Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Ne zsarolj!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Valószínűleg sokan emlékeznek még az önkormányzati választásokra. Pontosabban arra, hogy a fideszesek gyakorlatilag végigzsarolták a településeket. Én legalábbis nem találok jobb szót arra, amikor a kormányon lévő – mégpedig teljhatalommal kormányzó – párt azzal haknizza végig az országot, hogy amennyiben a település lakói a párt által támogatott jelöltre voksolnak, és a jelölt meg is nyeri a választást, akkor lesznek fejlesztési források, lesz pénz lóvéra. Ha ellenzéki polgármestert választanak, akkor pedig vessenek magukra. Azóta persze már kiderült az is, hogy simán eltapossa a kormány a fideszes vezetésű településeket is, ha az áll érdekében. Gondolom, nem kimondottan az önkormányzatok vezetésével, hanem magával az önkormányzatisággal van baja Orbánnak. Valahogy nem viseli jól, ha bármi vagy bárki túlságosan független, nem lehet teljesen kézivezérlésre kapcsolni. Úgyhogy minden választási hazugság ellenére kivérezteti az önkormányzatokat, aztán majd ő eldönti, melyik kap vissza valamennyi pénzt. A lényeg, hogy a kormány(fő)tól(től) függjön minden és mindenki.

Most nem önkormányzati, hanem parlamenti választás lesz. Egy pillanatig nem volt kétséges, hogy Orbán pontosan ugyanolyan gátlástalanul fog visszaélni a hatalmával, ahogy 12 éve minden alkalommal. Most éppen ott tartunk, hogy már nem a településeket fenyegeti és zsarolja a nagyszerű fideszes propagandagépezeten keresztül Európa génhurcolója, hanem egyben az egész országot.

Bevált az összes támogatási forma a családoknál. Ezért április után, ha a Fidesz megnyeri a választást, a kormány meghosszabbítja, sőt kiegészíti és fel is erősíti a családtámogatásokat.

Ezt őfényessége mondta egy választási hakni során, a zenekar üzemszerűen húzza mellé a kísérőzenét. Ha az ellenzék kerül hatalomra, mindent elvesznek. Tök mindegy, hogy mit mondanak, akkor is elvesznek mindent. Bizony. Úgyhogy nincs mese, újra kétharmadot kell adni Orbán Viktornak, mert akkor lesz majd minden földi jó. Pont, mint az önkormányzatok esetében, ott is hogy betartotta a vezér az ígéreteket. Mert amit ő mond, az úgy is lesz. Megvéd, lebirkóz, fényt csinál az alagút végén, szaporít, boldoggá tesz, nem vagyonos és soha nem is lesz az, nem hazudik, nem lop senki még csak a környezetében sem.

Jó, egy kicsit – kurvára nagyon – gáz azzal házalni, hogy mindmeghalunk, ha ő megbukik. Hatalomban, sőt, teljhatalomban fenyegetőzni a gyengeség, alkalmatlanság totális beismerése. Azzal zsarolni egy egész országot, hogy mindenki biztonsága, léte és megélhetése egyedül tőle függ, mert mindenki más rosszat akar ennek az országnak, szerintem oltári nagy szemétség. Esküszöm, sokan akkor is elmennének az ellenzékre szavazni, ha az összes választási programjuk ennyi lenne: mi fele annyit fogunk lopni, mint az Orbán-kormány. Már ez önmagában nagyot lendítene a dolgokon, de persze ilyen hülyeséggel senki nem fog kampányolni.

A Századvég nemrégiben ismertette a felmérését, miszerint a választók többsége attól tart, hogy romlana a helyzete, ha a baloldalra szavazna, mert csökkentenék például a családtámogatásokat vagy emelkednének az energiaárak. Erre mások mellett Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt és a mögötte álló baloldali politikusok nyilatkozataiból lehet következtetni. (Magyar Nemzet)

Ebben a néhány sorban lényegében benne van minden. A közpénzmilliárdokból vígan és főleg gátlástalanul kampányoló Fidesz stratégiája az, hogy az ilyen-olyan módszerekkel, de végső soron szintén közpénzből működtetett propagandagépezete segítségével azt igyekszik beleverni az emberek fejébe, hogy ha az ellenzék azt állítja, hogy emelni fogja mondjuk a családi pótlékot, akkor csökkenteni fogja, ha azt ígérik, hogy jobb lesz az oktatás, akkor valójában azt akarják, hogy rosszabb legyen, és életük célja mindenkitől mindent elvenni. Pont. Ha nincs eléggé beszarva a kedves szavazó, akkor azt is a fejére zúdítják, hogy amennyiben mégsem Orbán uralkodhat tovább, az nem csupán nemzeti kifosztáshoz és katasztrófához vezet, hanem az idegen hatalmak is megszállják.

Franc tudja, talán nem ártana néha gondolkodni. Ott vannak azok az országok, melyekben nem Orbán Viktor uralkodik, valahogy mégis elboldogulnak. Nem elég, hogy az emberek kétszer, háromszor annyit keresnek, mint a megvédett magyarok, de még az sem dönti romba a társadalmat, hogy nem kapnak csokot. Az kap támogatást, aki tényleg rászorul. Aki nem szorul rá, az saját erejéből képes megélni, nem kell a híd alatt laknia. Sőt, azok ott, akik nem állami támogatásból éldegélnek a folyamatosan halódó Nyugaton, szoktak nyaralni, utazni, színházba járni, kikapcsolódni, sportolni és hasonló elmaradott dolgokat művelni. És nem rinyálnak megállás nélkül. Ellenben alighanem rohadtul kikérnék maguknak, ha az aktuális kormány elkezdené fenyegetni és zsarolni őket.

Ahhoz, hogy változzon valami ebben az országban, hogy ki tudjunk mászni abból az erkölcsi-szellemi mocsárból, amibe ezek beletaposták a fejünket – bár sokan önként merültek alá, de távolról sem mindenki -, véget kell vetni ennek a szarnak. Fel kell ismerni, hogy egyáltalán nem jó, még csak nem is normális a különféle támogatásokra alapozni egy életet. A család megélhetése ne függjön egyetlen kormány ötleteitől, önös érdekeitől vagy politikai céljaitól sem. Csakis az emberek szorgalmától, akaratától, tudásától függjön, a kormány feladata az, hogy biztosítsa ehhez a feltételeket, a gazdasági és jogi környezetet. És persze a kormány kötelessége, hogy átlátható módon költse a köz pénzét. Na, ebből semmi nem látható most. Pedig az egyetlen mód a kilábalásra, ha elfelejtjük az életünk minden területére rátelepedő politikát, és helyükre tesszük a dolgokat. Mert most semmi nincsen ott. Semmi.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.