Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Ezek szerint most keresztény rezsim van?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Na jó, azért van az a piros pötty a gyerek seggén, ami ki kell verje minden normális ember szemét akkor is, ha a szem tulajdonosa gondosan elbújt a függöny mögé, hátha elhiszi neki az élet, hogy ő ott sem volt, és semmit nem látott, tehát nem is tehet semmiről. Beszélgessünk szépen Novák Katalinról, akit az tesz különösen alkalmassá a legfőbb közjogi méltóság tisztségének betöltésére, hogy nem túrja az orrát nyilvánosan, képes összefüggő mondatokkal kommunikálni – akár több nyelven is -, tud késsel és villával enni, és semmi jelentősebb botrány nem fűződik a nevéhez. És persze rettenetesen akarja ezt a posztot. Ez utóbbit abból gondolom, hogy mióta kiderült, hogy jobbat nem talált Orbán Viktor, és még Kövér László sem vállalta a megtisztelő felkérést, ezért úgy döntött a főni, hogy akkor legyen Novák Katalin, azóta az eddig a magyar szaporodás iránt végtelenül elkötelezett fideszes politikus olyan hihetetlenül átszellemült lett, amilyet még a Vatikánban is csak igen ritkán lehet látni.

Beleolvasgattam Novák Katalin blogjába – amit hiába próbált meg eltüntetni, ami egyszer felkerül az internetre, az fel van kerülve -, véletlenül éppen a húsvéti tojáskeresésbe csöppentem bele. Megtudtam, hogy az akkor még főállású anyuka – aki teljesen normálisan gondolkodott a világról, olvasmányosan és őszintén (vagy hát őszintének tűnt, a mostani színeváltozása miatt persze vannak erős és meglapozott kétségeim, hogy az is csak egy szerep volt) mesélt a németországi életükről, a gyerekekről. Azt írta, hogy ott sincs kolbászból a kerítés, de nem is birkák élnek mögötte. Beszámolt arról, mennyire gyűlöli a húsvéti locsolkodást, inkább kirándulni mennek a családdal. Bár nem olvastam el a blogot, tényleg csak belekukkantottam, de egyetlen utalást sem láttam sem vallásról, sem templomról, sem húsvéti miséről. Mára ez annyira megváltozott, hogy Novák Erdő Péterrel és Balog Zoltánnal közösen imádkozik.

Mióta köztársasági elnöknek készül ez a hihetetlenül alkalmazkodóképes asszony, elkezdett olyan dagályosan fogalmazni, hogy két Dedalon kell egy beszédének a meghallgatásához, vagy mint most, az elolvasásához. Most éppen A magyar kultúra napja alkalmából szórta meg szóvirágokkal a nagyérdeműt, de ahogy annak idején, amikor még a családok boldogsága és a szaporulat fokozása lebegett a szeme előtt, most is képes olyan méretes valótlanságokat szemrebbenés nélkül kiengedni a száján, hogy az ember csak ámul és úgymarad. Akinek van rá igénye, nyugodtan olvassa el a beszédet, amit nem más, mint a reménybeli legelső magyar (vagy a személyzet) tolt fel a közösségi oldalára. Én a dagályzónából most csak egy részt ragadok ki. Nyugi, az egész szöveg pont ilyen:

Nekünk, magyaroknak két születésnapunk is van. Augusztus 20-án az országét, a magyar kultúra napján a nemzetét ünnepeljük.
Kölcsey Himnusza a magyar fájdalom, a magyar remény és áhítat. Elválaszthatatlan tőlünk. Ateista rezsimek is csak addig merészkedtek, hogy szövege helyett inkább csak a zenéjét engedték játszani. De a diktatúra éveiben nagyapáink, szüleink, s mi magunk, csukott szájjal is tudtuk énekelni: Isten, áldd meg a magyart! Ebben a mondatban, ebben a vágyban mindannyian egyesülhetünk. S egyesülünk is, újra meg újra. Ez a legszélesebbre tárt kapu, a leginkább átölelő mozdulat. Meghívás, azoknak is, akik ma még nem érzik át a nemzeti összetartozás méltóságát. Ez a Himnusz csodája. Azok is imádkozzák, akik soha sem kulcsolták imára a kezüket. Úgy beszél rólunk, hogy közben túlmutat rajtunk: fölfelé, a Teremtőre, aki azt akarja, hogy legyünk, hogy keresztények legyünk.
Hát ez valami gyönyörű! Áder János a fasorban sincs! Bár emlékeim szerint – pedig idősebb vagyok Novák anyukánál – soha nem kellett csukott szájjal énekelni a himnuszt. Sőt, meg kellett tanulni a teljes szövegét az iskolában. Mármint ez az átkosban volt, amikor Kata asszony és rokonsága csukott szájjal dalolt. Amikor ateista volt a rezsim, amit hirtelen nem is értettem, mi a bánatot akar jelenteni. Ezek szerint most keresztény rezsim van? Lett államvallás, meg minden? Kötelező is lesz hamarosan templomba járni? Aki vasárnap dolgozni merészel, azt megégetik a piactéren? Vagy csak leordítja a fejét a pap? Belecsinálják az alaptákolmányba, hogy mi az aktuális miheztartás? Megőrülök, esküszöm.
Annyit akartam volna mondani, hogy hasonlóan a korhatáros filmekhez, Novák Katalin beszédeit is piros karikával kellene megjelölni, nehogy valami kiskorú beleolvasson, mert garantáltan maradandó károsodást fog szenvedni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.