Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Fokhagymás lángos és (TITKOS!!!) találkozó

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, kellemes hétvégét mindenkinek! Úgy tűnik, Orbán Viktor vagy nagyon strapabíró, vagy képes egyszerre két helyen is megjelenni. Ezt abból gondolom, hogy délben Budakeszin lángosozott Menczer Tamással, tehát vagy fokhagymás lángossal a pocakban pattant később repülőre, hogy nehogy lemaradjon a spanyolországi találkozóról, vagy ott is van és itt is van belőle egy példány. Megnéztem Santiago Abascal Facebook-oldalát, de ott egy szó sem esik arról, hogy a VOX elnöke nagy erővel készülne a Fidesz vezetőjének fogadására. Talán nem akkora jelentőségű dolog, hogy megérjen egy posztot. A lángos viszont közérdekű, és én nem tudok nem gondolni arra, amikor Orbán azzal vádolta Jakab Pétert, hogy népszerűsködni akar a parizerrel és a paprikás krumplival, hiszen telne neki másra is a fizetéséből. Most pedig azt látom, hogy a minimálbéren élő miniszterelnök egy bodega előtt állva töpreng: fokhagymás vagy sajtos-tejfölös legyen. A hívek pedig lelkesen szavaznak, a mohóbbak mindent pakolnának rá. Jól van akkor.

Miközben a nép egyszerű gyermeke nyilvánosan tolja a fokhagymás lángost az arcába, a két ellenséges ügynök, Soros György és az Amerikai Egyesült Államok beépítette emberei – ezeket a pártmédiában olvastam több helyen, több alkalommal – Márki-Zay Péter és Bajnai Gordon TITKOS (!!!) találkozón vettek részt Londonban. Bizony. Írta a Zorigó:

A Bajnai Gordonnal való találkozó nem szerepelt Márki-Zay Péter hivatalos programjában, nyilván nem véletlenül: ez egy titkos egyeztetés volt.

A bomba információ eredetileg a Mandinerről való, még egy elmosódott fotót is készített a véletlenül éppen arra császkáló olvasójuk. Namost. Ahhoz azért meglehetősen hülyének kell lenni, hogy valaki egy nyilvános étteremben tartson TITKOS (!!!) találkozót. Már csak azért is, mert mostanában valami csoda folytán mindenhol felbukkan egy lelkes kormányhű olvasó, és nyomban fényképezésbe kezd. Nem csak a buszsávokban állnak ők lesben, hanem ezek szerint Londonban is. Amúgy eléggé érdekes lett volna, ha hivatalos találkozóról lenne szó. Már csak azért is, mert tudomásom szerint Bajnai Gordon nem igazán aktív politikus. Én speciel nem láttam Márki-Zay Péter hivatalos programját, de Orbán Viktorét sem láttam. Lehetséges, hogy nincs benne a madridi szélsőjobbos találkozó? Akkor Orbán most TITKOS (!!!) találkozóra készül? Mandineréket erősen felhergelte a londoni étkezés:

Értesülésünk szerint Bajnai a Városháza-botrány óta szándékosan kerüli a magyar nyilvánosságot, csak a háttérből segíti a baloldal kampányát. A volt kormányfő feladata az informális tanácsadás mellett a külföldi kapcsolatok és pénzek becsatornázása. Életvitelszerűen nem is tartózkodik Magyarországon, a Városháza-ügy óta legalábbis nem tűnt fel itthon.

Az én értesüléseim szerint pedig Bajnai Gordon jó ideje kerüli a magyar nyilvánosságot. Már csak azért is, mert nem az országban él és dolgozik. Gondolom, nem akart senkivel marakodni egy képviselői posztért, inkább elment dolgozni. A LinkedInen nem nagy mágia megtalálni:

Mr. Bajnai is a Partner and Global Head of Infrastructure at Campbell Lutyens. In addition, he is also Chairman of the Advisory Board of Campbell Lutyens.
Until recently he also served on the Investment Committee of the European Fund for Strategic Investments (EFSI) from 2017 to 2020. In 2021 he was elected to the Board of the Pacific Pension and Investment Institute (PPI). He is also a member of the Board of Globsec, a leading CEE think tank.

No, én annyira nem bánnám, ha Magyarország mindenkori miniszterelnöke ilyen emberekkel csacsogna, nem szélsőjobbos agyhalottakkal. Talán az ország több hasznát látná egy Bajnai kaliberű ember tanácsainak vagy véleményének, mint Santiago Abascal baromságait hallgatni arról, hogy a feministák elveszik a férfiak férfiasságát, a klímaváltozás és a globális felmelegedés a történelem legnagyobb csalása, a nemi erőszak pedig női hiszti. Vicces amúgy, hogy a lakájmédia összes kis bugyra azonos időben hozta le az évszázad sztoriját Bajnai és Márki-Zay közös kajálásáról. Azt hiszem, tényleg jó választás volt MZP, mert sehogy nem tudnak előásni róla valami brutál ütős anyagot, ezért a semmit habosítják a végtelenségig. Úgy tűnik, értik is azok a kiművelt olvasók, akiknek szól. Kémelhárítás azonnali bevetésétől a hazaárulásért kivégzésig mindenféle remek ötletük támad pusztán attól az őrületes információtól, hogy ez a két ember együtt evett egy nyilvános helyen. Sőt! Három órán át beszélgettek! Ezt is a szemfüles Mandiner-olvasó sasolta végig, különben honnan lehetne tudni, meddig tartott? Fura, hogy három teljes órán át lappangott az étteremben – vagy előtte -, mégsem tudott egy jobb fotót lőni, csak egy elmosódott szar fért bele. Végül aztán Márki-Zay Péter tett fel fotót a TITKOS!!!) találkozóról.

Bezzeg Orbán lángosozásáról videó is van. Mezítlábas lángost kért a szentem, és álltó helyében hungarikumnak nyilvánította a lángost. Ez a kemény, nem az asztal sarka.

Végül csak sikerült eljutni Madridba, bár a magyar kormányfő közösségi oldalán ennek még nincsen nyoma, de Abascal már felsuhantotta, a szokásos – mármint szélsőjobbon szokásos – szöveggel:

A madridi csúcstalálkozó kezdete.
Hazafiak Európa-szerte közös értékeink, határaink és szuverenitásunk védelmében. Az igazi Európa védelmében a brüsszeli bürokraták ellen.

Az csak természetes, hogy valaki ellen gyülekeznek. Ha eléggé belekóstolnak a finom spanyol vörösborba, a végén még megindulnak ők, és megostromoljál Brüsszelt. Csak el ne tévedjenek. Ha megsem lódulnak neki, akkor a főni magángéppel elröppen Párizsba, ahol a korrupcióért egy év börtönre ítélt  Nicolas Sarkozyvel beszéli meg a keresztény és konzervatív erkölcsök mibenlétét. Ezt a találkozót ugyanúgy igyekezett Havasi Bertalan elsunnyogni. Akkor jelentette be – ahogy a madridi találkozót is -, amikor a helyi sajtóban már írtak róla. Valaki valakire nem annyira büszke, ha ennyire sunnyognak, és csak akkor ismerik el, ha már nem lehet tagadni sem. Igazuk is van, én sem lennék büszke egyik találkozóra sem.

Mi se tévedjünk el, inkább pihengessünk, és szervezzünk TITKOS(!!!) találkozókat a családdal egy finom ebéd mellett.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.