal az országokkal, amelyek képesek jó minőségű vakcinákat előállítani, amelyeket egyébként a világszervezet, a WHO is elfogad, azokkal folyamatosan kapcsolatban kell lenni, és hol innen, hol onnan, hol amonnan kell beszerezni a Magyarország számára szükséges vakcinákat. Ez a felnőtt, érett, helyes politikai viselkedés.”

Atyaég és Szűzmária! Tényleg? Mondja ezt az a gazember, aki különutas megoldásként, fürkészek és portyázók által, közbeiktatott, kétes cégeken keresztül dézsmálta egy világjárvány idején is közvagyont, egy olyan kommunista országgal üzletelve, amelynek a vakcinája a mai napig vitatott. Hogy aztán beoltassa vele a 60 év felettieket azzal, amit akkor még a Sinopharm gyártója sem hagyott jóvá. Tudtommal most éppen perelik őfelségét pont emiatt. Ez az ember beszél extraprofitról, amit lényegében ő és sleppje húzott le rólunk, miközben az Európai Unió és a nyugati gyógyszergyárak nyakába akarja varrni az egészet. De rendes, nem? Gondoskodik és véd minket. Azaz elsősorban saját magát. Ahogy szokta. Tényleg ne legyetek már gyerekek! Bár úgy kezel minden felnőtt magyar állampolgárt 12 éve, mintha kiskorú lenne itt mindenki, de akkor is. Több komolyságot, elvtársak, ha lopásról van szó!

Itt most abbahagyom, mert tovább is van. Majd egy külön cikkben felboncolom az igehirdetés második felének lesújtó esszenciáját, ami szintén túlment minden határon. Pedig arról volt szó, hogy csak február 12-én kezdődik a kampány. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.